Leer de stranden van Ibiza kennen: Es Cavallet

3 de september de 2018
Motoluis Rent a Car Ibiza

Aan de zuidoostkust van Ibiza ligt Es Cavallet, een prachtig strand van fijn zand en helder water dat de eer heeft een van de eerste naaktstranden in Spanje te zijn geweest. Dat heeft haar karakter gemarkeerd, veel liberaler dan in een ander delen van Ibiza en is ook de favoriete ontmoetingsplaats van LGTBI-reizigers, die zich verzamelen rond het beroemde chiringuito Chiringay. Als u op zoek bent naar de niet gemarkeerde routes van het eiland, huur uw auto op Ibiza met Moto Luis, profiteer van de beste huurvoorwaarden en ontdek dit mooie en rustige strand

Hoe is Es Cavallet?

Es Cavallet ligt in het natuurpark van Ses Salines, omringd door zoutmeren en duinsystemen. Het heeft een totale omvang van meer dan een kilometer in lengte , zanderige bodems die worden afgewisseld met rotsplaten en drie restaurants: Chiringay, El Chiringuito en La Escollera. Vanwege de ligging tegenover de grootste oceanische posidonia-weide ter wereld, vindt je hier vaak overblijfselen van stengels van deze waterplant, ook wel gewoonweg algen genaamd, die voor veel reizigers niet erg aantrekkelijk is.

es cavallet stranden ibiza lgtbi
Es Cavallet © NC/Moto Luis

Je vindt Es Cavallet leuk als…

– je van stilte houdt of op zoek bent naar een klein beetje animatie. In beide gevallen vindt u hier uw plekje op Es Cavallet. Als u mensen om u heen wilt, verblijf dan in de omgeving van El Chiringuito of Chiringay. Als u de voorkeur geeft aan eenzaamheid, is de middelste zone uw bestemming.

– je van nudisme houdt.

– je zin hebt aan een heerlijke portie rijst met uitzicht op de zee. In Es Cavallet wachten de heerlijkste paella’s en rijstgerechten op u bij het restaurant La Escollera.

es cavallet stranden ibiza lgtbi
La Escollera restaurant. © NC/Moto Luis

– je op zoek bent naar een LGTBI-omgeving op Ibiza. Aan het zuidelijke deel van het strand, net aan het einde ervan, vindt u de bekende Chiringuito Chiringay.

– je van wandelen houdt. Vanuit Es Cavallet loopt u naar de nabijgelegen Ses Portes-toren, vanwaar u naar het naburige strand van Ses Salines kunt wandelen. Het is ongeveer een uur lopen als je langs de kust gaat.

– je wilde natuur wilt: dit vertaalt zich in veel vrije ruimte om de handdoek in bijna eenzaamheid te spreiden, de gebruikelijke opeenhoping van oceanische posidonia langs de kust en de neiging om de zomerwinden uit het oosten te ontvangen.

es cavallet stranden ibiza lgtbi
Torre de Ses Portes, Es Cavallet, Ibiza. © NC/Moto Luis

Onze aanbeveling

Es Cavallet heeft een ietwat beperkte parkeerplaats: u moet vroeg aankomen en ervoor zorgen dat u over een parkeerplaats beschikt

Main picture: (c) NC/Moto Luis

**

Wil je meer weten over de bezienswaardigheden van de zuidkust van Ibiza?

Stap in je huurauto, volg de route die we voorstellen in onze post Autoroute door het zuiden van Ibiza.

**

Dit artikel is gepubliceerd in stranden, en gelabeld als het zuiden van Ibiza|LGTBI|stranden,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS