Drie plannen om te genieten van Ibiza in oktober

5 de oktober de 2016
Motoluis Rent a Car Ibiza

Ibiza in oktober begint haar natuurlijke ritme weer terug te winnen, rustiger en intiemer, zodat u een totaal ander Ibiza kunt leren kennen in vergelijking met de zomermaanden. Daarnaast is het weer nog steeds goed, het zeewater heeft nog een aangename temperatuur en de warmte van de zon nodigt je nog steeds uit om een duik te nemen in de zee. En niet te vergeten dat je in de herfst opnieuw heerlijk kunt wandelen, een fantastische activiteit om de natuur van het eiland van dichtbij te kunnen leren. Ideeën nodig? Wij stellen U drie plannen voor om volop te kunnen gaan genieten van uw vakantie in Ibiza als U ons bezoekt in oktober.

Vier de herfst op een boerenfeest

Gedurende de maand oktober staan er op de agenda van Ibiza de volgende feesten van Sant Rafel (24 oktober) en Es Cubells (15 oktober). Twee goede mogelijkheden om te genieten van de folklore van Ibiza en ontdek de oude gewoontes van het eiland. Op beide feesten kun je de traditionele boerendans zien, een dans waar vrouwen zachtjes in cirkels bewegen terwijl de man de castagnetten speelt en tegelijkertijd het been verheft en omhoog springt voor aandacht. Daarnaast kunt u het typische Ibiza kostuum van dichtbij bewonderen, bovenal, de vrouwelijke versiering bekend als empedrade, een rijke set van gouden en of zilveren kettingen en koraal die wordt doorgegeven van moeder aan dochters, generatie na generatie. Naast de dans en de optocht van de versierde wagens, omvatten de feesten altijd een proeverij van typische producten en open lucht concerten.

Detail van traditionele sieraden Ibiza in oktober
Detail van traditionele sieraden. © Santa Eulària des Riu OT

Bezoek een biologische boerderij

Ibiza behoort tot de gebieden van het land waar de meeste ecologische en duurzame gewassen groeien, belangrijk is het behouden van de rassen en kruisingen. Als je graag meer wilt weten over allerlei rariteiten over de traditionele landbouw en de veeteelt op het eiland en je wilt op hetzelfde moment ecologische producten kopen, bezoek dan de boerderij Can Musson, gelegen in de provincie van Santa Eulària des Riu. Als Maria er is, de eigenaresse, vraag dan aan haar over Ibiza en de gewoonten: zeker weten dat u nog verliefder gaat worden op het eiland. En met een beetje geluk, valt je bezoek samen met één van de workshops die georganiseerd worden om te leren hoe je kaas, brood, flaó kunt maken… Een fantastisch plan om te genieten met de kinderen tijdens een reis naar Ibiza in oktober.

Wandel langs de westkust van Ibiza. Tussen Cala Bassa en Cala Comte Ibiza in Oktober
Wandel langs de westkust van Ibiza. Tussen Cala Bassa en Cala Comte © Nuria Cortés

Van Cala Bassa naar Cala Comte, te voet.

Nu het niet zo warm meer is in vergelijking met de zomer is het tijd om de wandelschoenen aan te trekken en rustig te kunnen genieten van het platteland van Ibiza. Een van de mooiste west kust routes , waar u in Ibiza in oktober van kunt genieten is die tussen Cala Comte en Cala Bassa. Met een lage moeilijkheidsgraad, u kunt met deze tour niet alleen genieten van twee van de mooiste stranden van het eiland, maar ook van andere hoeken van de kust van grote schoonheid, zoals de zogenaamde Cala Rotja, esmerald-gekleurde wateren waar je van gaat watertanden – het is onmogelijk om deze baai te bereiken vanaf land; prachtige uitzichten aan de voet van de toren Torre d’en Rovira, één van de defentie wachttorens die op het eiland werden gebouwd in de 18e eeuw, en de charmante vissershutjes vlakbij Cala Comte. Het pad loopt vrijwel geheel langs de kust, zodat het uitzicht op zee vrijwel constant is.

**

Bent u van plan een auto te huren tijdens uw vakantie op Ibiza? Maak kennis met onze aanbiedingen en reserveer een auto.

Moto Luis Rent a Car, autoverhuur in Ibiza sinds 1956.

**

Dit artikel is gepubliceerd in Herfst, en gelabeld als herfst|ideeën|wandelen,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS