Dalt villa Ibiza

6 de maart de 2015
Motoluis Rent a Car Ibiza

Night view of Dalt Vila. Ibiza, SpainEen gratis en verfrissende ervaring die het hele jaar in Ibiza geopend is in de oude stad ” Dalt Vila “, wat ” Top City” betekend. De prachtige locatie is gelegen aan de oostkust , met Ibiza stad onder de oude citadel.

De heuvel waarop Dalt Vila gebouwd werd is een van de oudste bewoonde nederzettingen op het eiland. Het werd gebouwd door de Feniciërs in 640 voor Christus en bleef een belangrijke en strategische marinebasis tot 1600 AD. Dalt Vila is gebouwd op de ruïnes van vier verschillende beschavingen.

Eerste was het een Carthaagse tempel, daarna een Romeinse tempel, daarna een moskee en tenslotte een christelijke kathedraal , Santa Maria de Les Neus , die vandaag de dag nog intact is. Dalt Vila is omgeven door dikke Renaissance muren die gebouwd werden door de Catalanen in 1585.

Al slenterend door de smalle straatjes, zijn de sterke invloeden van de Moren en Christenen te zien in de architectuur van de gebouwen. Kleine hoekjes en gaten verbergen geheime ingangen en kleine kapellen die een moment vast leggen in de tijd. De indrukwekkende muren zijn uitgerust met kanonnen en bieden een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee.

Er zijn tal van restaurants en bars gelegen binnen haar muren om rust en versnaperingen langs de weg te verzorgen . Er zijn musea en galeries, waaronder een aantal archeologische schatten uit de oudheid terug te vinden zijn. Een deel van de oude moorse stadsmuur is te bezichtigen in het museum Yesbiah . In de afdaling van Dalt Vila bevindt zich Puig des Molins , een oude begraafplaats en een van de beste voorbeelden van een Punische begraafplaats in de wereld.

Bij het huren van een auto zodat u naar Dalt Vila kunt rijden, bieden wij u graag bij Moto Luis een kaart aan om u te tonen waar u het beste kunt parkeren bij een bezoek aan deze Erfgoed plek. Ook adviseren wij bezoekers om goede wandelschoenen aan te doen omdat het pad naar boven naar Dalt Vila lang is en als u in warmte van de zomer naar boven gaat is het een best grote inspanning. Als u Dalt Vila in de zomermaanden gaat bezoeken, adviseren wij u de dit bezoek te doen tijdens de ochtenduren of laat in de middag.

Wij raden u aan te beginnen rond de klok van 10 uur in de ochtend daar de wandeling ongeveer twee uur duurt, waarbij wij rekening houden dat u meerdere malen stopt om de vele bezienswaardigheden langs de route naar boven te zien, de voltooiing ervan is zeer mooi te koppelen met een maaltijd in een van de populaire restaurants gelegen binnen haar stadsmuren. Op dezelfde manier kunt u om 18:00 uur in de namiddag beginnen en eindigt de rit net op tijd voor het diner om 21:00 uur. Een mooie ervaring als je in Ibiza verblijft tijdens de zomermaanden.

Dit artikel is gepubliceerd in No items found en gelabeld als No items found

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS