5 voordelen van het huren van een auto op Ibiza

16 de juni de 2017
Motoluis Rent a Car Ibiza

Heb ik een nodig op Ibiza? Deze vraag ontstaat vaak bij reizigers die voor de eerste keer een bezoek aan ons eiland komen brengen, daar deze waarschijnlijk nog niet helemaal op de hoogte zijn of nog niet precies de afmetingen van het eiland kennen. Het eiland heeft een totale oppervlakte van 570 vierkante kilometer en de langste afstand die wij kennen meet maar liefst 50 kilometer. Mocht je niet de gehele vakantie in de hangmat willen doorbrengen lees dan hier meer over de 5 voordelen van het huren van een auto op Ibiza en geniet ten volle tijdens uw vakantie.

1. U spaart geld uit en wint tijd

Zoals het spaanse gezegde luidt: “tijd is goud” en nog meer als u de maximum tijd uit uw vakantie wilt halen. Als u niets wilt missen van wat het eiland u te bieden heeft, huur dan die auto op Ibiza, dit helpt om geld te besparen en voorkomt het verliezen van kostbare tijd van transfers op en neer. Hoewel het eiland lijndiensten aanbiedt die tussen de belangrijkste toeristische attracties en de stranden rijdt, zijn de frequenties van de bussen niet genoeg en biedt dit u weinig flexibiliteit bij het heen en weer reizen. Taxi´s bieden een goede service aan voor reizigers die weinig to geen belang hebben om veel te gaan ontdekken of bekijken, maar dit is zeker geen goede optie voor de meer nieuwsgierige bezoekers van Ibiza. Enkele voorbeelden van de geschatte kosten van de busdiensten: luchthaven – Sant Antoni, 25 – €30; Ibiza – Santa Eulalia, 17 – €20; Ibiza – playa d’ Bossa, €12

2. Wanneer je voor meerdere unieke zonsondergangen gaat

Met de auto kunt u tijdens uw vakantie op uw gemak rondreizen en speciale plekjes ontdekken die niet bereikbaar zijn met de bus of taxi (tenzij u wilt dat de taxichauffeur op u blijft wachten met een lopende teller). Dit is het geval van Punta Galera, Cap Negret, cala Benirràs of de kliffen naast cala d´Hort. Neem geen genoegen met één enkele zonsondergang!

autoverhuur Ibiza huren auto Ibiza
Es Vedra bij zonsondergang, Ibiza. © Nuria Cortés

3. Wanneer u speciale plaatsen wilt gaan ontdekken

Het strand van Aigües Blanques, het amandelbomengebied van Santa Agnès de Corona, de afgelegen en rustig gelegen kerk van Sant Vicent, de Fenicische nederzetting van Sa Caleta, de kliffen van Es Cubells, de verborgen vallei van Benimussa, de landbouw terrassen gelegen in het noorden, het imago van Es Vedrá, die je al kunt bewonderen op de weg tussen Sant Josep met cala d´Hort en de typische witte huizen en boerderijen die verspreid liggen in de binnenlanden van Ibiza. Deze kunt u alleen bewonderen wanneer u een auto huurt tijdens uw verblijf in Ibiza. En dit zijn slechts een paar voorbeelden…

4. Verborgen restaurants die u niet kunt weerstaan

Het gastronomische aanbod van Ibiza is zo breed dat je zeker een complete zomer hiervoor nodig hebt. Als u een auto huurt kunt u deze gastronomische schatten die buiten de stad van Eivissa en andere resorts liggen gemakkelijk bereiken. La Paloma, Es Torrent, Can Domo, Es Pins, Balàfia, S’espartar, El Bigotes, Bambuddha Grove, Can Pou of Can Berri Vell zijn slechts een paar voorbeelden. Bovendien, is er altijd dat restaurant of dat bord dat je aandacht vestigd die langs de weg staat en die u op een dag wilt gaan ontdekken….

autoverhuur Ibiza huren auto Ibiza
Rijo door Pla de Corona, santa Agnés. © Nuria Cortés

5. Als je lekker onderuit wilt liggen in verborgen baaitjes…

… En het kan dan heel goed zijn dat je daar dan alleen (of bijna alleen) bent en deze kunnen alleen bereikt worden door de kaart van het eiland te pakken, het huren van een auto of een scooter en soms zelfs door een stukje te lopen. Maar als u geen zin in wandelen hebt , vindt u hier ook rustige en familaire sferen bij de volgende strandjes zoals cala Xarraca, cala d’ Serra, cala Xuclar, cala Carbo en cala Molí.

Bonus: Als u nog steeds twijfels hebt, kijkt u dan zeker even naar de routes die op ons blog staan als u ten slotte toch besluit een auto te gaan huren op Ibiza. En geniet ervan!

**

Dit artikel is gepubliceerd in autoverhuur, en gelabeld als autoverhuur|Moto Luis|tips,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS