Ibiza stranden: Cala Gració en Cala Gracioneta

21 de juni de 2016
Motoluis Rent a Car Ibiza

Aan de westkust van Ibiza, ten noorden van Sant Antoni, liggen Cala Gració en Cala Gracioneta, twee maagdelijke baaien van grote schoonheid met zacht glooiende fijn zand. Perfect zijn voor groepen en zijn zeer veilig voor de kleintjes. Als je in de stad verblijft, dan heb je ze bij je in de buurt ! Op minder dan vijf minuten rijden van het centrum van Sant Antoni ben je er al. U kunt zelfs lopen en een mooie wandeling maken langs de kust van het strand Caló des Moro.

Als je met de autoa gaat, dan moet de auto worden achtergelaten in de eerste baai, omdat Cala Gracioneta alleen te voet bereikbaar is langs de kust, via het pad dat naast het boothuis bij Cala Gracio . Of je boekt een tafel bij de beachclub die in deze kleine baai ligt, waardoor je toegang hebt tot het strand en de faciliteiten die je geboekt hebt. De 80 meter brede Cala Gració en minder dan 40 meter brede Gracioneta, worden beiden gekenmerkt door turquoise wateren, pijnbomen en jeneverbessen om hen heen, rotsachtige einden en de prachtige uitzichten over het eilandje Conillera.

Cala Gracio & Cala Gracioneta - Ibiza
Cala Gració – Ibiza

Cala Gració of Cala Gracioneta? 5 redenen voor u om te kiezen:

  1. Als jekinderen hebt … Cala Gracio. Waarom? Hoewel beide natuurlijke zwembaden zijn, kun je bij de eerste gemakkelijk parkeren, i s er meer ruimte om te spelen, er is een eenvoudige bar waar kunt eten of een frisdrank of ijs kunt kopen en geen achtergrondmuziek. Daarnaast kun je een dutje te doen in de schaduw van een van de dennenbomen.
  2. Als je een stel bent... Cala Gracioneta. Waarom? Op sommige momenten van de dag is het intiemer dan de naburige baai, vooral als je deze bezoekt in mei, juni, september en oktober. En de zonsondergang is het beste te zien vanaf dit punt.
  3. Als je een hekel hebt aan kwallen … Cala Gracioneta. Vanwege de ligging , kom je die daar zelden tegen terwijl de kwallen bij noordwesten wind meestal eindigen in Cala Gracio, dit betekent natuurlijk niet dat dit altijd zo is. 🙂
  4. Als je van wandelen houdt … beiden. Vanuit beide stranden kunt u genieten van aangename wandelingen langs denaastgelegen landtongen als Cap Blanc (links van Cala Gracio) of Cap Negret (rechts van Cala Gracioneta)
  5. Als u of uw partner een rolstoel heeft… Cala Gració. De baai heeft een oprit naar de kust, een aangepast toilet en een water rolstoel zodat een duik in het water mogelijk is en je kunt genieten van een geweldige dag op het strand.

 

Wil je een auto huren in Ibiza? Als dat zo is, kijk bij onze aanbiedingen, reserveer  en maak je op om te gaan genieten van uw vakantie in Ibiza.
Moto Luis Rent a Car, autoverhuur in Ibiza sinds 1956.

Dit artikel is gepubliceerd in stranden, en gelabeld als het westen van Ibiza|kinderen|stranden,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS