Speciale hoeken van Ibiza die je alleen kunt bezoeken met de auto

5 de september de 2016
Motoluis Rent a Car Ibiza

Er zijn gelegenheden waarin je alleen maar kunt denken aan het liggen in de hangmat en alles wilt vergeten dat met je dagelijkse routine te maken heeft, inbegrepen de auto. Maar op zo´n atractief eiland is het wel heel jammer als je dag in dag uit alleen maar gaat zitten op het strand en zo veel mooie hoeken niet gaat zien. Om deze reden raden we u aan een auto te gaan huren in Ibiza en het eiland te gaan verkennen.

Kies het auto model dat je wilt en zie de volgende hoeken vol charme (die alleen bereikbaar zijn met de auto)

1. Sant Vicent de sa Cala

Coördinaten: 39.079128, 1.559784

Gebied: Noord

Gelegen in het noordoostelijke puntje van Ibiza, aan het einde van een zeer bochtige weg ligt Sant Vicent de sa Cala, en deze bestaat enkel uit een kerk, een parochie-huis, een restaurant en niet veel meer. Nou, ja, wel iets anders: grote vrede en rust. Vanaf het kerkplein heb je een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels, een van de minst veranderde gebieden op het eiland.

Aanbeveling: in de zomer, probeer de hamburgers van de strandbar On the beach, in het aangrenzende strand van Sant Vicent. Als u in het laagseizoen bent, waarom niet genieten van een picknick op het strand?

ibiza auto Sant Vicent de Sa Cala routen
Sant Vicent de Sa Cala, Ibiza. © Nuria Cortés

2. Cala Llentia

Coördinaten: 38.948856, 1.229007

Gebied: West

Hier vindt u een van de meest aparte hoeken van Ibiza dicht bij cala Codolar, op de westelijke kust van het eiland. Hier is het strand niet interessant daar het en zeer klein is en moeilijk toegankelijk, maar twee sculpturale werken liggen ernaast. De eerste heet Tijd en Ruimte en de Australische kunstenaar Andrew Rodgers kreeg deze opdracht van Guy Laliberté, oprichter van Cirque du Soleil. De verzameling, die doet denken aan het megalithische monument van Stonehenge, is samengesteld uit een dozijn stenen pilaren die een van de grootste omringt, met een vergulden punt. Het tweede werk, een paar meter verderop naar cala Codolar, hier staan twee deuren tegenover elkaar en als je er doorheen kijkt zie je het silouet van het kleine eiland Es Vedra ingelijst op de achtergrond .

Aanbeveling: het pad dat tot dit punt leidt is niet geplaveid, rijdt hier zeer zorgvuldig. Of beter nog, huur een van onze jeeps en ontdek ook andere verborgen plaatsen buiten de getraceerde routes.

Ibiza auto routen huur cala Llentia
Cala Llentia © Moto Luis Rent a Car Ibiza

3. Es Broll

Coördinaten: 39.0214981, 1.3616847

Gebied: centrum

Om op dit punt te kunnen komen heb je weer een huurauto nodig maar als je er eenmaal bent dan moet je echt te voet verder gaan om te kunnen genieten, dit is een mooie wandeling door dit juweel van de gemeente Sant Antoni. Es Broll heeft een gekanaliseerd water systeem, gebouwd tijdens de Arabische periode. U zult hier kleine beekjes, kleine kanaaltjes, natuurlijke kleine zwembaden, terrassen, molens en putten zien en het gebied dankt zijn naam hieraan, Es Broll.

Aanbeveling: ga na de rit naar Can Cosmi (Santa Agnès) en vraagt nar zijn sappige groenten omelet.

** **

Gaat u een auto huren in Ibiza? Bezoek onze website, leer onze aanbiedingen kennen en boek uw huurauto.

Moto Luis, autoverhuur bedrijf op Ibiza sinds 1956

** **

Dit artikel is gepubliceerd in routes in de auto, en gelabeld als autoroutes|routes in de auto|winter,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS