Middeleeuwse markt van Ibiza 2024

24 de april de 2024
Nuria
mercado medieval ibiza

De middeleeuwse markt van Ibiza is een van de belangrijkste evenementen op de
to do kalender van Ibiza. De editie vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 12 mei en belooft nog groter en uitgebreider te worden. Mis het niet!

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de eerste middeleeuwse markt in 1999 op Ibiza werd gehouden, ter gelegenheid van de verklaring van Dalt Vila als UNESCO-werelderfgoed, binnen het erfgoed van Ibiza, Biodiversiteit en Cultuur. Gedurende al deze jaren, en met uitzondering van de zomer van 2020, heeft elke editie duizenden inwoners en toeristen samengebracht die zijn gekomen om te genieten van de gastronomie, de ambachten en het entertainment. Een evenement voor alle leeftijden dat in populariteit is gegroeid en de afgelopen jaren ruim 150.000 bezoekers heeft aangetrokken, waardoor het een van de grote lente-evenementen op Ibiza is geworden.

mercado medieval ibiza dalt vila

Waar wordt de middeleeuwse markt van Ibiza gehouden?

Sinds het begin heeft de markt zich verspreid langs de steegjes en pleinen van Dalt Vila, de citadel die de stad Ibiza bekroont. Vanwege zijn populariteit is het event echter zo uitgegroeid en heeft zich daardoor verspreid over de wijk La Marina, inclusief de Vara de Rey-promenade (ook wel S’Alamera genoemd). Als nieuwigheden zullen in de editie van 2024 ook de middeleeuwse marktkramen de haven bereiken, waardoor het hele historische centrum van de stad een feestelijke sfeer zal bieden.

Wat kan je verwachten op de middeleeuwse markt van Ibiza?

Meer dan 200 ambachtelijke verkoopkramen en honderd professionele acteurs en muzikanten nemen deel aan de middeleeuwse markt van Ibiza. Tijdens uw wandeling vindt u gastronomische en cosmetische producten, maar ook ontwerpen in sieraden, keramiek, lederwaren, mode, accessoires en traditionele voorwerpen. En wat het entertainmentaspect betreft, omvat het uitvoeringsprogramma goochelshows, poppenkast en marionnettes valkerij, dans en muziek.

De middeleeuwse markt van Ibiza biedt niet alleen entertainment voor volwassenen, maar heeft ook activiteiten die speciaal zijn ontworpen voor kinderen en gezinnen, zoals traditionele spelletjes, handwerkworkshops, poppenkastvoorstellingen en andere interactieve activiteiten. Kortom dit evenement voor alle leeftijden biedt de mogelijkheid om je op een leuke en feestelijke manier onder te dompelen in de geschiedenis en cultuur van het eiland.

mercado medieval ibiza puestos

Wat is er speciaal aan deze markt vergeleken met andere die op het eiland worden gehouden?

  • Het heeft een unieke locatie: Dalt Vila is een versterkte citadel uit de Renaissance die door UNESCO tot Werelderfgoed is verklaard vanwege de grote invloed die het had op het ontwerp van de vestingwerken van Spaanse nederzettingen in de Nieuwe Wereld.
  • De historische sfeer van de steegjes, gebouwen en pleinen maken de ervaring nog gedenkwaardiger.
  • Het wordt gehouden aan het begin van het zomerseizoen en biedt een kosmopolitische sfeer die is afgeleid van het bezoek van toeristen uit Noord- en Midden-Europa, gebruikelijk in de maanden mei en juni.

Heeft u een auto nodig voor uw vakantie op Ibiza in mei?

Boek bij Moto Luis, een vertrouwd bedrijf sinds 1956, en ontvang de beste service voor uw autoverhuur op Ibiza.

Foto’s: ibiza.travel

Dit artikel is gepubliceerd in dagboek, en gelabeld als No items found

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS