Leer de stranden van Ibiza kennen, deze keer: Es Figueral

5 de maart de 2018
Motoluis Rent a Car Ibiza

Es Figueral is één van de mooiste stranden van Ibiza en één van de meest aantrekkelijke voor reizigers met families. Omgeven door pijnbomen en jeneverbessen, deze baai behoudt nog haar schoonheid en is onveranderd en kent haar rust daar er geen strandclub aanwezig is. Als je op zoek bent naar een prachtige en rustige dag aan zee dan is dit uw strand! Boek uw autohuur en zet koers naar het noordoosten van Ibiza.

Waar ligt het?

Es Figueral ligt aan de oostkust van Ibiza, op 10 kilometer van Santa Eulària des Riu, Portinatx 25 en 26 km van Ibiza stad. De weg die naar het strand leidt is erg mooi, omdat het loopt door kleine valleien waar je nog de agrarische terrassen kunt zien waar eens graan werd geplant.

Coördinaten:39.053707, 1.593477

U gaat dit strand leuk vinden als u…

op zoekt bent naar rust: als u uw boek wilt lezen zonder op de achtergrond muziek van de strandclubs, Es Figueral is dan het strand waar u uw handdoek wilt neerleggen. Nog beter is als u een plekje op gaat zoeken in het noordelijkste puntje van dit strand.

u op het strand wilt eten : u vindt hier de strandbar van Las Dalias en het restaurant van het hostel Es Alocs. We willen de tweede u aanbevelen door haar lokale karakter en goede service. Haar schaduwrijke terras is een fijne “schuilplaats” waar u ook een kopje koffie kunt drinken.

ES FIGUERAL beach ibiza
Es Figueral, Ibiza.

een Instagram-verslaving heeft: in Es Figueral heeft u vele mogelijkheden om de foto van uw vakantie te maken. Geen tekort aan eilandjes aan de horizon, helder water, bossen met dennebomen, rotsen in de verte…

met kleine kinderen gaat: haarfijn zand en zacht aflopend dus veilig voor kinderen om te zwemmen, ideaal om te genieten in familie.

U niet uw badgoed wilt meenemen of deze vergeten bent: als je van Nudisme houdt, vindt u op dit strand genoeg ruimte hiervoor. In ieder geval niet te vergeten is dat in Spanje het Nudisme op alle stranden is toegestaan.

het strand wilt combineren met andere bezoeken: rond Es Figueral vindt u ook andere baaien en punten van belang, zoals in Sant Carles bar Anita (stop hier voor het testen van hun kruiden-likeur), het mooie Cala Boix , de kerk van Sant Vicent de sa Cala, waarvan je op het plein je voelt alsof je in het andere Ibiza belandt bent.

Foto bovenaan deze text: uitzicht vanaf het hotel INVISA Figueral Resort , een uitstekende optie voor familie reizigers. (c) Invisa Figueral Resort.

***

Gaat u een auto huren op Ibiza? Ontdek onze aanbiedingen en boek uw scooter in Ibiza.

Motoluis, autoverhuurbedrijf op Ibiza sinds 1956

***

Dit artikel is gepubliceerd in stranden, en gelabeld als kinderen|stranden,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS