Een wandeling door Dalt Vila bij 10 haltes

21 de juni de 2016
Motoluis Rent a Car Ibiza

De ommuurde Dalt Vila markeert niet alleen het mooie profiel van Eivissa.Het is een boek met zijn verhaal met in de hoofdrol Punische, Feniciërs, Romeinen, moslims en Catalanen. De oude stad van Ibiza heeft een citadel, een van de mooiste in de Middellandse Zee, verklaard door Wereld rfgoed. Maar ook een gezellige zomerse sfeer, interessante musea en charmante hoekjes die ontdekt worden door de minder luie reizigers. Het beste om Dalt Vila te ontdekken is zwerven zonder plan of begeleiding, altijd naar boven, naar de enclave die het allereerste gedeelte is van de stad. Maar als je niets wilt missen, volg dan de 10 haltes op deze route van Dalt Vila. Natuurlijk, in de zomer raden we aan om vroeg in de ochtend of laat in de middag te gaan wandelen. Als u deze tweede optie kiest, kun je de tour beëindigen met een heerlijk diner in de vele restaurants rondom het Plaza de Vila.

  • De mooie Porta de Ses Taules, naast de Oude Markt, is de eerste stop op deze route door het ommuurde Ibiza, die werd beschermd tegen aanvallen van piraten met de opheffing van de Renaissance muren. Eén van de iconische beelden van de stad en het eiland.
  • Net binnen de deur, krijg je de Plaza de Vila. Als je er tijdens de bezoeken uren bent , dan kun je binnen lopen in het Museum of Contemporary Art, die een uitstekende collectie van de avant-garde kunst heeft.
  • Plaza de Sa Carrosa is charmant. Hier is één van de klassieke restaurants in de stad, El Portalón. Even verder is het bastion van Santa Lucia, met een fantastisch uitzicht over de haven van Ibiza en de districten van La Marina en Sa Penya.

Ibiza port and Santa Lucia bastion from cathedral Square. Ibiza. Dalt Vila.
Ibiza port and Santa Lucia bastion from cathedral Square. Ibiza. Dalt Vila. © Moto Luis Rent a Car

  • Het voormalige Dominicaanse klooster, nu het stadhuis, daar kom je langs op de weg naar de top van Dalt Vila langs de straten van Pere Tur en Joan Roman. Aan het einde is het klooster van Sant Cristobal een kapel met een mooie open uitzicht op het publiek wat rond loopt en waar je zoetigheden kunt kopen die de nonnen gemaakt hebben.
  • Op de terugweg, en reeds in de Carrer Major, verschijnt het Puget Museum. Dit museum verdient uw bezoek, het gotische interieur en de foto collectie die goed bewaart is gebleven zijn zeer interessant om te zien en om daarmee een beeld te krijgen van het landelijke Ibiza in de eerste helft van de twintigste eeuw.
  • In dezelfde straat, na het passeren van Sa Portella, de enige toegang van de Arabische citadel dat nog bestaat , zie je de verschillende statige huizen . En op een steenworp afstand van de kathedraal en het Archeologisch Museum ( op dit moment gesloten voor verbouwing), is het de moeite waard om naar binnen te gaan bij het  Centro de Interpretación Madina Yabisa, en een wandeling te maken door het oude islamitische Eivissa wat nog steeds zichtbaar is in de bouw en in de torens van Dalt Vila.

Santa María Cathedral. Dalt Vila, Ibiza. © Moto Luis Rent a Car
Santa María Cathedral. Dalt Vila, Ibiza. © Moto Luis Rent a Car

  • Sinds het werd uitgeropen tot Wereld erfgoed , heeft Dalt Vila een proces ontwikkeld dat een groot aantal informatiestands omvat, audiogidsen, begeleide gedramatiseerd en interessante interactieve en multimedia-ervaringen in de bastions van Sant Pere, Sant Jaume en Sant Bernard. Bij de laatste heb je een fantastisch uitzicht over het strand van Figueretes, playa den Bossa en zelfs Es Cavallet en Formentera. Vanaf het bastion, blijft de route de omtrek van de muren volgen.
  • Door steeds hoger te gaan bereik je Plaça del Sol, hier heb je zeer aangename zomeravonden dankzij de sfeer van de restaurants die er zijn gevestigd.
  • Je zult de Portal Nou al zien die leidt die weg de Dalt Vila uit, maar allereerst loop je door de de straat van Santa Creu, met de wereld kunstgalerijen en de galerij Van der Voort een klassieker in de ibicenca- scene, voordat je je stort in het drukke Plaça de Vila in het hoogseizoen.

Dalt Vila ©Ibiza.travel
Dalt Vila ©Ibiza.travel

  • In het Plaça de Vila vindt u vele restaurants, sommige met een lange geschiedenis, zoals La Torreta, een restaurant nu in de handen van de nieuwe generatie van de familie, die een creatief tintje aan hun mediterrane recepten hebben gegeven .

De bonus: Als de wandeling eindigt in de nacht, ga op zoek naar Tira Palla (c / Santa Lucia, 8), een informele bar beroemd om zijn dak dat één van de beste panoramisch uitzicht heeft over Dalt Vila. Het terras van de Bar 1805 (c / Raco de Santa Lucia, 7), een paar meter verder, heeft ook een goed uitzicht.

 

Wil je een auto huren in Ibiza? Als dat zo is, kijk bij onze aanbiedingen, reserveer  en maak je op om te gaan genieten van uw vakantie in Ibiza.
Moto Luis Rent a Car, autoverhuur in Ibiza sinds 1956.

Dit artikel is gepubliceerd in No items found en gelabeld als bezienswaardigheden|cultuur|ritten|vila,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS