Drinkwater in Ibiza

1 de september de 2015
Motoluis Rent a Car Ibiza

grifo-2Veel toeristen en bezoekers die naar Ibiza komen begrijpen dat het water een waardevolle grondstof is. Hier bij Moto Luis, Ibiza´s belangrijke autoverhuur bedrijf sinds 1956, krijgen van veel mensen de vraag of het kraanwater op het eiland veilig is om te drinken. Er is een misvatting dat het water dat uit de kranen in Ibiza komt niet veilig is om te drinken, maar dit is niet waar. Natuurlijke watervoorraden komen uit twee plaatsen op het eiland, uit de zee en van de regen. Regenwater sijpelt in de grond en ligt in de ondergrondse meren terwijl zeewater gepompt wordt in drie ontziltingsinstallaties die het water van zout reinigen en deze behandelen met chloor om bacteriën te doden.

Hoewel het veilig is om Ibiza´s kraanwater te drinken, kan het wel zijn dat als je teveel ervan drinkt de maag van streek kan raken. Water dat afkomstig is van particuliere putten, geboord door de kalkstenen rotsen van het eiland, bevat meestal een hoog niveau van calcium. Privilege heeft zijn eigen watervoorziening, dat wordt opgepompt uit een put. Ondanks dat het drinken van water uit putten veilig is, zal te veel van dit water niet goed voor het lichaam zijn. De meeste mensen koken en wassen kleren in onbehandeld bronwater.

Er zijn verkooppunten in Ibiza die behandeld grondwater verkopen en dit is meestal de goedkoopste manier om drinkbaar water te kopen met geen problemen voor de lange termijn. Het merendeel van de toeristen en bezoekers koopt en drinkt gebotteld water wat overal beschikbaar is op het eiland, variërend in prijs afhankelijk van het merk. Voor jonge kinderen kunt u het beste gebotteld water kopen met een lagere minerale waarde zoals 5 Fuentes en Font Vell. Probeer om water te kiezen met een hoog magnesium gehalte en een laag natriumgehalte. Ook gebotteld water van de bron is beter dan water wat niet gebotteld is, omdat dit normaal gesproken gewoon gefilterd kraanwater is.

Dit artikel is gepubliceerd in No items found en gelabeld als No items found

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS