Cala Gracioneta

18 de november de 2014
Motoluis Rent a Car Ibiza

300x225x13884250-300x225.jpg.pagespeed.ic.-pshjk7JIJIn de westkust van het eiland, in het noorden van San Antonio, bevindt zich een klein maar mooi strandje genaamd Cala Gracioneta. Dit is het zusterstrandje van Cala Gració, gelegen op een paar passen afstand en die te bereiken is via een klein bergpad. Omringd door pijnbomen, Cala Gracioneta heeft een zachte zanderige helling die afloopt in het mooie heldere mediterrane zeewater wat vergelijkbaar is met een (natuurlijk) zwembad. Het is één van de veiligste stranden van het eiland daar de baai niet breder dan 40 meter is en biedt een veilige omgeving voor kinderen zodat de ouders hun kroost gemakkelijk onder toezicht kunnen houden. Veel lokale kinderen hebben hier in Cala Gracioneta geleerd om te zwemmen daar de rustige en veilige wateren bescherming en rust bieden.

Het strand zelf is uitgehouwen in de rotsen, is ongeveer 40 meter breed en komt ongeveer 80 meter de kust binnen. Het heeft een populaire bar met uitzicht op het hele strand , waar verse vis en mediterrane gerechten worden geserveerd gedurende de hele dag, het is ook een plek waar bruiloften en muzikale evenementen worden gehouden. Een groot deel van de charme van Cala Gracioneta ligt in zijn warmte , is zeer gezellig en erg populair bij koppels en gezinnen. Het is ook de plek om de zonsondergang te kijken of om te eten na een ochtend zonnen en na het zwemmen in de kalme wateren. Cala Gracioneta kan te voet worden bereikt vanuit San Antonio , maar het is een lange wandeling , je komt langs het Hotel Tanit en van hieruit kun je Cala Gracio zien liggen, hier werd een van de eerste hotels in San Antonio gebouwd.

Hier bij Moto Luis , de toonaangevende autohuur in Ibiza , raden onze gasten aan vroeg te gaan daar het Cala Gracioneta strand snel vol is en in de namiddag in het zomerseizoen is er weinig plek meer vrij.
Als het strand al vol is, raden we je aan een korte wandeling te maken naar het strand aan de linkerkant, Cala Gracio , dat om de hoek gelegen is.

Om echt te genieten van wat Cala Gracioneta kan bieden, waarom niet een auto te huren en rijden naar het strand, wat voldoende gratis parkeergelegenheid heeft aan het strand? De goedkoopste huurauto in Ibiza starten vanaf slechts € 19 per dag met het beste en meest populaire verhuurbedrijf op het eiland: Moto Luis.

Dit artikel is gepubliceerd in No items found en gelabeld als No items found

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS