Uw meest gestelde vragen

We laten u hieronder de meest gestelde vragen van onze klanten zien over auto- en scooterverhuur op Ibiza met Moto Luis. Meer informatie over onze service en huurvoorwaarden kunt u vinden bij vraag 18 en mocht u ook hier geen antwoord vinden op uw vraag, neem dan gerust contact met ons op.:

U kunt uw auto direct ophalen op de P3-parkeerplaats op de luchthaven van Ibiza, die zich naast de vertrekhal bevindt. Zodra u de reservering heeft gemaakt, ontvangt u een bevestigingsmail met gedetailleerde instructies over waar u ons kunt vinden en daarnaast ontvangt u ook deze locatie op Google Maps. Als u een scooter heeft geboekt, formaliseert u hier ook het huurcontract. De scooter staat voor u klaar op ons parkeerterrein gelegen op maximaal 10 minuten lopen van de luchthaven.
Alle auto´s
Maandag t/m zaterdag
08.00 -19.00u: geen kosten
19:00 – 22:00u: 10 €.
22:00 – 02:00u: 25 €.
02:00 – 03:00u: 30 €.

Zon-en feestdagen
08:00 – 22:00u: 10 €.
22:00 - 02.00u: 25 €
02:00 - 03.00u: 30 €

Kosten voor teruggave´s op de luchthaven: 15 €.
Teruggave van de auto´s op onze kantoren: gratis
Om een voertuig op Ibiza te kunnen reserveren, dient u de gegevens van een creditcard en de vervaldatum aan ons door te geven. Eenmaal op Ibiza kunt u betalen zoals u wilt. Als u het voertuig niet komt ophalen, wordt één dag huur in rekening gebracht . Als u annuleert met een minimum van 48 uur voor aankomst, worden er geen kosten in rekening gebracht (tijdens de alarmfase). Mocht u alleen in het bezit zijn van een pinpas vraag ons dan naar meer informatie hierover.
Wij leveren het voertuig af met een volle tank en u dient deze aan het einde van de huurperiode vol in te leveren. In het geval dat u deze niet vol retourneert, brengen wij u de ontbrekende liters in rekening plus extra servicekosten van 15€. Let op: als u een scooter bij ons huurt, raden we u ook aan deze met een volle tank in te leveren. Geef eerst binnen bij het tankstation aan dat je de tank wilt vullen. Voordat u wegrijdt check of de tank wel helemaal vol is: soms mist er na de eerste “klik” nog brandstof. Vergeet niet dat als u de scooter niet met een volle tank inlevert, wij de missende liters plus 9€ in rekening brengen voor het aftanken, daar wij ook hiervoor persoonlijk naar het benzinestation moeten rijden.
De minimum leeftijd om een kleine auto te huren op Ibiza bij Moto Luis is 21 jaar en een minimum van 2 jaar rijervaring is vereist. Als je een scooter wilt huren, moet je een geldig rijbewijs hebben en daarnaast is ervaring hebben met het rijden op scooters en Vespa's heel erg belangrijk. Voor andere automodellen:
  • Middelgrote auto's en SUV's: vanaf 23 jaar en 3 jaar rijbewijs.
  • Minibusjes 7 - 9 zitplaatsen: vanaf 25 jaar en 3 jaar rijbewijs.
  • Cabrio´s, jeeps, elektrische voertuigen en luxe modellen: zie onze huurvoorwaarden (vraag 18).
U dient een rijbewijs te tonen met minimaal 2 jaar ervaring (zie punt 4) en uw ID of paspoort. Als uw rijbewijs niet is afgegeven in een Europees land, IJsland, Noorwegen en Liechtenstein, dient u ook een internationale rijvergunning aan te vragen in het land van herkomst.
Om een bromfiets te kunnen huren moet u in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs of een autorijbewijs en ervaring is essentieel. Als u alleen een B(1)-rijbewijs heeft dan kunt u alleen 50 CC scooters huren. Mocht u echter ook in het bezit zijn van een A- rijbewijs dan kunt u ook zwaardere (motor)scooters huren. U moet zich altijd richten op de wetgeving van het land van herkomst van het rijbewijs om te weten welke scooter u kunt huren in Spanje.
Wanneer een client een reservering maakt via onze website, stuurt de server een automatische bevestiging naar het e-mailadres die tijdens het reserveringsproces is opgegeven. Als u onze bevestiging niet heeft ontvangen, is deze waarschijnlijk geblokkeerd door het filter van uw e-mailservice: controleer de mappen met spam en ongewenste emails. Als u uw reserveringsbevestiging daar ook niet vindt, stuur ons dan een e-mail naar info@motoluis.com
Er worden geen annuleringskosten berekent zolang u annuleert met een minimum van 48 uur voor aankomst. Als u dit niet tijdig bij ons schriftelijk meldt, worden de kosten van één huurdag in rekening gebracht. Uitzondering zijn de maanden juni, juli, augustus en september voor alle automaten, jeeps, cabrio´s, minibussen, elektrische auto´s en andere luxe auto´s. Mocht u met min. 30 dagen voor aankomst annuleren zijn er geen kosten, 30-15 dagen voor aankomst een 10% van het totale bedrag en minder dan 15 dagen voor de ophaaldatum een 20% van het totaal van de reservering (het minimum bedrag is altijd 1 huurdag van het geldige balietarief). U kunt uw reservering annuleren door ons een email te sturen aan info@motoluis.com.
De huur van het voertuig omvat een inzittendenverzekering en verzekering aan derden met een eigen risicobedrag in geval van schade. Het bedrag van het eigen risico is afhankelijk van het voertuig dat u huurt en ligt tussen 250€ en 2.000€. Voor extra gemoedsrust kunt u onze uitgebreide All in one-verzekering afsluiten, die u vrijstelt in geval van schade. Als u deze niet afsluit en u schade aan het voertuig veroorzaakt of een derde partij beschadigt de auto en dit niet meldt aan zijn verzekering, dan bent u verantwoordelijk voor de reparatie tot het eigen risico bedrag. Als er een ongeval is, u vult het schaderapport juist in en de tegenpartij neemt de verantwoordelijkheid op zich, dan bent u vrijgesteld van het betalen van het eigen risico. Onze uitgebreide All in one-verzekering omvat schade aan de onderkant, de wielen, glasbreuk, 24-uurs wegenassistentie, sloten en blikschade. U kunt meer informatie terugvinden in onze huurvoorwaarden.
In geen geval is verlies, diefstal of breuk van sleutels afgedekt, net als het verlies of diefstal van helmen of gestolen voorwerpen in onze voertuigen. We raden u aan om nooit iets in de auto achter te laten om diefstal en mogelijke breuk aan ruiten of sloten te voorkomen.
Als u onze uitgebreide All in One-verzekering afsluit, heeft u gratis pechhulp inclusief, behalve in het geval als de schade wordt veroorzaakt door nalatigheid, misbruik of rijden onder invloed van alcohol of drugs. Als u de standaardverzekering met eigen risico heeft gekozen, heeft u geen gratis pechhulp, tenzij het incident te wijten is aan een fout van de auto.
Als u de auto heeft gehuurd met eigen risico en u wilt dat deze gecontroleerd wordt door ons personeel, dan kunt u deze alleen terugbrengen op één van onze kantoor in San Antonio (maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur en zondag van 9.00 tot 13.00 uur) of St Jordi (maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur en zondag van 9.00 tot 13.00 uur) *De teruggave van het voertuig op de luchthaven is op (dezelfde) parkeerplaats, P3. Zodra u de luchthaven binnenkomt, volgt u de borden P2, taxi & bus.
Mocht er nieuwe schade zijn dan worden deze gefotografeerd door ons luchthavenpersoneel zonder het voertuig te verplaatsen en deze foto's worden beschouwt als geldig bewijs van uw verantwoordelijkheid voor de gevonden schade. De klant is verantwoordelijk voor de schade totdat onze medewerkers de auto ophalen, wat zo snel mogelijk zal gebeuren. In deze gevallen informeert Moto Luis de klant per e-mail en voegt de genomen foto's bij. Voor uw comfort raden wij u aan om onze uitgebreide All-in-one verzekering af te sluiten, die u maximale dekking biedt.

* Vraag naar onze openingstijden tijdens het laag- of winterseizoen.
Een creditcard of bij gebrek daaraan, een aanbetaling tussen de 100-300€ (afhankelijk van het gehuurde model) met een debit/maestrokaart, is vereist als garantie bij levering van het voertuig daar er aan het einde van de huur eventuele extra´s kunnen ontstaan zoals missende benzine of bijvoorbeeld extra huurdagen. De teruggave van deze aanbetaling vindt plaats aan het einde van de huur. Als u het voertuig huurt zonder onze uitgebreide All in one-verzekering, wordt u vooraf het eigen risicobedrag in rekening gebracht, dat wordt terugbetaald nadat is bevestigd dat de auto geen nieuwe schade heeft opgelopen.
Borgbedragen op creditcards en betaalpassen worden binnen 48 uur na teruggave van het voertuig geretourneerd, zolang er geen nieuwe schade is en andere extra´s zijn ontstaan tijdens de huur. Houd er rekening mee dat bepaalde banken meer dagen nodig hebben om dit op de rekening van de klant weer te geven.
Nee, in Moto Luis is dit niet nodig zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij andere autoverhuurbedrijven. Wij accepteren creditcards van alle medereizigers.
Als u van kleine familie gerunde hotels met persoonlijke service houdt, raden we u aan de website van Hotel Marfil in San Antonio (Ibiza) te bezoeken. Daarnaast ontvangt u met de actiecode MOTOLUIS, 10% korting krijgt op uw kamerreservering.
U kunt onze auto- en scooterverhuurvoorwaarden op Ibiza lezen in deze downloadbare en PDF of op elk moment tijdens het reserveringsproces door op de bijbehorende link te klikken.