5 plannen om te genieten van Ibiza in februari

9 de februari de 2017
Motoluis Rent a Car Ibiza

Wilt u uw routine onderbreken door een paar dagen te ontsnappen en verschillende uitjes beleven? Zo ja, kom dan naar Ibiza gedurende deze maand februari, en ontdek het eiland wanneer deze op zijn mooist is. Wij stellen hierbij 6 fantastische plannen voor die u tijdens uw reis kunt gaan maken.Huur je auto en laad jezelf op met alle energie van de Middellandse Zee.

  1. Heerlijke calçots

Aanstaande 5 en 19 februari kun je in de bar Can Berri de traditionele winter calçotada proeven . Een smakelijke afspraak waarvoor je je ook kunt aanmelden als u in Ibiza bent op zondag 5 en 26 maart. En wat is de calçotada? Dit menu bevat gegrild vlees en calçots, dit zijn een soort van zoete uien die besmeurd worden met een smakelijke saus. Dit gastronomische evenement wordt begeleid door live muziek, dus de sfeer is verzekerd. Het is raadzaam dat u een tafel reserveert zodat u kunt genieten van deze barbecue! Voor meer informatie: Facebook Bar Can Berri en Tel.: 971-803-035

  1. Wandelen met Toby

Een van de beste opties voor begeleide wandel excursies is met deze Ibicenco van Britse ouders gedurende het hele jaar. Zijn diepe liefde voor het eiland wordt door hem getoond met veel genegenheid bij elke excursie, waaronder op maat gemaakte tours afhankelijk van het moeilijkheidgraad. U kunt privé excursies contracteren of je kunt jezelf opgeven voor de excursies voor groepen die toegangelijk zijn voor al het publiek. Toby vraagt u alleen naar een donatie (voorgestelde bedrag, €10). Binnen deze categorie worden er drie soorten routes uitgevoerd op dinsdag, vrijdag en zondag.

Ibiza in februari plannen
Walking Ibiza organiseert rondleidingen en routes het hele jaar door. (c) Walking Ibiza

  1. Donderdagen, diner in Santa Eulària des Riu

Deze gemeente van Ibiza viert deze maand februari de Gastrojueves, een gastronomisch evenement waaraan een dozijn deelnemende restaurants meedoet. En wat bieden deze restaurants aan? Niets minder dan een 50% korting op de gerechten op het menu. Bovendien profiteren de klanten van twee uur lang gratis parkeren en een entree ticket om te genieten van een cinema sessie in het Spanje theater voor de halve prijs.

  1. Middaguur, bestel de rijst van de slacht genaamd arroz de matanzas.

Deze risotto gemaakt met champignons en varkensvlees en kip is een van de traditionele winter gerechten op Ibiza. Tot een paar jaar geleden was het niet gemakkelijk dit menu te vinden op de kaart van de restaurants, daar het een schotel was die alleen gekoppeld was aan de dag van het slachten van het varken. Gelukkig kunt u nu genieten van deze smakelijke specialiteit in meer dan één restaurant en ook gedurende het hele jaar. Daar het hier een contudente schotel betreft , is het aanbevolen om deze te begeleiden met een licht voorgerecht. Een van onze favoriete adressen om deze “arroz de matanza” te eten is het restaurant Es Pins: deze onderscheidt zich door haar smaak en de genereuse porties. En bovendien, serveren zij de beste al i oli van Ibiza. Tel.: +34 971 32 50 34

Ibiza in februari
Huur een van onze jeeps en ontdek de schoonheid van de binnenlanden van Ibiza. © Moto Luis huur een auto-Ibiza

  1. De bloesem van de amandelbomen

Als de vorige maanden niet warmer dan normaal waren, zullen de amandelbomen van Ibiza op dit moment in volle bloei staan. Dit prachtig natuurschouwspel duurt slechts twee à drie weken en kleuren de valleien wit op het eiland. Rond het dorp van Santa Agnès de Corona bevindt zich de grootste concentratie van amandelbomen van Ibiza. Huur een auto en nader Pla de Corona, waar u kunt parkeren en maak een wandeling door de vallei. Bent u in Ibiza op 11 februari, dan kunt u ook s´nachts genieten van het landschap. Ter gelegenheid van haar patroonheilige, en te profiteren van het licht van de volle maan, organiseert de gemeenteraad van Sant Antoni de Portmany de inmiddels traditionele avondwandeling onder en langs de amandelbomen. Mis het niet!

Cover photo by © Visit Sant Antoni

**

Wat vindt je van ons idee? Zo ja, leer meer over onze aanbiedingen, boek met ons en maak je klaar om te genieten van uw reis naar Ibiza.

**

Dit artikel is gepubliceerd in No items found en gelabeld als gastronomie|winter,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS