Ga niet weg van Ibiza zonder … een koffie caleta te proberen

10 de augustus de 2016
Motoluis Rent a Car Ibiza

Er zijn een aantal restaurants en bars op Ibiza – maar weinige- waar het eten altijd op dezelfde manier eindigt: het drinken van een heerlijke koffie “café caleta”. Goed voor de spijsvertering en aromatisch, is het beste tegengif tegen het gevoel dat je teveel hebt gegeten. ¡Schrijf op waar en vergeet niet een koffie caleta te bestellen.

Onderweg over het eiland

Er zijn niet veel restaurants die dit aanbieden op de menukaarten, maar gelukkig kun je een koffie caleta op elke kardinaal punt van het eiland vinden. Volg ons advies op en neem dit op in uw volgende route met de auto op Ibiza. Maar, opgelet, wees voorzichtig want deze koffie pot is niet ongevaarlijk. Langzaam wordt dit gekookt in een aarden pot, het wordt geparfumeerd met citroen- en sinaasappelschil, kaneel, suiker, koffiebonen en cognac. En niet een klein beetje ook. Vergeet dit niet en heb geen haast om terug te keren naar de auto.

Waar kun je deze koffie caleta proeven?

El Bigotes

Coördinaten: 39.024607, 1.596658

Dit rustieke barretje aan het strand hebben we al eerder in één van onze posts vermeld over wat hier te zien is en waar deze zich bevindt op Ibiza. Het is beroemd om zijn bullit de peix, maar ook omdat dit één van de strandtentjes is waar elke dag deze heerlijke koffie wordt gemaakt. Mocht je geen zin hebben om hier te eten, dan kun je altijd nog zo tegen de klok van 16 uur hier gaan zitten op het terras en een koffie bestellen. Dit is het beste moment om van het terras te genieten! Tel: 650 797 633

Cala Mastella - El Bigotes restaurantCala Mastella - El Bigotes restaurant
Cala Mastella – El Bigotes restaurant

Es Boldado

Coördinaten: 38.890404, 1.220902

Dit restaurant heeft alles om van een onvergetelijke maaltijd te genieten. Fantastische rijstschotels, een terras met prachtig uitzicht op Es Vedrá en koffie caleta op de kaart. Een echte klassieker van Ibiza. Web.

Cuatro Latas

Coördinaten: 38.913947, 1.463839

Eén van onze favoriete adressen voor haar authenciteit, vriendelijkheid van het personeel, goede kwaliteit van het product en een geweldig uitzicht over de stad van Ibiza. De strandbar is erg basic, dus vergeet VIP bandjes, reserveringen of allure gedrag. Hier kom je alleen om gegrilde vis met salade te eten. En café caleta. Heerlijk en.. sterk gekruid! De Cuatro Latas bar – ook wel genaamd the Fish Shack en de kiosk van María-, bevindt zich in de noordoostelijke hoek van Talamanca.

Es Bol Nou - Sa Caleta
Es Bol Nou – Sa Caleta

Sa Caleta

Coördinaten: 38.868495, 1.331698

De laatste op de lijst, maar had eigenlijk de eerste moeten zijn, want in deze bar aan het strand ten zuiden van het eiland verdedigen zij dat bij hen de café caleta origineel is. De authentieke. Naast de heerlijke rijstschotels, Sa Caleta heeft een zeer mooie schaduwrijke tuin en een zeebriesje van de cala Es Bol Nou op een paar meter afstand.

Van vindt u van onze voorstellen? Neem ze op in uw volgende route op Ibiza, kijk ook eens naar onze aanbiedingen voor huurauto´s en geniet van uw vakantie op het eiland

Moto Luis Rent a Car Ibiza, huurauto´s en scooters op Ibiza sinds 1956.

Dit artikel is gepubliceerd in No items found en gelabeld als No items found

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS