Wat te zien in Eivissa stad?

15 de september de 2016
Motoluis Rent a Car Ibiza

De stad van Ibiza -Eivissa in Catalaans- verdient de aandacht van de bezoeker naast de zomer nachten, wanneer zijn restaurants en bars vol zitten. Musea, uitkijkpunten, kerken, herenhuizen en anderen enclaves van belang zowel in het gebied van de jachthaven verspreid over Dalt Vila, het ommuurde deel van de stad. 1. De necropolis van Puig des Molins

Coördinaten: 38.906943, 1.429751

Deze site is een van de meest belangrijke van het Middellandse-Zeegebied in zijn categorie dankzij de goede staat van instandhouding en het aantal en de diversiteit van de graven. Op het terrein is het Archeologische Museum, hier vindt je een expositie van waardevolle restanten van Romeinse, Fenicische en Punische: kettingen, vazen, amuletten, munten en andere objecten. Via Romana, 3

2. Paseo de Vara de Rey

Coördinaten: 38.909553, 1.433530

Symbolische Boulevard gewijd aan de generaal Joaquín Vara de Rey y Rubio, militair en politicus van Ibiza die stierf tijdens de oorlog van de onafhankelijkheid van Cuba. Tussen de gebouwen opgetrokken rond de paseo valt vooral het Oude hotel Montesol op, gelegen aan de ene kant, naast de Av. Bartomeu Ramon en Tur. Het gebouw, verklaard van cultureel belang, huisvesigt al sinds 80 jaar het mythische hotel.

Puig des Molins, Eivissa, Ibiza
Puig des Molins, Eivissa, Ibiza. ©MECD

3. La Marina

Coördinaten: 38.909686, 1.436804

De oude vissers wijk heeft tijdens het zomer seizoen veel animatie, daarna wordt het hier echter zeer rustig de rest van het jaar. Dwalen door de straten del mar, del Passadís, de Enmig en Mare de Déu ontdek je niet alleen mooie plekjes en de karakteristieke witte gevels maar ook attracties zoals Broner Huis-Museum, een uitstekend voorbeeld van architecturale rationalisme.

4. Plaza de la Constitución

Coördinaten: 38.908973, 1.436856

Prachtige enclave van de stad met een prachtig uitzicht van Dalt Vila en de kathedraal. Naast de harmonische reeks van gevels , het plein met de oude markt van de stad Mercat Vell.

5. Portal de ses Taules

Coördinaten: 38.908750, 1.436781

Gelegen aan de ene kant van de plaza de la Constitución, deze prachtige Renaissance poort is de hoofdingang van het ommuurde Dalt Vila. Ondenkbaar om weg te gaan van Ibiza zonder het stadsplein te bezocht te hebben.

Portal de Ses Taules, Ibiza, Eivissa
Portal de Ses Taules, Ibiza

6. Dalt Vila

Coördinaten: 38.907619, 1.436186

De ommuurde ruimte van de stad, werelderfgoed verklaard door UNESCO, is een van de best bewaarde Renaissance forten van de Middellandse Zee. De muren, die eromheen liggen en die nog steeds goed te zien zijn, onthullen sporen van de vroege Fenicische nederzettingen, de Arabische bezetting en de Catalaanse aanwezigheid tijdens de Renaissance. Het bolwerk van Santa Llucía, de Major Straat, het plein van de kathedraal en wandeling langs de muren mag je zeker niet missen tijdens een tour door Dalt Vila.

7. Het museum van comptemporary kunst van Ibiza

Coördinaten: 38.908352, 1.436229

Op een steenworp afstand van de Portal de Ses Taules bevindt zich het MACE museum, met interessante tijdelijke tentoonstellingen en een uitstekende permanente collectie. Op de website is volledige informatie terug te lezen over de tentoonstellingen die momenteel op het scherm. Gratis entree.

8. Museum Puget

Coördinaten: 38.907194, 1.435393

Dit mooie herenhuis uit de XV eeuw herbergt het werk van Narcís Puget en Narcís Puget Riquer, twee Ibiza kunstenaars waarvan aquarellen en oliën te zien zijn en die een interessante en waardevolle kijk geven op het Ibiza van de eerste helft van de XX eeuw. Het is gelegen in de straat calle Sant Ciriac, tussen Major Straat en het klooster van Sant Cristòfol. Gratis entree.

 Dalt Vila, Eivissa
Dalt Vila, Eivissa. © Moto Luis Rent a Car

9. Madina Yabisa

Coördinaten: 38.907029, 1.436082

In dit interessante Interpretatiecentrum kunt u het oude moslim Ibiza ontdekken, dat nog steeds voorkomt in de stedelijke lay-out en de torens van Dalt Vila. Carrer Major, 2.

10. Muren en bovenste bastions

Coördinaten: 38.906076, 1.436488

Aan de achterkant van de kathedraal van Santa Maria kan een mooie wandeling worden begonnen langs de muren door middel van de zogenaamde Almudaina ronde, met spectaculair uitzicht over het Zuid-Oosten van het eiland Formentera en de Necropolis van Puig des Molins. Tijdens de wandeling vindt u de bastions van Sant Bernat, Sant Jordi en Sant Jaume. In het lagere niveau van Dalt Vila zijn de bolwerken van Sant Pere en Sant Joan Santa Llúcia.

Bonus:

Je wilt geen rondjes rijden om te kunnen parkeren? Rij dan rechstreeks naar het enorme parkeerterrein gelegen naast de haven, waarvan de hoofdingang ligt aan de straat Pere Francés.

** **

Dit artikel is gepubliceerd in No items found en gelabeld als bezienswaardigheden|cultuur|eivissa|ritten|vila|winter,

Plaats een reactie

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS