Ibiza met de auto: de route langs de kerken

25 de februari de 2018
Motoluis Rent a Car Ibiza

Het laagseizoen is ideel voor het huren van een auto op Ibiza en ontdek de karakteristieke traditionele architectuur. Bijvoorbeeld de kerken, één van de iconen van het eiland vanwege de bijzondere vormgeving: wit en eenvoudig maar robuust. Bovendien, het eiland verkennen van kerk naar kerk is een uitstekend excuus om te genieten op hetzelfde moment van de landelijke schoonheid van Ibiza. ¿Begrijpt u wat wij bedoelen? Wij beloven tal van charmante selfies….

De kerken van Ibiza

De Ibiza tempels zijn nederige gebouwen met weinig externe versieringen. Ibiza, net als Formentera, leden onder talrijke aanvallen uit de Middeleeuwen, daardoor werden de kerken een soort van forten die onderdak boden. Vandaar ook dat deze kerken geen ramen hadden oorspronkelijk (als deze wel ramen hebben zijn deze resultaat van later verbouwingswerk), de muren zijn erg dik en sommigen hebben zelfs een verdedingstoren.

 width=
Jesœús kerk, Ibiza. © Visitsantaeulalia.com

De traditionele veranda onbreekt niet bij de kerken, deze verwijzen naar verre tijden toen de bewoners van Ibiza op zondag nog profiteerden na de kerkdienst om samen te komen met andere buurtbewoners en zo konden ze op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het dorp. Vergeet niet dat de Ibicenco´s traditioneel woonden in boerderijen die verspreidt lagen in de valleien en heuvels, met weinig tot geen sociaal leven.

De route van de kerken op Ibiza

Er zijn in totaal 16 traditionele kerken die je kunt bezoeken op je route met de auto door Ibiza. Wij stellen u graag twee routes voor, eentje door het noorden en de andere die door de zuidelijke helft loopt. ¡Verlaat Ibiza niet voordat u deze hebt bezocht! Elke kerk heeft zijn eigen charme…

 De noordelijke route

Vóór het verlaten van Sant Antoni, moet u een bezoekje brengen aan haar kerk, die uit de 14e eeuw dateert. Kijk eens naar de toren met duidelijke defensieve verschijning. De route met de auto langs de kerken gelegen in het noordelijke deel van Ibiza gaat langs: Santa Agnés, Sant Mateu (wij adviseren de weg te nemen die achter de kerk van Santa Agnés ligt), Sant Miquel, Sant Llorenç, Sant Joan, Sant Vicent de Sa Cala (de meest afgelegen kerk van Ibiza), Sant Carles, Santa Eulària (een uitstekend voorbeeld van een kerk-fort), Santa Gertrudis en Sant Rafel.

 width=
Es Cubells, Ibiza.

De zuidelijke route

We vertrekken weer vanuit Sant Antoni, de eerste stop op deze route met de auto is de kerk van Sant Agustí en daarna volgt Sant Josep, Es Cubells (dit is de enigste kerk die uitkijkt over de zee ), Sant Jordi, Sant Francesc, gelegen naast de zoutpannen “Salinas”; en Jesús, al in de nabijheid van Ibiza stad.

¿Welke type auto raden wij u aan tijdens een lente uitje naar Ibiza?

Het weer op Ibiza in het voorjaar kenmerkt zich door warme temperaturen, zonnige dagen en koele nachten. De categorie open daken auto´s zijn interessant tijdens de lente, maar houdt er rekening mee wanneer de zon ondergaat je het beste het dak weer kunt sluiten. Voor deze route op Ibiza raden wij u alle cabrio´s aan, behalve de Jeep Wrangler daar deze een hard top heeft.

 width=

Openingsfoto: Route met de auto door het noorden van Ibiza, met de kerk van Sant Mateu op de achtergrond (c) NC / Moto Luis

***

Gaat u een auto huren op Ibiza? Ontdek onze aanbiedingen en boek uw scooter in Ibiza.

Motoluis, autoverhuurbedrijf op Ibiza sinds 1956

***

 
Dit artikel is gepubliceerd in routes in de auto, en gelabeld als converteerbaar|herfst|routes in de auto|voorjaar|winter,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS