Waar kun je een elektrisch voertuig opladen op Ibiza

28 de februari de 2020
Motoluis Rent a Car Ibiza

Tot op heden zijn er in totaal 31 oplaadpunten voor elektrische voertuigen op Ibiza, waarmee u het eiland comfortabel en op een duurzame manier kunt verkennen. Als u overweegt een van onze nieuwe elektrische modellen voor uw vakantie te huren, lees dan dit artikel en ontdek waar u uw auto gratis kunt opladen.

Ibiza in het groen: grootte is belangrijk

Ibiza heeft een ideale grootte voor elektrische auto’s. Met de autonomie die onze nieuwe elektrische modellen hebben, kunt u de meest gebruikelijke afstanden afleggen op één vakantiedag op het eiland. Maar als de batterij tijdens de route leeg raakt, geen probleem: op Ibiza vindt u namelijk tal van oplaadpunten in de belangrijkste toeristische punten. De korte afstanden op Ibiza stellen je niet alleen in staat om al zijn mooiste hoeken gemakkelijk te ontdekken, maar ook op een duurzame manier.

laad elektrische voertuigen op Ibiza op
Op Tib.org kun je altijd controleren welke oplaadpunten bezet zijn en welke niet.

Kaart met oplaadpunten voor elektrische en hybride auto’s op Ibiza

In de afgelopen jaren zijn er op Ibiza geleidelijk dertig elektrische oplaadpunten geïnstalleerd. Sommigen van hen bevinden zich op privé-plaatsen, zoals hotels, hoewel de meeste zich in openbare ruimtes bevinden. Er zijn 21 oplaadpunten beschikbaar voor het grote publiek en deze kunnen worden geraadpleegd via deze link van de Consorci de Transports de Mallorca-website, waar informatie te vinden is over het type geaccepteerde stekkers en hun status (gratis, bezet, semi-bezet , in onderhoud …) https://www.tib.org/ximelib/public/map.xhtml

Een andere informatiebron om te weten waar de elektrische of hybride auto´s op Ibiza kunnen worden opgeladen, is de website en app van Electromaps.com. Als u bijvoorbeeld in Sant Antoni verblijft of u komt hier dineren in een van de restaurants, kunt u de volgende oplaadpunten vinden, voor het stadhuis; op de parkeerplaats van het sportcomplex Can Coix; op de Isidor Macabich-straat in Sant Rafel, voor Can Portmany; in de Passeig de ses Fonts, na het kantoor van de buitenlandse toeristische hulpdiensten en voor het busstation.

laad elektrische voertuigen op Ibiza op
Elektrisch oplaadpunt in San Antonio, Ibiza © Moto Luis rent a car Ibiza

Huur een elektrische auto op Ibiza

Als je wilt rijden en de CO2-uitstoot met maximaal 60% te verminderen, boek dan bij je volgende vakantie op Ibiza onze nieuwe elektrische auto’s in Moto Luis en let op de hotels en landelijke accommodaties die ook oplaadpunten bieden in hun vestigingen:

  • Hotel Ánfora, en Es Canar
  • Hard Rock Ibiza
  • Ushuaïa Ibiza Beach Hotel
  • Agroturismo Atzaró
  • Agroturismo ca n’Escandell
  • Cas Gasi

**

Dit artikel is gepubliceerd in Praktische informatie, en gelabeld als ecologische Ibiza|praktische informatie|routekaart,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS