Leer de stranden van Ibiza kennen: Caló d’en Serra

30 de mei de 2018
Motoluis Rent a Car Ibiza

De baai Caló d’en Serra is een van de stranden van het noorden van Ibiza, een klein juweeltje verborgen in een van de plooien van de abrupte kust van de gemeente Sant Joan. Huur een auto en ga op verkenning naar dit deel van het eiland. Een bezoekje is aan te bevelen als je een van de minst veranderde gebieden van Ibiza wilt leren kennen.

Caló d’en Serra

Tot voor kort was Caló d’en Serra een grote onbekende voor de meeste reizigers die naar het eiland kwamen, inclusief voor de meest frequente bezoekers. De verschijning in sommige reisgidsen over Ibiza heeft deze baai uit haar anonimiteit gehaald, hoewel het nog steeds een rustige baai is met een opvallende maritieme sfeer, waar koppels en gezinnen voornamelijk met kinderen naar toegaan. De parkeerplaats is klein en je moet een steile helling afdalen om bij de kust te komen, dus wordt het niet aanbevolen voor reizigers met beperkte mobiliteit of gezinnen met kinderwagens

 width=
De kust in het noorden van Ibiza heeft veel charmante hoekjes en plekken, zoals Caló d’en Serra

Je zult Caló d’en Serra leuk vinden als …

  1. je op zoek bent naar rust.
  2. je geen beachclub in de buurt wilt hebben. In Caló d’en Serra kun je lezen of luisteren naar de golven van de zee.
  3. je op zoek bent naar privacy: als je helemaal rechts om de rotsen heen zwemt, bereik je een kleinere baai die alleen toegankelijk is via de zee.
  4. je van charmante plekken houdt: aan het ene uiteinde van de baai vindt je de typische boothuizen, een mooi zeeplaatje
  5. je met kinderen reist: hun wateren zijn geschikt voor kinderen, met zacht hellende bodems en zachte winden die van zee richting land blazen.

Het advies van Moto Luis

Vergeet niet waterschoenen of schoeisel mee te nemen dat geschikt is voor water, want aan de kust van Caló d’en Serra liggen veel kiezels en stenen die verdwijnen als je iets verder het water in gaat. Hoewel er in de baai een eenvoudige chiringuito is, bleef deze tijdens het seizoen van 2017 gesloten. Neem dus geen risico’s en neem genoeg te drinken en eten mee als je van plan bent veel tijd op het strand door te brengen.

 width=
Een ander uitzicht van Caló d’en Serra, een kleine baai gelegen in de noordoostelijke hoek van Ibiza

Hoe bereik je Caló d’en Serra

Caló d’en Serra ligt op slechts 3 kilometer van Portinatx, in het noorden van Ibiza. Vergeet niet dat de parkeerplaats naast het strand erg klein is, dus we raden aan dat u naast de weg parkeert zodra u geparkeerde auto’s begint te zien.

Coördinaten: 39.109142,1.5359923

Ken onze aanbiedingen, boek bij ons en maak je klaar om te genieten van je reis naar Ibiza.

Moto Luis Rent a Car, autoverhuur op Ibiza sinds 1956.

**

Dit artikel is gepubliceerd in stranden, en gelabeld als het noorden van Ibiza|kinderen|kreek|kreken|stranden,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS