Hoe de naam Ibiza ontstond

22 de april de 2015
Motoluis Rent a Car Ibiza

77 bes berlinIbiza, een van de mooiste en meest mystieke eilanden in de Middellandse Zee, heeft door de eeuwen heen een interessante mix van mensen en beschavingen aangetrokken. Ibiza heeft altijd haar armen open gehad voor de ontdekkingsreiziger en voorzien van rust voor de vermoeide reiziger. Het was in 680BC dat de Feniciërs Ibiza als eerste ontdekten, een eiland dat lag in de stromingen van de zeevarende zeelieden en handelaren. Deze vroege zeelieden stopten in Ibiza om voedsel te verzamelen en om zoet water te drinken. De Feniciërs waren bekend als handelaars, en zetten een handelspost op bij Sa Calleta voordat zij naar Dalt Villa gingen, dit is waar stad Ibiza nu is.

De Feniciërs waren gerelateerd aan de Carthagers en zij aanbaden hun goden en anderen die zij al aanbaden. De Feniciërs adopteerden Bes van hun buren, de Egyptenaren en ëxporteerden zijn cultus rond de Middellandse Zee daar ze vreedzaam met verschillende beschavingen onderhandelden. Zij werden beroemd om de handel in de kleur paars – een kleur die verband houdt met Royalty en Ibiza schelpdieren op voorwaarde dat de kleurstof voor hen verkrijgen zou zijn. De Fenicische term voor de cultus van Bes was Ibosim, die door de eeuwen heen geleidelijk I-bez-a ……. werd, het Eiland van Bes.

Bez werd beschouwd als een goede gees en werd in verband gebracht met seksueel genot, dansen en goede tijden. Hij werd aanbeden voor de vruchtbaarheid en genezing doeleinden, samen met zijn vrouw Beset, die tijdens de bevalling vrouwen toekeel. Samen met de godin Tanit, zijn deze twee oude goden nauw verbonden met Ibiza. Er zijn vele verwijzingen en plaatsen naar Bez en Tanit op het eiland en hier bij Moto Luis, Ibiza’s belangrijkste autoverhuurbedrijf sinds 1956, raden altijd onze terugkerende klanten aan een rit naar het centrum van het eiland te maken en zo de verborgen geheimen van Bez en Tanit.

Dit artikel is gepubliceerd in No items found en gelabeld als No items found

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS