Tips Moto Luis: gids voor het rijden op Ibiza

31 de juli de 2019
Motoluis Rent a Car Ibiza

Onze gids voor het rijden op Ibiza is ontworpen voor alle reizigers die niet uit Spanje komen en die voor de eerste keer naar ons land reizen of naar het Witte Eiland. Moto Luis is een lokaal bedrijf met meer dan 60 jaar ervaring in autoverhuur op Ibiza, en ons meertalige personeel staat klaar om onze klanten te helpen tijdens het hele huurproces, van boeking tot de terugkeer van het voertuig. Heb je twijfels over het rijden op Ibiza? Blijf ons artikel lezen en geniet ten volle van uw vakantie op het eiland.

Gids voor het rijden op Ibiza in 3 punten

De snelheid

Ibiza volgt de Spaanse verkeersregels met een maximumsnelheid van 50 km / u binnen de bebouwde kom, 90 voor nationale wegen en 120 voor snelwegen. Het is echter noodzakelijk om de signalering constant te bewaken omdat er op Ibiza zeer frequente secties zijn die snelheden vereisen die lager zijn dan het toegestane maximum. Een goed voorbeeld hiervan is de weg die Ibiza verbindt met San Antonio, waar je speciale aandacht moet besteden aan snelheidsveranderingen en de radar die zich op deze weg bevindt.

autoverhuur op Ibiza huur een auto huren
De wegen van Ibiza slingeren vaak door beboste heuvels. © NC / Moto Luis

De documentatie

Om op Ibiza te rijden en een auto of motor te kunnen huren, dien je minimaal 21 jaar oud te zijn en in het bezit te zijn van min. 2 jaar rijbewijs. Als uw rijbewijs niet is afgegeven in een land van de Europese Unie of in IJsland, Liechtenstein en Noorwegen, moet u een internationaal rijbewijs in uw plaats van herkomst aanvragen en meenemen tijdens uw verblijf op het eiland. U kunt meer informatie over dit soort documentatie vinden in onze post heb ik een internationale rijvergunning op Ibiza nodig?

De straffen

Als het gaat om het rijden op Ibiza, moet je de verplichte regels volgen.

Houd hier rekening mee dat:

– u niet de mobiele telefoon met de hand mag opnemen en headphones mogen ook niet gebruikt worden als je aan het rijden bent.

– Alle inzittenden van het voertuig de veiligheidsriem om moeten hebben en kinderen moeten in de stoel zitten afhankelijk van het gewicht en lengte.

– Bij het besturen van een motorfiets is het verplicht dat de bestuurder en de passagier de helm correct dragen.

– Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,50 mg / l. of 0,25 mg / l als de politie je laat blazen en het is verboden om de breathalyzer-test te weigeren wanneer de agent daarom vraagt. Drugs- en narcotische controles worden ook uitgevoerd.

Verkeersboetes voor te snel rijden bereiken ook niet-ingezeten reizigers in Spanje, dus de voorzorgsmaatregel bij het respecteren van de snelheidsignalering moet dezelfde zijn als in uw land van herkomst. Op Ibiza zijn er vaste radars verspreid over het eiland, vooral in die delen waar bestuurders de limieten overschrijden.

motorverhuur Ibiza twijfels vragen licentie leeftijd soort betaling
Onze motorverhuur op Ibiza omvat levering van beschermende helmen. © NC / Moto Luis

Rotondes: hoe betreedt je deze in Spanje op de correcte wijze

Afhankelijk van uw land van herkomst zijn rotondes mogelijk geen normale manier om het verkeer te regelen, of dat ze meestal niet meer dan twee rijstroken hebben of dat ze van links worden genomen, zoals in het Verenigd Koninkrijk. Zelfs als u Spaans bent, is het mogelijk dat u een van de meest voorkomende fouten van ons land maakt: als je van de rotonde wilt afgaan dien je eerst van de binnenste rijbaan naar de buitenste rijbaan te gaan zodra dit mogelijk is en dan kun je pas van de rotonde afgaan zonder dat je ander verkeer afsnijdt. Als u een botsing met een ander voertuig tijdens uw vakantie op Ibiza wilt voorkomen, houd dan rekening met het volgende:

– De rijrichting op de rotonde´s is in Spanje rechts.

– De auto´s die al op de rotonde rijden hebben altijd prioriteit.

– Je dient altijd de buitenste rijstrook te gebruiken, behalve wanneer u linksom wilt gaan of als er veel verkeer is, in deze gevallen kunnen beide rijstroken worden gekozen.

– Als je van de rotonde wilt afgaan dan dien je altijd de buitenste rechterrijstrook hiervoor te gebruiken en nooit vanaf de binnenste rijstrook van de rotonde.

– U dient altijd de richtingaanwijzers te gebruiken als je van de rotonde wilt afgaan maar ook bij een verandering van richting of van rijstrook.

– Als de verkeerssituatie je verhindert om van de binnenste rijstrook naar de buitenste te gaan, moet u altijd de prioriteit van voertuigen respecteren en de rotonde indien nodig opnieuw rondgaan. Het verkeerd verlaten van de rotonde verhoogt het risico op een ongeval.

rijgids in Spanje hoe de rotondes te vangen
De DGT creëerde deze infographic om duidelijk te laten zien hoe te circuleren op de rotondes in Spanje. © DGT

Benzinestations op Ibiza

Onze gids voor het rijden op Ibiza wil u natuurlijk ook graag informatie geven over dit punt, erg handig bij het huren van een auto op het eiland. De meeste tankstations op Ibiza zijn prepaid, u loopt dus eerst even naar binnen en dient aan te geven dat u wilt voltanken maar dat u niet precies weet hoeveel liters er missen in de auto, het kan zijn dat ze naar een document of betaalmethode vragen die u dan even bij de medewerker achterlaat, na het voltanken en betaling krijgt u dit weer terug van de medewerker achter de kasse. Op het eiland zijn in totaal 18 benzinestations en het dichtsbijzijnde tankstation bij de luchthaven ligt aan de rand van Sant Jordi, op de dienst/secundaire weg als je de rotonde verlaat.

Meer informatie

Mocht u na het lezen van dit artikel nog onopgeloste vragen hebben , twijfel dan niet met ons in contact te treden, u kunt ons een email sturen, berichtje sturen via Facebook, Whatsapp (+34 672 077 500) of u kunt direct naar ons kantoor bellen (+34 971 340 521 y +34 971 340 765)

Autoverhuur in Ibiza met volledige en levering op de luchthaven - Foto
Het dichtstbijzijnde tankstation bij de luchthaven ligt aan de rand van de stad Sant Jordi.

Dit artikel is gepubliceerd in Praktische informatie, tips, en gelabeld als autoverhuur|praktische informatie|tips,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS