Cala Mastella, de baai waar je “El Bigotes” terugvindt

21 de juni de 2023
Nuria
cala mastella

Cala Mastella dankt zijn naam aan een prachtige set van twee wilde baaien die bekend zijn geworden vanwege een strandbar genaamd “El Bigotes”, een van de beroemdste strandbars op Ibiza voor het eten van “bullit de peix”. Dit is een typisch gerecht van het eiland.Wil je deze leren kennen? Ga dan richting Sant Carles en ontvlucht de drukte.

Verborgen aan de oostkust van Ibiza, ligt Cala Mastella aan het einde van een kronkelende weg die naar twee nabijgelegen baaien leidt: Cala Boix en Cala Llenya. Totdat de strandbar niet langer het geheim was van de kenners op het eiland, trokken de twee baaien waaruit Cala Mastella bestaat alleen bewoners van het eiland aan, meestal locals of buitenlanders met een tweede verblijf op Ibiza. Vandaag de dag is het nog steeds een rustige baai waar je even tot rust kunt komen, misschien na het eten bij “El Bigotes” of als tussenstop op een route langs de oostelijke stranden van Ibiza.

Cala Mastella, een maagdelijke baai op Ibiza waar je kunt wegdromen

Om Cala Mastella te bereiken, moet je de weg volgen die begint in Sant Carles en in de richting van Cala Llenya gaat, Vervolgens volgt u de borden “cala mastella” die leiden naar deze mooie cala met maritieme charme. Gelegen aan het einde van een natuurlijke stroom waar een rietveld groeit, Cala Mastella is 15 meter breed en 60 meter lang. Rondom de baai vindt je gedeeltes metzand en rotsachtige delen, terwijl de zeebodem bestaat uit delen van zand, rotsen en vegetatie, Door de gladde oneffenheden van de bodem biedt deze baai een veilige omgeving om te zwemmen. De nabijgelegen baai is de thuisbasis van kleine vissershutjes en de bekende strandbar “El Bigotes”.

Cala Mastella cala principal
Cala Mastella. © Visitsantaeulalia.com / Juan Francisco Tur Riera

El Bigotes: het restaurant in Cala Mastella waar je de bekende“bullit de peix “ kunt eten

Deze unieke baai met rustieke charme staat bekend om het serveren van één enkel gerecht: bullit de peix gekookt boven een houtvuur. Deze specialiteit, die tegenwoordig in tal van restaurants hier op het eiland te vinden is, was tot voor kort een typisch gerecht dat alleen door vissers werd gekookt, die het bereidden met vers gevangen rotsvis. De bullit de peix wordt in twee fasen geserveerd: eerst de visstoofpot, vergezeld van aardappelen en een saus vergelijkbaar met aioli; en dan de rijst, die meestal een droge “arroz a banda” is, hoewel hij hier soepachtig wordt geserveerd. Als je de beroemde “bullit de peix” wilt proberen bij “El Bigotes”, kom dan zeker niet opdagen zonder te reserveren! En als je in juli en augustus wilt gaan, bel dan ruim van tevoren (tel.: 650 797 633). En als er geen beschikbaarheid is, niet getreurd: op Ibiza vind je verschillende restaurants waar je bullit de peix kunt eten die een veel betere reputatie hebben onder de Ibizanen. Hetzelfde is niet zo pittoresk, maar je zult zeker je buik rond kunnen eten,

bullit de peix bigotes
Bullit de peix, El Bigotes, Calla Mastella. © NC / Moto Luis

Deze baai aan de oostkust van Ibiza zal je bevallen als…

 • Je op zoek bent naar een typische baai van Ibiza waar u kunt ontspannenzonder de drukte.
 • Je houdt van snorkelen.
 • Je wilt een strand- en een fietsroute combineren: fietsroute nummer 5 gaat door Cala Mastella, dat verschillende stranden aan de oostkust van Ibiza verbindt in een route van 30 km waarvan de technische moeilijkheidsgraad hoog is voor niet-frequente fietsers, middelhoog voor de sporadische en medium low voor gevorderde fietser.
 • Je houdt van kleine baaien met maritieme charme.
 • Je meestal waterschoenen meeneemt die geschikt zijn om op rotsachtige bodems te zwemmen.

Onze tips voor Cala Mastella

 • Als je in de ochtend gaat, combineer het dan met Cala Boix. Als je in de middag gaat, combineer het dan met Cala Llenya.
 • Door zijn ligging liggen er in Cala Mastella meestal plantenresten die door de stroming aanspoelen, Als u dit niet graag heeft. kunt u beter een van de andere stranden in het oosten van Ibiza uitkiezen.
 • Vergeet je snorkelbril niet mee te nemen.
 • Afhankelijk van het jaar vindt u in dezelfde baai een kleine snack- en.
 • Het type mensen die voor deze baai kiezen, zoeken rust, dus als je van de drukte of muziek houdt , is het beter om naar een ander type strand te gaan.
 • Als u bij El Bigotes heeft geboekt en op het parkeerterrein van Cala Mastella heeft geparkeerd in plaats van in het restaurantgedeelte (u kunt er komen door de weg verder te volgen zonder af te slaan richting de baai), kunt u de strandbar bereiken te voet bereiken als je langs de rotsen die links over de baai leiden gaat.

Vista del chiringuito El Bigotes en Cala Mastella
El Bigotes, Cala Mastella. © NC / Moto Luis

 

Hoofdfoto: zicht op de vissershaven in de baai die aan de hoofdoever grenst © NC / Moto Luis

Dit artikel is gepubliceerd in stranden, en gelabeld als No items found

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS