Caló des Moro, de baai van de stad San Antonio

24 de februari de 2023
Nuria
calo des moro

Caló des Moro (hoewel velen het Cala del Moro Ibiza noemen) is een van de vijf baaien en stranden in de gemeente San Antonio, en is de enige baai van dit type in dezelfde stad. Gelegen op het westen, maakt het stedelijke karakter en de kleine omvang het een goede optie als u op een dag liever in de stad verblijft.

Je hebt Cala Salada en Cala Saladeta vast al op je lijst van essentiële stranden van Ibiza gezet dankzij de schoonheid van de omgeving en de transparantie van het water. Het is waar dat Caló des Moro niet met hen kan concurreren en ook niet voorkomt in de toplijsten van baaien op Ibiza, maar dat betekent niet dat je het vergeet als je in de stad blijft, want je vindt er ook kristalhelder water en fantastische panoramische uitzichten. We mogen niet vergeten dat het, in het Spaans Cala del Moro genoemd, een goede optie is als u met kinderen reist of op een dag geen zin heeft om een ​​huurauto te nemen.

Caló des Moro, een baai waar je de zonsondergang kunt bekijken

Deze baai ligt aan het einde van de Santa Rosalía-straat, in de gelijknamige wijk, in het westelijke deel van San Antonio. Dit gebied, ontwikkeld in de jaren 60, heeft een breed scala aan restaurants en terrassen rond de baai, waardoor het gemakkelijk is om een ​​dagje strand te combineren met een maaltijd in de omliggende etablissementen. Caló des Moro is 20 meter breed en 80 meter lang, waaraan enkele aangebouwde houten platforms zijn toegevoegd waar je ook kunt liggen en zonnebaden. Het heeft zandstrand maar ook in de zee heeft een zandbodem, waar enkele rotsen verschijnen aan de zijkanten van het zeewater die het zwemmen niet verhinderen of moeilijk maken.

calo des moro al atardecer, cala del Moro Ibiza
Uitzicht op de zonsondergang vanaf Caló des Moro. © N.C. / Moto Luis

Caló des Moro, een baai met de hele dag prachtige uitzichten

Caló des Moro kijkt uit op het eiland s’Conillera en verschillende eilandjes van de Poniente, zodat u kunt genieten van een mooi panoramisch uitzicht over deze eilandjs en de baai zelf. En aan het einde van de dag heeft u de beroemde zonsondergang van San Antonio voor u, die op dit stuk van de boulevard rustiger is dan in het aangrenzende gebied van Ses Variades, waar u Café del Mar, Café Mambo en andere vindt. levendige terrasjes..

Je zult Caló des Moro in San Antonio leuk vinden als…

 • U zoekt een veilig strand voor kinderen op Ibiza.
 • Je houdt van lange afstanden zwemmen, want in de hoogseizoenmaanden is een 500 meter lange zwemgeul gemarkeerd die parallel aan de kust loopt.
 • U wilt naar een strand dichtbij uw hotel in San Antonio.
 • Je houdt van horizonten met panoramische uitzichten, want vanaf Caló des Moro zie je de baai, de Ponent-eilandjes en de zonsondergang.
 • Houd je van wandelen voor of na het zwemmen: deze baai ligt naast de boulevard van San Antonio, je kunt dus naar het andere deel van de baai lopen of verder langs de kust naar Cala Gració en Cala Gracioneta, twee afgelegen baaien van het stedelijk centrum, ongeveer 10 minuten lopen van Caló des Moro.
 • Je beschikt over een kajak of paddle-surfplank: vanaf hier kun je genieten van een prachtige tocht langs de kust.

calo des moro
Uitzicht op Caló des Moro, met het zwemkanaal op de achtergrond. © visit.santantoni.net

De andere baaien en stranden van de stad San Antonio

In het stedelijke centrum van San Antonio of de nabijgelegen buitenwijken vindt u nog meer stranden waar u naartoe kunt gaan op de dag dat u geen zin heeft om uw huurauto te nemen om Ibiza te verkennen. Vanaf Caló des Moro kun je de kust volgen in de richting van Salt d’en Portes (een heel kleine vissersbaai zonder zand) en daarachter de groep gevormd door Cala Gració en Cala Gracioneta. Als u echter via de promenade naar de andere kant van de baai gaat, vindt u eerst de bocht van Ses Coves Blanques, met dik zand; strand van S’Arenal, met zeer weinig diepte en meer geschikt voor het beoefenen van watersporten; en het strand van Es Pouet, ook zeer geschikt om met kleine kinderen heen te gaan.

playa de s arenal en san antonio
Playa de s’Arenal, San Antonio. © N.C. / Moto Luis

Onze aanbevelingen voor Caló des Moro (cala del Moro)

 • Als je van stranden met een rustige sfeer houdt, ga dan het beste in de ochtend of vroege middag.
 • Omdat het een strand is dat veel door de bewoners wordt bezocht en niet erg breed is, zijn er geen ligstoelen en parasols beschikbaar. Kies er dus niet voor als u uw handdoek niet direct op het zand wilt uitspreiden.
 • Tijdens de lunch vindt u op dezelfde boulevard en in de omliggende straten een grote verscheidenheid.
 • Als u met kleine kinderen reist, kunt u naar het naastgelegen Cap Blanc-aquarium gaan, waar u een aantal inheemse mariene diersoorten kunt zien.
 • • Deze baai is gewoonlijk blootgesteld aan dezelfde stromingen als de baai van Ses Coves Blanques (aan het einde van de haven) en Cala Gració, dus als je aan een van deze twee oevers kwallen aantreft, is de kans groot dat deze ook in Caló des Moro zijn.

Main picture: visit.santantoni.net

Dit artikel is gepubliceerd in stranden, en gelabeld als Sant Antoni de Portmany,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS