Wandelen in Ibiza: Cala Bassa – Platges de Comte

15 de maart de 2017
Motoluis Rent a Car Ibiza

Wanneer de hitte minder wordt trek uw schoenen aan en ga wandelen op Ibiza, een activiteit die niet alleen voordelen oplevert voor het lichaam maar ook ontdek ook zo meer van de natuurlijke en ongerepte kant van het eiland. Deze prachtige route die wij u graag willen voorstellen verbindt twee van de meest spectaculaire en beroemde stranden van Ibiza: cala Bassa en platges de Comte. Een mooie tour die bijna in zijn geheel langs de kust loopt en die constant een fantastisch uitzicht over dit deel van de Ibiza kust aanbiedt.

Wandeltocht Cala Bassa – Platges de Comte

Waarom bevelen wij deze route aan?

  • Deze wandeltocht op Ibiza verbindt twee van de mooiste stranden van het eiland met een totale afstand van ongeveer 3 km in lengte in elke richting en heeft een lage moeilijkheidsgraad.
  • Het is perfect te combineren met een picknick op het strand van Comte of cala Bassa, afhankelijk van de richting die je gevolgd hebt.

Wandelen in Ibiza route autoverhuur Ibiza Moto luis
Wandelen in Ibiza: route Cala Bassa – Comte Platjes (c) Nuria Cortés

  • Tijdens deze tour heeft u een fantastisch uitzicht op de eilandjes Conillera en s’ s’illa des Bosc, de kust van Sant Antoni en het profiel van de cabo Nonó, die je in de verte kunt zien liggen.
  • Als de temperatuur het toelaat biedt deze route de mogelijkheid om te genieten van een welverdiende duik in de zee van beide stranden.
  • Van mei tot oktober rijden er twee bussen tussen de stranden en Sant Antoni zodat u eventueel van het openbaar vervoer gebruik kunt maken om naar een van deze stranden te kunnen afreizen met de bus en daarna kunt u de bus weer terug nemen vanaf het andere strand, zonder de weg terug opnieuw te hoeven lopen.
  • De route loopt langs de torre d’ Rovira, één van de defenstie wachttorens gebouwd rond de kust van Ibiza. Het uitzicht vanaf deze locatie is fantastisch.

Wandelen in Ibiza route autoverhuur Ibiza Moto luis
Uitzicht over het eiland van Conillera, het eilandje van s’illa des Bosc en de groep van eilandjes bekend als Ses Bledes (c) Nuria Cortés

Technische informatie

  • Vertrekpunt: platges de Comte of cala Bassa
  • Geschatte tijd: 1.30 uur in elke richting.
  • Afstand: 2.7 km in elke richting. U kunt een kilometer er bovenop doen mocht u aan het begin van de route, de cap de la Bassa ook willen aandoen. Zo ja, neem dan niet het pad dat naast de kleinere strandbar begint maar volg de weg langs de kust.
  • Zonnebrandcrème en een hoed gedurende het jaar zijn gewenst en een windjack in de herfst, winter en lente. Neem ook zeker water mee en evt een snack voor onderweg.

Wandelen in Ibiza route autoverhuur Ibiza Moto luis
Route Cala Bassa – Comte Platjes

**

Wil je een auto huren in Ibiza? Als dat zo is, kijk bij onze aanbiedingen, reserveer  en maak je op om te gaan genieten van uw vakantie in Ibiza.
Moto Luis Rent a Car, autoverhuur in Ibiza sinds 1956.

**

Dit artikel is gepubliceerd in wandelen, en gelabeld als het westen van Ibiza|wandelen|winter,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS