Wat is de beste maand om naar Ibiza te gaan?

1 de maart de 2019
Motoluis Rent a Car Ibiza

Ibiza kent vele gezichten en kan daardoor veel verschillende soorten reizigers wel iets aanbieden. In dit artikel kunt u ontdekken wat de beste maand is afhankelijk van uw interesses of voorkeuren en omdat Ibiza, het meest leuke eiland van de Middellande zee, het hele jaar atractief is voor alle smaken en voor alle leeftijden.

En als je al het besluit genomen hebt om naar Ibiza te gaan in 2019, reserveer dan uw huurauto van Moto Luis en geniet van het eiland met de beste service.

Ibiza in de winter

Januari: de bloei van de amandelbomen

De eerste maand van het jaar is ideaal voor wandelaars en liefhebbers van landelijke landschappen. Half januari veranderen de amandelbomen in het binnenland in een witte kleur . Een goed excuus om te profiteren van goedkope vluchten naar Ibiza in de winter.

Februari: wandelen en barbecues

Deze maand is perfect om te genieten van de wandel- en fietspaden op Ibiza. U zult warme zonnige dagen hebben maar zodra de zon weg gaat is het verstandig een jas aan te doen daar het dan afkoelt. Bovendien, tot halverwege de maand is het ook mogelijk om te genieten van de bloei van de kersenbomen.

Maart: cultuur en natuur

De derde maand van het jaar staat in het teken van de opening van vele restaurants die gesloten waren voor vakantie, dus is het een goed moment om te genieten van de traditionele keuken van restaurants zoals Can Pujol, Es Pins, Cas Pagès en Es Rebost de Can Prats. En ook natuurlijk om een auto te huren op Ibiza en de route van de kerken te gaan aandoen.

ibiza in februari autoverhuur
Huur een van onze jeeps en ontdek de schoonheid van de velden van Ibiza. © Moto Luis Rent a Car Ibiza

Ibiza in het voorjaar

April: Pasen en de marathon

April is een van de beste maanden om te reizen naar Ibiza, omdat de temperaturen zeer aangenaam zijn, het platteland in volle bloei staat en u kunt genieten van het strand. Dit jaar is de paasvakantie van 13 tot 21 april en als je van hardlopen houdt, dan vindt op 6 april de maratón plaats.

Mei: het eiland begint op gang te komen

Het is de voorkeursmaand voor veel repeaters van het eiland. Waarom? U kunt zwemmen, de clubs gaan open, alle hotels en restaurants zijn al open en de agenda is gevuld met evenementen zoals de middeleeuwse markt in Ibiza stad, het IMS International Music Summit, de feesten van de eerste zondag van mei en het Festival Barruguet familie theater.

Juni: Ibiza Gay Pride

Juni is ideaal voor elke reiziger: de temperaturen staan nog toe om volop te kunnen genieten van wandel- en fietstochten alsmede wateractiviteiten; de temperatuur van het zeewater is al erg aangenaam en in de evenementen agenda staat bovenaan de Ibiza Gay Pride, die georganiseerd wordt van 12 tot 15 de juni.

Ibiza in februari wandelwagenverhuur
Walking Ibiza organiza paseos y rutas durante todo el año. © Walking Ibiza

Ibiza in de zomer

Juli: voor de Clubbers

Als u van electronische muziek houdt; in juli vindt je de beste feesten, van de underground DC10 tot de beroemde sessies van Ushuaïa Ibiza of de pre-parties van Café Mambo. En als u niet van electronische muziek houdt, dan zijn er vele andere aantrekkelijkheden op het eiland voor overdag en voor de nacht.

Augustus: Ibiza voor iedereen

Deze maand is leuk als je met kinderen reist (een echte familiesfeer vindt je aan de oost- en noordkust), als je met vrienden komt, als je graag naar de clubs gaat, als je je graag wilt verstoppen in je villa, als je op het strand wilt liggen, als je wilt kajakken… Maar als je gek bent op wandelen dan is het misschien beter dat je een andere maand uitkiest.

September: Zomertijd

Voor velen is dit de beste maand om naar Ibiza te gaan: fijne temperaturen, warme zee, minder bezoekers…. En dit alles met alle restaurants en clubs nog open.

beste maand om naar Ibiza te reizen en een motor te huren
De zomer is een ideale tijd om Ibiza op Vespa te verkennen. © Moto Luis

Ibiza in de herfst

October: de rust van de herfst

Hoewel er nog genoeg animatie is gedurende de eerste week van de maand en er veel closing parties zijn van de clubs en beach bars kenmerkt deze maand zich vooral als een van de betere maanden voor de reizigers die op zoek zijn naar strand, rust en cultuur. Het is ook een maand die verschillende sportevenementen samenbrengt, zoals la Vuelta cicloturista op Ibiza, de Ibiza LD & de halve Triathlon en de Ibiza Trail.

November: culinaire herfst

Tijdens deze maand nemen vele restaurants deel aan het gastronomische evenement genaamd Restaurat en Ibiza Smaak, je ontdekt zo de traditionele keuken van Ibiza.

December: Oud en nieuw vieren

De laatste maand is ideaal om te genieten van de natuur van het eiland en het nieuwe jaar te verwelkomen met een uitje naar een van de hotels die het hele jaar open blijven.

Ibiza-musea die een autohuurmuseum op Ibiza zien
Het Museum voor Etnografie van Ibiza blijft het hele jaar door geopend. © Stad van Santa Eulària des Riu

**

Bekijk onze aanbiedingen, kies het model dat het beste bij u past en verken het eiland.

**

Dit artikel is gepubliceerd in tips, en gelabeld als ibiza|praktische informatie|tips,

Plaats een reactie

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS