Ideeën voor de wintermaanden: 5 plannen voor een weekend op Ibiza

1 de juni de 2017
Motoluis Rent a Car Ibiza

Heeft u een vlucht naar Ibiza onweerstaanbaar goedkoop gevonden voor deze winter en weet u niet als het de moeite waard is te kopen? Zo ja, neem nota van de volgende voorstellen voor een bezoek aan het eiland in deze tijd van het jaar. U zult zeker willen terugkomen! Huur een auto, volg onze tips en geniet van een perfecte vakantie 🙂

  1. Verblijf in Can Curreu

Als u wilt genieten van een speciaal verblijf vol speciale details tijdens uw weekend in Ibiza , boek dan dit landelijke hotel gelegen in de buurt van Sant Carles en de beroemde hippymarkt van Las Dalias. Can Curreu beschikt over 17 kamers en suites, allemaal stijlvol ingericht en individueel. U kunt ook genieten van de spa of deelnemen aan zijn excursies te paard over het eiland.

Hotel winter Ibiza autoverhuur
Can Curreu, Ibiza. © Can Curreu

  1. Winkelen op de markten

Alle weekenden van het jaar worden er vijf markten gehouden op het eiland. Het meest bezochte door reizigers is ongetwijfeld die van Las Dalias, die tijdens de wintermaanden geopend is op zaterdag, hoewel deze wel eerder op de dag sluiten in vergelijking met de zomermaanden (tot 18 uur). Ook op zaterdagochtend wordt er nog een andere markt georganiseerd op Ibiza, nl. de populaire vlooienmarkt van Sant Jordi, die gehouden wordt in het oude Hippodrome (paarderenbaan). Op dezelfde dag en tot net na de middag wordt er op de kruising van Buscastell, naast de bar Can Tixedó, de markt van Forada, georganiseerd waar bezoekers fruit, groenten en zelfgemaakte jam, chocolade van johannesbroodbomen, honing en ambachten kunnen vinden. En ten slotte op zondag kun je terecht op de rommelmarkt van cala Llenya, een ander tweedehandsmarkt van het eiland, en de Sant Joan markt, gelegen in het dorp van dezelfde naam en waar ze biologische producten, ambachtelijke design, cosmetica en snoep verkopen.

paella Ibiza autoverhuur Ibiza
Geniet van een paella naast de zee, een van de grote genoegens van de winter in Ibiza. © Nuria Cortés

  1. Geniet van een heerlijke paella aan het

Een van de grote genoegens van de winter in Ibiza: Geniet van een maaltijd bij de zee. En wat is er nu heerlijker dan een paella. In de winter kunt u genieten van dit prachtige moment in La Escollera, met ongelooflijke uitzichten over het strand van Es Cavallet; Sa Caleta, gelegen aan de inham van de gelijknamige baai; Port Balansat, aan de haven van Sant Miquel; en Yemanjá in Cala Jondal.

  1. Zie het tijdloze Dalt Vila

Het laagseizoen geeft aan Dalt Vila een gevoel alsof de stad op een onbepaalde tijd is blijven stilstaan en waar niets anders bestaat met uitzondering van de stenen, gotische herenhuizen of de oude Arabische torens gelegen binnen de oude stadsmuren. Deze reis naar het verleden kunnen – en moeten – worden afgerond met een bezoek aan de nabijgelegen Necropolis van Es Puig des Molins, een Punische vinding van buitengewone waarde.

Ibiza autoverhuur
Uitzicht vanaf de veranda van de kerk van Es Cubells, Ibiza. © Nuria Cortés

  1. Bezoek aan de 9 kerken van het eiland.

Als het de eerste keer is dat u naar Ibiza komt is het een uitstekende manier om het eiland te ontdekken via de route die leidt door het mooie landschap die enkele van de meest opvallende kerken verbindt. Deze route, dat aangepast kan worden naar wens , afhankelijk van het beginpunt van de tour, moet wel omvatten – en beter op deze volgorde-de Kerk van Sant Rafel (waarvan u vanaf het plein een fantastisch uitzicht over Ibiza stad heeft), Kerk van Santa Agnès, de Sant Miquel kerk, de Kerk van Sant Vicent – de meest afgelegen van alle, de Puig de Missa van Santa Eulària , de Kerk van Jezus – met een schitterende gotische altaarstuk, Es Cubells kerk, met uitzicht op de kliffen. de Kerk van Sant Josep en Sant Antoni kerk, waarna u naar de wandelpromenade kunt gaan voor de beroemde zonsondergang van Ibiza.

**

Wat vond U van onze voorstellen voor een weekend op Ibiza? Boek een huurauto en ontdek het eiland op uw eigen tempo.

**

 

Dit artikel is gepubliceerd in No items found en gelabeld als No items found

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS