Verlaat Ibiza niet zonder… het proeven van een bullit de peix

28 de oktober de 2016
Motoluis Rent a Car Ibiza

Een van de lekkerste gerechten en die de meeste verbazing opwekt bij reizigers heet bullit de peix, waarvan de letterlijke catalaanse vertaling betekend “gekookte vis”. Begeleid door een eenvoudige maar lekkere rijstschotel, dit unieke gerecht mag u niet missen op uw vakantie menu. El bullit de peix es één van de lekkerste traditionele specialiteiten van Ibiza, heel typerend voor het mariene leven van het eiland. De vissers die de zee opgingen maakten vaak op de boot zelf dit gerecht al klaar met zeebaars, Rotja (schorpioenvis)… Deze werden gekookt met een heerlijke saus en gekookte aardappelenen vervolgens werd deze maaltijd afgemaakt met een eenvoudige rijstschotel genaamd arroz a banda, waarin een beetje van deze saus vermengd wordt en gekookte bouillon en een paar stukjes sepia.

bullit de peix ibiza restaurants El Bigotes
Bullit de peix die wordt voorbereidt in El Bigotes © Andras Jokuti

Restaurants waar je deze bullit de peix kunt proberen

Dit smakelijke gerecht belandde van de boot zo bij de restaurants en vandaag de dag worden deze locale traditionele Ibiza gerechten vaak aangeboden op de menukaart. Hier volgt een selectie van de beste bullit de peix van Ibiza. Eet smakelijk!

El Bigotes

Coördinaten: 39.024607, 1.596658

Dit restaurant is zeer populair de laatste jaren vanwege zijn sterke en rustieke karakter en prachtige locatie gelegen in een klein vissersbaaitje bij Cala Mastella. Hier wordt alleen bullit de peix gekookt (versie met aardappelen) begeleid met rijst. Het eten wordt geserveerd om 14:00 uur en reserveren is noodzakelijk. Creditcards worden niet geaccepteerd. Tel: 650 797 633. Je kunt deze stop opnemen in je route door het oosten van Ibiza.

Pou des Lleó

Coördinaten: 39.035455, 1.606647

Gelegen naast een kleine natuurlijke haven aan de oostkust, de bullit de peix die hier uit de keuken komt is erg smakelijk en… … met aardappel. Dit ingrediënt wordt naar smaak toegevoegd, je kunt wel zeggen dat het eiland in twee kampen verdeeld is. Tel.: 971 335 274 Web Het hele jaar geopend, behalve één maand voor vakantie. Ontdek het wanneer je de oostkust van Ibiza bezoekt.

Bullit de peix restaurants Ibiza Can Pujol
Arroz a banda, Can Pujol. © Moto Luis Rent a Car

Can Pujol

Coördinaten: 38.970162, 1.277170

Voor velen, is zijn bullit de peix (die geen aardappel heeft) de beste van Ibiza. De familaire sfeer is vertrouwd en rustig en vanaf het terras heb je een mooi uitzicht over de zee en over de kust van Sant Antoni. Tel.: 971 34 14 07. Geopend het hele jaar (behalve een maand voor de vakantie van het personeel) Web. Aarzel niet om deze route op te nemen door het westen van Ibiza.

Port Balansat

Coördinaten: 39.080028, 1.439877

Een echte klassieker van het eiland, dit restaurant gelegen aan de voet van de zee, in de haven van Sant Miquel, is één van de favoriete adresjes van de eilandbewoners. Bullit de peix is hier het ster gerecht, dus genieten ga je hierzeker. Het hele jaar geopend. Web. Je kunt deze opnemen in je route door het noorden van Ibiza.

**

Bent u van plan een auto te huren tijdens uw vakantie op Ibiza? Maak kennis met onze aanbiedingen en reserveer een auto.

Moto Luis Rent a Car, autoverhuur in Ibiza sinds 1956.

**

 

Dit artikel is gepubliceerd in No items found en gelabeld als gastronomie|restaurants|top,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS