5 adressen op Ibiza met een ecologische ziel en groen hart I

5 de maart de 2017
Motoluis Rent a Car Ibiza

Ibiza heeft ook een groen hart. En deze wordt steeds groter. Jaar na jaar groeit de lijst met hotels, restaurants en winkels die zich inzetten voor de waarden van slowfood, slow reizen, de duurzaamheid en ecologie. Wij stellen u onze eerste selectie van adressen voor van het eiland met eco geest. Zodat u het groenere Ibiza kunt leren kennen. Wordt zo groen als je wilt (en niet uit afgunst ūüėČ

  1. Aubergine

Coördinaten: 39.040725, 1.433213

Gebied: Noord

Gelegen tussen de dorpen van Santa Gertrudis en Sant Miquel, in dit restaurant-markt van hippy-chic stijl vindt u mediterrane gerechten gemaakt met biologische producten en seizoensgebonden producten. Aubergine gedurende het hele jaar open en in de winter organiseren zij ook elke zondagmorgen een eco markt waar je kaas, jam, taarten, eieren, taarten, groenten en fruit kunnen kopen. Weg van Sant Miquel 9,9 Km.

ecologische Ibiza restaurant
Aubergine, Ibiza

  1. Can Musson

Coördinaten: 38.978023, 1.502787

Omgeving: Oosten

Maria, de eigenaresse van Can Musson , toont haar liefde voor de natuur en traditionele toepassingen van het eiland op deze boerderij. Het is een waar genoegen met haar te kunnen praten over hoe ecologie haar plek aan het veroveren is op Ibiza en de medestanders. Gelegen in de provincie van Santa Eulària des Riu, op de boerderij kunt u ecologische groenten en fruit kopen, evenals kunt u zich aanmelden voor kook workshops die van tijd tot tijd hier georganiseerd worden. Ze bieden ook rondleidingen aan, zodat het een interessant dagje uit kan zijn als u met kinderen reist.

  1. Out of time

Coördinaten: 38.908395, 1.433269

Gebied: Stad

Naast de stadsmuren, een paar meter van het plein Plaza del Parque gelegen, vindt je dit restaurant, een van de meest gewaardeerde adresjes op het eiland door de vegetari√ęrs, veganisten en rauwe veganisten. Deze wordt in onze selectie opgenomen omdat hun gerechten, mits mogelijk, met biologische producten bereidt worden. Out of Time is het hele jaar geopend, biedt een dagmenu aan met zelfgemaakte taarten. c/Jaume I, 2.

ecologische Ibiza Can Marti
Can Marti, Ibiza. (c) Can Marti.

  1. Can Martí

Coördinaten: 39.071758, 1.516350

Gebied: Noord

Olijven, druiven, vijgen, amandelen, aardappelen, sla, avocado’s, tomaten, paprika’s, bonen, uien, aardbeien en saffraan die geconsumeerd worden op deze charmante boerderij in het noorden van Ibiza groeiden allemaal op de 17 hectare grond die deel uitmaken van het landstuk , en alle van hen zijn afkomstig van biologische landbouw. De criteria van duurzaamheid en Permacultuur in Can Marti markeren het ritme van dit ecohotel op Ibiza, waar natuurlijk het regenwater opgevangen wordt en 50% van de elektriciteit zelf wordt gegeneerd en 85% van het verbruikte warm water wordt gegeneerd dankzij zonnecellen en zonnepanelen. Je wordt gelijk verliefd op alle verwennerijen in al hun details en het zwembad, die wordt gereinigd met behulp van natuurlijke reinigende methoden.

  1. s’ Hortet Verd

Coördinaten: 38.891153,1.396728

Gebied: Zuid

Het is de eerste gecertificeerde ecologische supermarkt van Ibiza, dus hier moet je komen als u groenten en fruit zonder bestrijdingsmiddelen wilt kopen, maar ook andere producten als peulvruchten, chocolade, koffie, eieren, meel, pasta, oli√ęn, infusies… Daarnaast biedt s‚ÄôHortet Verd versgeperste sappen, organiseren ze kook klassen, bereiden fruitmanden, van maandag t / m vrijdag, ook wordt een economische dagmenu aangebode.

**

Wil je een auto huren in Ibiza? Als dat zo is, kijk bij onze aanbiedingen, reserveer  en maak je op om te gaan genieten van uw vakantie in Ibiza.
Moto Luis Rent a Car, autoverhuur in Ibiza sinds 1956.

**

Dit artikel is gepubliceerd in andere Aanbevelingen, en gelabeld als ecologische Ibiza|hotels|restaurants|winkelen,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS