Mag ik met de huurauto op de ferry naar Formentera gaan?

30 de juli de 2019
Motoluis Rent a Car Ibiza

Een van de meest voorkomende vragen van klanten die het naburige eiland willen bezoeken, is of ze met de huurauto met de ferry naar Formentera mogen reizen. Tot op heden was dit afhankelijk van het beleid van elk verhuurbedrijf, maar sinds deze zomer maakt een belangrijke nieuwigheid het antwoord op deze vraag nog ingewikkelder. Blijf ons artikel lezen en ontdek wat u moet doen als u met uw huurauto of met uw eigen voertuig wilt aanmeren op Formentera.

Nieuwe regeling voor het binnenkomen van voertuigen op Formentera

Tot deze zomer kon iedereen die een ticket kon kopen voor de auto om met de ferry die Ibiza met Formentera verbindt zonder problemen aan boord gaan naar het naburige eiland, of het nu voor een een dagsverblijf was of voor meerdere dagen. In de afgelopen jaren is de bekendheid van Formentera sterk gegroeid en daarmee ook het aantal voertuigen, die vorig jaar 22.000 bereikte. Deze toename van het verkeer op het eiland leidde tot een heroverweging van de lokale overheid over de noodzaak om de toegang, de circulatie en het parkeren van motorvoertuigen te reguleren via een baanbrekende maatregel in het land die vooralsnog de dagelijkse toegang beperkt tot 20.000 personenauto’s en motorfietsen van de bewoners en toeristen. De limiet zodat toeristen met de huurauto op de ferry naar Formentera mogen gaan, zal ongeveer liggen op 2.200 auto’s en 200 motorfietsen per dag.

ferry naar Formentera met de huurauto
Naast de snelle veerboten bieden Trasmapi en Balearia routes tussen Ibiza en Formentera met schepen waarin motorvoertuigen kunnen instappen. © Trasmapi

Deze maatregel is alleen van toepassing in de maanden juli en augustus en daarmee is elke reiziger die Formentera met zijn motorvoertuig wenst te bereiken, verplicht een autorisatie aan te vragen op de website van Formentera.eco. De kosten voor niet-ingezeten toeristen op de Balearen bedragen € 1 per auto en € 0,50 per motorfiets. Reizigers die zonder toestemming de veerboot betreden, krijgen boetes die variëren van € 1.000 tot € 10.000.

¿Mag ik met de huurauto op de ferry naar Formentera van Moto Luis?

Ongeacht deze nieuwe toegangscontrolemaatregel, raden we bij Moto Luis af om met de huurauto op de ferry naar Formentera te gaan die op Ibiza is gehuurd. De belangrijkste reden is dat onze assistentieservice beperkt is tot Ibiza, dus elk incident waarvoor een sleepdienst of persoonlijke assistentie in Formentera vereist is, de verantwoordelijkheid bij de klant ligt totdat het voertuig terugkeert naar Ibiza.

Formentera
La Mola. © Alberto Paredes / Moto Luis

Onze service blijft alleen beperkt tot het bieden van hulp om het voertuig terug te krijgen, maar de kosten die in Formentera worden gegenereerd, worden niet door onze service gedekt. Bij Moto Luis raden we altijd aan om de diensten in te huren van auto-, motor- en fietsverhuurbedrijven in Formentera zelf. Daarbij is het niet nodig om de nieuwe vereiste vergunning aan te vragen van 1 juli tot 31 augustus om per ferry naar Formentera te reizen met de auto of motorfiets.

Main picture: © Balearia

**

Is het je eerste keer op Ibiza?

Bekijk de Moto Luis-routes om te genieten met uw huurauto op Ibiza en haal het maximale uit uw verblijf op het eiland.

**

 

 

Dit artikel is gepubliceerd in No items found en gelabeld als autoverhuur|formentera|notities,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS