Serena Cook interview

17 de december de 2014
Motoluis Rent a Car Ibiza

300x290xmoto-luis-Serena-Cook-Deliciously-Sorted-Ibiza-VIP-Concierge-300x290.png.pagespeed.ic.G0xw9yof5qMoto Luis is bekend als Ibiza ‘s grootste autoverhuurbedrijf en werkt samen met vele eiland professionals. Een van de bedrijven die aan de top staat van haar vak is Serena Cook, eigenaresse van het conciërge bedrijf, Deliciously Sorted. Moto Luis heeft al jaren een lange samenwerking met Serena en ze was de eerste conciërge die met ons bedrijf ging samenwerken. We vroegen Bestemming Expert van Ibiza , Dan Kirwan om haar te interviewen we geven jullie een voorproefje van haar werk en het leven op Ibiza .

1. Wanneer was de eerste keer dat je een bezoek bracht aan Ibiza ?

De eerste keer dat ik Ibiza bezocht was in 1998. Ik verbleef in het noorden van het eiland en ben niet één keer naar een club geweest en zelfs niet naar Ibiza stad. Ik dacht dat ik het hippie paradijs gevonden had.

2. Waarom heb je besloten om je hier te vestigen ?

Ik had mijn bedrijf in het Verenigd Koninkrijk gesloten ; Engeland ‘s eerste gecertificeerde biologische café ( ook voor zijn tijd ) en een vriend zei waarom kom je niet hier en breng hier een seizoen door . Ik wilde werken en ze wist dat ik een fijnproever was en Spaans sprak dus ik kookte en beheerde de 3 villa’s die zij bezat . ( Zij was Jade Jagger . )

3. Wanneer en hoe heb je Deliciously Sorted Ibiza opgezet ;

Tijdens die eerste zomer was ik het aanspreekpunt voor de rock en roll royalty cliënten die me constant vroegen om aanbevelingen of diensten, zoals een massage, een boottocht naar Formentera etc etc dus jaar 2 zettte ik de onderneming genaamd Deliciously op omdat mijn achtergrond voedsel was en de naam Sorted voor het uitzoeken …

4.Vertel ons eens hoe het bedrijf zich ontwikkeld heeft door de jaren heen ;

In het begin was ik meer een geruststellende stem aan het andere eind van de telefoon, het vertellen hoe men moest rijden naar bijvoorbeeld het beste vis restaurant op Ibiza die over een 1 km lange huiveringwekkende onverharde weg ging ( Es Torrent – die weg is nu verhard ) of het vertalen aan Moto Luis wanneer een cliënt een lekke band had met de huurauto of wanneer ze de huurauto bij een club achter lieten staan!! Maar nu 13 seizoenen later zijn we een one stop zeer gestructureerde shop voor alles en nog wat in de Balearen en niet alleen voor Ibiza. (Kantoor 2 is in Mallorca met satellieten in Formentera en Menorca . ) Wij zijn de belangrijkste conciërge in de zin van aanbevelingen en reserveringen , maar we hebben ook een enorme afdeling personeelszaken, we leveren zoal koks , butlers , obers , serveersters , schoonmakers , veiligheid , drivers etc.
Een aparte afdeling is Events dit is een groot deel van het bedrijf wat zich bezig houdt met het organiseren van bruiloften en glamoureuze verjaardagen – dit jaar bijvoorbeeld deden we Riccardo Tisci ‘s 40e verjaardag( Givenchy ), die zeker weten de meest uber gastenlijst had die ik ooit heb gezien op het eiland! Natuurlijk bieden we ook verhuur van onroerend goed aan en de verkoop van huizen.

5.Wat brengt je werk met zich mee ;

Het houden van rust ! En het managen van stress ! Gelukkig heb ik het meest ongelooflijke team en ik verzorg geen van de klanten persoonlijk meer . Mijn rol is het toezicht , de groei en strategievorming van het bedrijf. Ik heb 4 bedrijven nu Deliciously Sorted Ibiza , Deliciously Sorted Mallorca , Amazed by Ibiza voor mode en film productie en ook ben ik aandeelhouder van International Villas, een groot engels verhuur bedrijf van villa´s. Het volgende wat ik graag wil gaan doen is een hotel!

6.Wie waren je meest beroemde klanten ;

Deze zomer : Kim en Kanye , Paul McCartney
( Er zijn meer uit voorgaande jaren op de pers pagina van onze website. )

7.Wat is in jouw mening wat Ibiza zo bijzonder maakt ;

Het feit dat binnen een 20 minuten rit je toegang hebt tot elke willekeurige scène, elke vibe , elke menigte. Ga naar het noorden voor het meer boheemse gevoel, naar het zuiden voor de “glim” of ontsnap helemaal op een boot naar Formentera . Maar meer dan dit praktische is de volstrekte unieke energie van het eiland. Ik heb kantoren op alle andere Balearen en geen van deze kantoren hebben deze bijzonderheid ! Ik denk dat het waarschijnlijk te wijten is aan de erfenis van die Carthaagse goden ; Bes ( voor dans) en Tanit ( voor sterke vrouwen ! ) Ibiza heeft een super sterke energie van plezier!

8.Wat zijn je favoriete plekjes op het eiland ;

Een geheime plek in het noorden om te zwemmen dat ik niet wil delen !!!!
Cala Puma de kleine baai tussen Salinas en Es Cavallet .
Het lopen met mijn honden van mijn huis in San Mateo tot aan Portixol – prachtig.
Loskoppelen in Formentera in september in mijn casita op Mitjorn .
Gewoon rijden over het eiland elke dag en bij de gedachte van hoe mooi het eiland is en hoeveel ik hou van mijn leven!
En voor de goede oude dirty dancing : DC10 !

9.Wat zijn je favoriete restaurants;

Morning Juice Wild Beets
Café style lunch La Paloma Café
Beach lunch ES TORRENT voor de beste John Dory op de wereld,
Chiringuito op Es Cavallet voor de goede vibes.
Dinner Macao

10.Welke veranderingen heb je gezien op het eiland sinds je voor het eerst in zaken ging ;

Internationale merken die kwamen zoals Cipriani , Nikki Beach en Cavalli Club om de wereldwijde jetset dat Ibiza als hun favoriete zomer bestemming heeft uigekozen te kunnen voorzien . ( Ik ben er erg trots op de Ibiza merken zoals Blue Marlin en Pacha die op zichzelf globale fenomenen geworden zijn ).
Er wonen steeds meer mensen hier het hele jaar – toen je via Madrid of Barcelona moest vliegen in de winter voelde je je als een pionier maar nu de Internationale scholen voortdurend aan het uitbreiden zijn naar aanleiding van de toenemende hoeveelheid gezinnen die ervoor gekozen hebben om Ibiza tot hun thuis te maken en het vergemakkelijken van het pendelen terug naar hun steden .

11.Waarom vind je het leuk om met Moto Luis samen te werken;

Marta´s vader noemt me nog steeds La Cocinera ! ( de kok ! ) Ik heb met hen samen gewerkt vanaf het begin van mijn eerste seizoen . Ik denk dat we samen zijn gegroeid . Ik hou ervan dat zij een familiebedrijf zijn dat Mariano begonnen is en deze nu door zijn fantastische dochters gerund wordt . Niets is te veel moeite en ze bieden ook nog eens een zeer persoonlijke service aan die overéén komt met de Deliciously Sorted ethos . Wij houden de hand vast van onze klanten en wij werken alleen met leveranciers die ook de handen vast houden. Moto Luis ontmoet de klanten op de luchthaven of de auto staat te wachten bij de villa – geen 2 uur lange wachtrijen voor ons!

12. Jouw top tips voor Ibiza 2015;

Ik ben enthousiast over de opening van het Ferran Adria y Guy de la Liberté samenwerking .
Naam nog onbekend !
Vingers en tenen gekruist dat de regering de beslissing zal publiceren dat de olie boringen niet plaats zullen vinden.
DC10 op iedere maandag , behalve de opening of closing voor de echte Ibiza feesten … .

Dit artikel is gepubliceerd in No items found en gelabeld als No items found

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS