Wandelen verdedigingstorens van Ibiza – I

1 de januari de 1970
Motoluis Rent a Car Ibiza

Ibiza kust is bezaaid met wachttorens van waaruit in de afgelopen eeuwen, gewaarschuwd werd voor de komst van de piraten en andere vijanden. Tegenwoordig zijn de meeste in particulier eigendom en kunnen niet bezocht worden, hoewel de gebieden waar ze staan zeker een bezoek waard is om te genieten van een prachtig uitzicht. Wij stellen een route voor die door het westen en zuiden van lbiza loopt langs de wachttorens.

De stenen torens gebouwd langs de kust van Ibiza waren erg handig in de 16e en 19e eeuw, toen het eiland een langere periode te lijden had onder intimidatie door Berberse piraten, kapers en alle vijanden die het in de Europese oorlogen gemund haden op Spanje. De torens hadden toen een vitale rol in de verdediging, het waarschuwen van de bewoners van de komst van vijandelijke schepen, waardoor er tijd en mensen waren om de aanval voor te bereiden en zich terugtrekken in detypische Ibicenco vesting-kerken. Wanneer de piraten werden waargenomen, werden vuren aangestoken op de top van de toren om de eilandbewoners te waarschuwen voor dreiging. In total zijn er negen wachttorens langs de kust van Ibiza en,ze bieden in de Winter een goed excuus om te genieten van een wandeling langs de kust en het prachtige uitzicht op zee. In deze post, presenteren we een eerste route, naar aanleiding van de wachttorens van het westen en het zuiden van Ibiza.

Torre d’en Rovira

Coördinaten: 38.972682, 1.230442

Gelegen tussen Cala Bassa en het strand van Cala Comte biedt dit gebied een spectaculair uitzicht over de eilanden Conillera , d’es Bosc en S’Espartar. U bereikt het na het wandelpad te hebben gevolgd tussen de stranden van Cala Comte en Cala Bassa, een van de meest aangename en mooie gedeeltes van Ibiza. De structuur van de toren is goed bewaard gebleven en de toren is prive eigendom

 

Torre is Savinar

Coördinaten: 38.874227, 1.227981

Een van de meest gefotografeerde torens om zijn fantastische uitzicht op de iconische eiland Es Vedra, vooral in de winter met de zonsondergangen. Om deze te bereiken, is het het beste om de klim vanaf het platform beginnen bij de klif. Een zichtbare pad verbindt dit punt met de weg. De toren is in particuliere handen en is ook gelegen op eigen grond, maar de wandeling is

Toegestaan.

 

 

Torre de Ses Portes

Coördinaten: 38.832226, 1.406031

Gelegen in het natuurpark van Ses Salines, precies tussen de ongerepte stranden van Es Cavallet en Ses Salines, heb je het perfecte excuus om op te staan van je handdoek en een mooie wandeling te maken langs de kust. Niet alleen zie je de toren, die goed bewaard is gebleven, maar ook de passage van Ses Freus waarin tegengestelde stromingen elkaar ontmoeten als twee verschillende zeeën . Aan de rechterkant van de toren is er een groep van traditionele vissers hutten gebouwd binnen de rots zelf.

 

Torre des Carregador de sa Sal

Coördinaten: 38.873229, 1.404030

Een korte wandeling vanaf het einde van Playa d’en Bossa leidt naar deze iconische toren ten zuiden van Ibiza, deze is verklaard als cultureel belang (BIC) in de categorie van monument. Gebouwd in de zestiende eeuw, was het doel om de partijen zout, die vanaf hier vervoerd werden, te beschermen , een zeer begeerd produkt door Berberse piraten in die tijd . Vanaf dit punt heb je een mooi uitzicht op Formentera, Playa d’en Bossa en het profiel van Dalt Vila.

Dit artikel is gepubliceerd in No items found en gelabeld als No items found

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS