Zaterdag is de marktdag op Ibiza

30 de augustus de 2018
Motoluis Rent a Car Ibiza

Zaterdag is de ultieme dag om naar de markten op Ibiza te gaan, omdat op de zesde dag van de week drie unieke markten het hele jaar door worden gehouden. Al deze zijn heel gemakkelijk te bereiken met uw huurauto, dus schrijf dit op op je verlanglijstje en ga naar een van deze markten die op elke zaterdag van het jaar gehouden worden. En ontdek je volgende marktschat …

Forada Market

Elke zaterdag wordt deze markt gehouden in Forada, een enclave gelegen aan de weg van Sant Rafel naar Santa Agnès, op deze groente- en fruitmarkt op het eiland, kunt u ook zelfgemaakt gebak, jam en traditionele ambachten kopen. Na de markt staan ​​de rijke porties en tapas van Can Tixedó op u te wachten, gelegen net naast deze markt; het gegrilde vlees van Can Pilot, in Sant Rafel; of de toast van Can Ramonet, op de weg die naar Sant Antoni gaat. De markturen van Forada zijn van 10:00 tot 16:00 uur.

 width=
Een van de groente- en fruitkraampjes van de Forada-markt © Mercat de Forada

Rommelmarkt van Sant Jordi

Afgezien van de vele markten die in de zomer op het eiland worden georganiseerd, heeft Ibiza een eigen tweedehandsmarkt, de Sant Jordi-straatmarkt, waar u kleding, platen, meubels, antiek, boeken, en andere curiosa kunt vinden … Deze wordt s´ochtends gevierd op de oude renbaan in Sant Jordi (mercadillodesantjordi.com) en heeft een uitgesproken lokale sfeer, aangezien iedereen zijn eigen plaats kan bepalen tijdens het reserveren van je plekje. Voor de renbaan bevindt zich een grote parkeerplaats waar u uw huurauto kunt parkeren. Na de wandeling over de markt kun je een pizza eten in Es tancó, een hamburger in Can Sala of probeer de mediterrane specialiteiten van Rasca Lobos.

 width=
Después de ver el mercadillo puedes acercarte a ver la vecina iglesia de Sant Jordi. © Ibiza.travel

Markt van Las Dalias

Een klassieker op het eiland die je niet mag missen tijdens een eerste reis op Ibiza en zelfs in de volgende die later komen. Hun selectie van standjes omvat alles van mode tot hand-lezen, het verkopen van handwerk of lokale gastronomische producten. Je kunt op het terras eten met livemuziek of je kunt gaan naar Can Anita, in Sant Carles, of naar Fonda Pou des Lleó, in de nabijgelegen baai met dezelfde naam. De markt van Las Dalias ligt naast Sant Carles de Peralta en heeft verschillende parkeerplaatsen, dus u kunt hier gemakkelijk naar toe gaan met uw huurauto.

 width=
Markt van Las Dalias

Openingsfoto: (c) Joan Costa / Las Dalias

**

Is het je eerste keer op Ibiza?

Bekijk de Moto Luis-routes om te genieten met uw huurauto op Ibiza en haal het maximale uit uw verblijf op het eiland.

**

Dit artikel is gepubliceerd in markt, en gelabeld als markt|markten,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS