HET WEER EN HET KLIMAAT IN IBIZA

17 de maart de 2015
Motoluis Rent a Car Ibiza

3829209629_0ca05401ce-300x207Het eiland Ibiza ligt in de wateren van de westelijke Middellandse Zee. Normaal gesproken regent het op Ibiza alleen in de wintermaanden, terwijl we in de zomermaanden van glorieuze en zonnige dagen genieten. De maximale temperaturen op Ibiza variëren van 15 ° C in januari en 38 ° C in augustus. In het algemeen, Ibiza is bekend om zijn gematigde temperatuur en de bewoners zeggen dat het nauwelijks aan één stuk doorregent voor meer dan drie dagen in geen enkele periode van het gehele jaar. Tijdens de hoogseizoens maanden juli en augustus, valt er bijna geen regen en de toeristen hebben meer dan 90% kans om te genieten van de zon. De hete juli en augustus zon schijnt mar liefst 11 uur per dag en dit maakt Ibiza één van de favoriete bestemmingen voor zon-en strandliefhebbers.
Het officiële zomerseizoen begint in mei, wanneer de meeste winkels en bedrijven gericht op het toerisme hun deuren beginnen te openen. De gemiddelde temperaturen in de maand mei zweven rond de twintig graden en er is meestal een koele zeebries aanwezig. ‘S nachts en ‘s avonds is het raadzaam om een dunne mouw of een licht jasje te dragen, aangezien het kan afkoelen. In de maand van juni, beginnen de temperaturen geleidelijk te stijgen en worden de 30 ° C al gauw bereikt. De temperatuur van het water tijdens de maanden mei en juni varieert tussen 18 en 23 ° C, dus het is een goed moment om te beginnen met baden in de zee. De behoefte aan zomerjassen of lange mouwen verdwijnt in de maanden juli en augustus, omdat de overweldigende hitte en vochtigheid het eiland bereiken.

Naar aanleiding van de hoge temperaturen in juli en augustus, komen ook toeristen massaal naar Ibiz en bezetten de stranden en de Hotels in Ibiza. Er is bijna een 95% van hotel bezetting in augustus. In het middenseizoen van September en begin oktober, wordt Ibiza al wat rustiger, de hoge hitte vermindert en de massa’s toeristen. Om deze reden is September de ideale maand om Ibiza te bezoeken. De maximale temperatuur in September en Oktober kan tot 35 ° C oplopen deze maanden hebben 8 zonuren per dag. Tijdens deze maanden, kan er een regenachtige dag tussen zitten. Het winterseizoen is van November tot April en zelden hebben we temperaturen lager dan 0 ° C. is De gemiddelde winter temperatuur is15 ° C.

Dit artikel is gepubliceerd in No items found en gelabeld als No items found

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS