Ibiza naast electronische muziek: Andere plannen, andere muziek

14 de mei de 2018
Motoluis Rent a Car Ibiza

Op Ibiza klinkt niet alleen elektronische muziek. En niet alle evenementen die tijdens de zomer worden georganiseerd, eren de synthesizer. Goed voorbeeld daarvan is het festival Sueños de Libertad, een afspraak die dit jaar zijn derde editie viert en die wordt gekenmerkt door de diversiteit van zijn geluiden. Maar naast dit muzikale evenement dat half mei plaatsvindt, zijn er ook andere adressen die moeten worden opgenomen in je reisagenda als je op weg gaat naar Ibiza. Als je een van degenen bent die zich afvraagt ​​waar je heen moet in Ibiza als je niet van elektronische muziek houdt, volg dan de andere ritmes die op het eiland klinken.

Ibiza-muziekfestivals en andere plannen voor de niet-clubbers onder onze reizigers
Sueños de Libertad Festival

Sueños de Libertad Festival

De derde editie van dit muzikale festival verandert dit jaar van podium, dit jaar wordt dit festival niet gevierd in Sant Antoni de Portmany maar in Ibiza stad. Van 17 tot en met 19 mei wordt op dit podium van het festival een gevarieerd “menu” van artiesten gepresenteerd, en die de diversiteit aan muziek demonstreert. Tussen de namen, leggen ze de nadruk op oa The Original Wailers, Orishas, ​​Loquillo, Buika, Carmen Boza, Fantastic Negrito en Shawn James. De concerten vinden plaats op drie verschillende locaties: de Baluard de Santa Llucia, de pier van de haven van Ibiza en op het plein Paseo de Vara de Rey. U kunt meer informatie terugvinden over entreekaartjes en de deelnemende artiesten op de web.

Andere muziekfestivals op Ibiza

Gedurende het seizoen, viert het eiland ook andere festivals die klinken als rock, pop, reggae, jazz en klassieke muziek:

Ibiza Reggae Festival: begin augustus, in Las Dalias (Sant Carles) dit is het vijfde reggae festival dit seizoen 2018.

Flavors of India: eind augustus, Sant Carles organiseert dit kleine festival dat een selectie van traditionele Indiase muziek en dansen toont.

Ibiza-muziekfestivals en andere plannen voor de niet-clubbers onder onze reizigers.
Eivissa Jazz Festival © Eivissa Jazz Festival

Internationaal Muziekfestival en Pianowedstrijd: dit evenement wordt in de maanden augustus en september om de twee jaar in Sant Carles gehouden en brengt enkele van de meest opmerkelijke pianisten naar het eiland. De volgende editie is in de zomer van 2019.

Eivissa Jazz Festival: tussen augustus en september, afhankelijk van het jaar, vindt plaats in het oude historische centrum bij het Santa Lucía – bastion in Ibiza stad, een van de belangrijkste culturele evenementen op het eiland. Dit jaar viert het haar 30e editie, een speciale verjaardag die zeker tot uiting komt in de programmering. Web.

Back to School Festival: wordt gevierd in Sant Jordi het laatste weekend van september en de programmering omvat de uitvoeringen van rockgroepen van het eiland en van andere delen van het land.

Adressen voor mensen die allergisch zijn voor elektronische muziek

Op Ibiza zijn niet alleen clubs voor elektronische muziek. Als je van rock en livemuziek houdt, mag je de programmering van het Ibiza Rocks Hotel-seizoen niet missen, dat dit jaar op 1 juni begint met de uitvoering van de Rudimental-groep. Dit etablissement in Sant Antoni is een referentie in termen van uitvoeringen door internationale artiesten. Als je op zoek bent naar nationale rock, mis dan op de vrijdagavond en zaterdagmiddag Can Jordi niet, op de weg van Sant Joan.

rock pop ibiza rocks hotel events
Ibiza Rocks Hotels © Ibiza Rocks Hotel

Een andere datum om rekening mee te houden met non-stop dansen op het ritme van rock en pop is het Children of the 80’s-feest, dat elke vrijdag van het seizoen in het Hotel Hard Rock Ibiza wordt gehouden. En als u op zoek bent naar een plek met een meer intieme sfeer, vindt je ook live muziek in Sa Questió, met ruimte in de programmering voor uitvoeringen door rock-, funk-, soul- en jazzartiesten.

Cover’s picture: (c) Sueños de Libertad

Ken onze aanbiedingen, boek bij ons en maak je klaar om te genieten van je reis naar Ibiza.

**

Dit artikel is gepubliceerd in No items found en gelabeld als agenda|festival|nacht,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS