Wandelen in Ibiza: de route van Ses Portes

25 de november de 2016
Nuria

Één van de meest aangename wandelingen waarvan u kunt genieten in Ibiza is deze route door het Natuurpark van Ses Salines. Met een lage moeilijkheidsgraad die het geschikt maakt voor alle soorten wandelaars, deze circulaire route heeft een lengte van 4 kilometer lang en maakt het mogelijk om de intiem verborgen baaien, grillige rotsformaties en de defentie toren voor de verdediging van de kust te zien: Ses Portes. Een reden te meer om niet de sportschoenen thuis te laten liggen en te gaan wandelen in Ibiza.

Wandelroute naar de Ses Portes-toren

De route start op de parkeerplaats van het Ses Salines strand. Aan de noordzijde, net voorbij het hek dat de toegang ontzegt tot voertuigen, zijn er twee paden, u dient het rechterpad aan te houden. Je kunt niet verdwalen, volg gewoon het pad, het kronkelt tussen de honderden pijnbomen door, die deel uitmaken van onze mediterrane bossen.

Wanneer de vegetatie verdwijnt, en kort na het passeren van een oude put, ziet u in de verte de toren Ses Portes, aan het einde van het pad. Deze toren werd gebouwd aan het einde van de 16e eeuw, en tesamen met de toren Carregador die in Playa den Bossa staat, verdedigden zij het kanaal van Es Freus, op deze manier konden zij het waardevolle zout beschermen. Vanaf dit punt heeft u een fantastisch panoramisch uitzicht op het strand van Es Cavallet en in de verte het perfiel van de oude stad Dalt Vila, Formentera en de eilandjes die deel uitmaken van het zogenaamde canal des Freus.

torre ses portes
Ses Portes-toren, Ibiza – © N.C. / Moto Luis

Waar te eten na de wandelroute

Op dit punt, kunt u dezelfde weg weer terugnemen naar de parkeerplaats, of u kunt teruglopen langs de kust in de richting van het strand van Ses Salines. Er is geen echt pad, maar de route is simpel en zeer onderhoudend, want op dit punt vormen de rotspartijen aparte formaties gemodelleerd door de erosie van de zee. Als het warm is, is het altijd mogelijk om af te koelen in een aantal van de baaitjes die op je pad komen of je kunt wachten tot je aankomt bij het Ses Salines strand, met zijn ongelooflijke turquoise wateren. Buiten het seizoen, kan de tour eindigen met een mooie picknick op het strand. Of als je fancy wilt eten en graag bedient wilt worden dan kun je bijvoorbeeld naar La Escollera gaan, op het naburige Es Cavallet strand of Bar San Francisco, op de weg naar Ses Salines. In beide gevallen zijn ze ook open in het laagseizoen.

Google Maps: Torre de Ses Portes

senderismo en Ibiza
Rondwandeling van ongeveer 4 kilometer lang.

 

Dit artikel is gepubliceerd in wandelen, en gelabeld als het westen van Ibiza|wandelen|winter,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS