De beste 5 zonsondergangen van Ibiza

1 de augustus de 2016
Motoluis Rent a Car Ibiza

Als je een regelmatige bezoeker bent van het eiland, heeft u waarschijnlijk al uw favoriete plekje om van de spectaculaire zonsondergang van Ibiza te kunnen genieten. Maar als het je eerste keer hier is, schrijf dan zeker de volgende coördinaten op en geniet elke dag van een andere zonsondergang. Neem geen genoegen met de eerste. Hoe meer je ziet, des te beter. Op Ibiza is elke zonsondergang anders, vooral als het scenario verandert. Veel plezier!

  1. Ses Variades

Coördinaten: 38.980153, 1.296272

Omgeving: het westen

Een klassieker. Van mei tot oktober, dit deel van de boulevard van Sant Antoni wordt druk bezocht bij zonsondergang, onder het genot van de beste chill-out muziek van Café del Mar, Café Mambo en andere bars. Na zonsondergang, neemt de elektronische muziek het over en de sfeer wordt dan nog feestelijker. Tijdens de maanden juli en augustus, zul je hier een groot aantal bezoekers terugvinden, dus als je niet van drukte houdt loop dan beter iets verder door naar Caló des Moro.

  1. Cap Negret

Coördinaten: 38.997833, 1.284706

Omgeving: het westen

U kunt genieten van de zonsondergang vanaf het uitkijkpunt of zoek een favoriete plek op bij de klif. Vanaf hier zie je niet alleen de eilandjes Conillera en des Bosc, (zuidelijke richting) maar ook de imposante kaap Nonó (in noordelijke richting). En als je wilt genieten van een drankje, op loopafstand vindt je Hostal La Torre. Voor romantici.

Sunset from Cafe del Mar - Ibiza
Cafe del Mar – Sant Antoni de Portmany

  1. Platges de Comte

Coördinaten: 38.962903, 1.220170

Omgeving: het westen

Essentieel. Een van de beste plaatsen om van de zonsondergang van Ibiza te genieten. En het hele jaar door. Dankzij de oriëntatie, elke maand van het jaar is het goed om deze mooie baaitjes te bezoeken. Geheten Platges de Comte of Cala Conta, hier vanuit zie je de eilandjes Sa Conillera, des Bosc en een set van Poniente eilandjes. En bovendien, zijn wateren behoren tot de meest spectaculiaire van het eiland.

  1. Cala Benirrás

Coördinaten: 39.090070, 1.453967

Omgeving: het noorden

Een andere indrukwekkende zonsondergang, met het iconische eiland Es Cap Bernat op de achtergrond. In de zomer, op zondagen en volle maan dag vindt je hier een concentratie van een groot aantal bezoekers die naar de zonsondergang komen kijken onder het ritme van de drums. Een afspraak die druk bezocht wordt in de maanden juli en augustus.

Es Vedrá - Ibiza - Moto Luis Rent a Car Ibiza
Es Vedrá, Ibiza. © Nuria Cortés

  1. Cala d´Hort

Coördinaten: 38.876168, 1.227908

Omgeving: het oosten

Dit natuurlijke platform op de klif gelegen is een van de beste uitzichtspunten van het eiland omdat je van hieruit een spectaculair uitzicht hebt op het beroemde eiland Es Vedra, een van de symbolen van Ibiza. Hoewel de zonsondergang het beste te zien is tijdens de herfst, winter en voorjaar, ook in de zomer is het een bezoek waard. Vanaf dit punt kunt u ook naar de toren Torre des Savinar lopen. Wanneer je op zoek bent naar intimiteit, tussen het strand van de baai van cala d´Hort en dit platform, vindt je vele plekjes om alleen van de zonsondergang te kunnen genieten.

Wil je een auto huren in Ibiza? Als dat zo is, kijk bij onze aanbiedingen, reserveer  en maak je op om te gaan genieten van uw vakantie in Ibiza.
Moto Luis Rent a Car, autoverhuur in Ibiza sinds 1956.

 

Dit artikel is gepubliceerd in Ibiza essentieel, en gelabeld als het noorden van Ibiza|het westen van Ibiza|Ibiza essentieel|zonsondergangen,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS