Uw eerste excursie naar het paradijselijke eiland Formentera

10 de april de 2018
Motoluis Rent a Car Ibiza

Ons buureiland verdient meer dan alleen een dagje uit, maar zoals we allemaal weten bezoeken de meeste reizigers die voor het eerst naar Formentera gaan gedurende de vakantie op Ibiza dit eiland maar één dag, in deze post adviseren wij u graag wat te doen in uw eerste 8 uren in het paradijs. En omdat u ook van dit eiland gaat houden , en wij zeker weten dat u terug wilt komen, zullen we later tips schrijven voor een langer verblijf 😉

Allereerst, hoe kun je het beste naar Formentera gaan?

Het eiland is verbonden met Ibiza met meerdere bootmaatschappijen zoals Transmapi en Balearia, de meest aanbevolen optie wanneer je meerdere dagen naar het eiland afreist daar je je bagage en voertuig gemakkelijk kunt meenemen. Maar wilt u een tour van maar 1 dag heen en terug , kiest u het beste voor bedrijven met dagelijkse routes, zoals het bedrijf Ulises Cat, zij bieden veilige en comfortabele catamarans aan die meerdere malen dagelijks vanaf de stranden van Figueretes en Playa d´en Bossa heen en weer varen.

Eenmaal daar, hoe reis je rond op Formentera?

Als u alleen wilt genieten van een prachtige dag op het wereldberoemde strand Ses Illetes dan kun je de bus nemen die vertrekt uit dezelfde haven van La Savina of huur een fiets, een van de meest gebruikte transportmiddelen door reizigers . Maar als u het eiland wilt verkennen, dan is het het beste om te kiezen voor een scooter of een auto. In de haven vindt u diverse bedrijven die deze service aanbieden.

 width=
Uitzicht vanaf de vuurtoren Cap Barbaria, een van de iconen van Formentera © Alberto Paredes

Wat te zien in een eendaagse reis naar Formentera?

Als u ervoor hebt gekozen om een auto of een motorfiets te huren, stop dan bij de volgende haltes op uw route:

Sant Francesc Xavier: stap binnen bij deze kerk en bewonder haar dikke muren. En vervolgens tijd om te winkelen en drink een kopje koffie in de hoofdstraat.

Cap de Barbaria: de vuurtoren is één van de iconen van het eiland en het landschap dat u ziet in de richting hiernaar toe is een goed voorbeeld van het traditionele platteland van Formentera.

Pilar de la Mola: naar het verste dorp gaan vanaf de haven , is een mooi excuus om het prachtige uitzicht te bewonderen vanaf de weg of onder het genot van een koud biertje met uitzicht op de karakteristieke vuurtoren van het eiland.

Ses Illetes: het bekendste strand van Formentera is een lang ongerept zandstrand met turquoise wateren, het lijkt precies een ansichtskaartje van het Caribisch gebied. Een natuurlijke zwembad dat voor altijd in je geheugen zal blijven.

 width=
Uitzicht op een van de hoeken van de stranden van Ses Illetes, in Formentera. © Alberto Paredes

Waar te eten tijdens een dagtocht naar Formentera?

Het is raadzaam niet te eten in Illetes, maar beter in andere delen van het eiland zoals op het strand van Es Migjorn (Es Codol Foradat en Vogamari) of in Caló de Sant Agustí (Es Caló en Can Rafalet). In één van deze vier restaurants kunt u genieten van heerlijke rijstgerechten en paella.

 

Dit artikel is gepubliceerd in No items found en gelabeld als No items found

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS