Ibiza ´s blauwe vlaggenstranden

1 de september de 2015
Motoluis Rent a Car Ibiza

izando-Bandera-AzulIn Ibiza staan we bekend om onze mooie stranden en in onze lokale gemeente Sant Joseph zijn er zeven stranden die een Blauwe Vlag hebben. In de afgelopen dagen werden blauwe vlaggen gehesen in Cala Tarida en Port Des Torrent-strand waardoor het totale aantal van de Blauwe Vlag stranden in Ibiza tot meer dan 18 is. Hier bij Moto Luis, Ibiza´s belangrijkste autoverhuur bedrijf sinds 1956, raden altijd aan dat de bezoekers van het eiland ten minste een dag beteden aan het ontspannen en te zwemmen aan één van onze prachtige stranden met warme zeeën en kristalhelder water.

De Blauwe Vlag werd opgericht in Frankrijk in 1985 als een proefproject waarbij kustgemeenten werden bekroond met de Blauwe Vlag, op basis van criteria met betrekking tot de behandeling van afvalwater en de kwaliteit van het zwemwater. De Blauwe Vlag is een certificering door de Foundation for Environmental Education die een strand of jachthaven voldoet aan de hoogste en strengste normen. In de afgelopen aantal jaren toonde de grafiek dat Spanje bekroond werd met de meeste Blauwe Vlaggen. In 2015 waren er 538 Blauwe Vlaggen toegekend aan stranden in Spanje.

Op Ibiza zijn er meer dan 18 Blauwe Vlag stranden waaronder Cala d’Hort, Es Cavallet, Es Migjorn, Las Salinas, Cala Vadella, Cala Conta, Cala Bassa, S’Arenal, Port de San Miguel, Portinatx, Cala San Vicente, Figueral-strand, Cala Llenya, Playa des Canar, Playa de Cala Llonga, Playa de Santa Eulalia. Een auto, Jeep of scooter huren is de beste manier om onze stranden, vooral de afgelegen te kunnen bezoeken, daar het openbaar vervoer niet deze stranden aandoet.

Dit artikel is gepubliceerd in No items found en gelabeld als No items found

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS