De amandelboom van Ibiza

16 de juni de 2015
Motoluis Rent a Car Ibiza

20150208_124911Hier bij Moto Luis, Ibiza’s belangrijkste autoverhuur bedrijf sinds 1956, geloven hartstochtelijk in ons eiland en streven altijd om de natuurlijke schoonheid van haar land en wateren te beschermen. Een organisatie die zich inzet voor de bescherming van het milieu, dat wij volledig ondersteunen, is het Ibiza Preservation Fund. De doelstelling is om de evolutie van de toeristische economie op een harmonieuse manier met zijn unieke culturele en ecologische erfgoed te ondersteunen. Sinds haar oprichting in 2009, heeft IPF zevenentwintig milieuprojecten gefinancierd dmv subsidies voor in totaal € 247.835.

In 2014 keurde IPF zeven beurzen ter waarde van meer dan € 83.000 goed, voor milieuprojecten in Ibiza en Formentera. Deze omvatten een subsidie van € 23.000 voor de bescherming en de landbouw van de oude amandelbomen. Doordat men geld ontving kon men een amandelscheidmachine aanschaffen, die de schelp van de vrucht scheidt, waardoor het efficiënter oogsten is voor de boeren in San Antonio en hierdoor is het nu haalbaar om de 480 hectare amandelbomen te onderhouden, die oud waren geworden en verwaarloosd waren.

Amandelbomen behoren tot één van Ibiza’s meest iconische en prachtige landschappen, vaak omringd door stenen muren of geplant op terrasvormige hellingen. Goed beheerde amandelbomen vervullen een belangrijke ecologische rol, het voorkomen van erosie en het verstrekken van voedsel en onderdak voor wilde dieren. Amandelen spelen een traditionele rol bij vele lokale culturele tradities. Hier bij Moto Luis adviseren we altijd de ware schoonheid van ons eiland te ervaren en het is belangrijk om het platteland te bezoeken en haar vele natuurlijke attracties.

Dit artikel is gepubliceerd in No items found en gelabeld als No items found

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS