Ibiza hippiemarkten

21 de juni de 2016
Motoluis Rent a Car Ibiza

Een reis naar Ibiza omvat ergens een middag of een speciale uur de trip naar de kraampjes van de verschillende hippie markten die in de zomer over het eiland geopend zijn. Het maakt niet uit waar je verblijft, want je bent zeker dichtbij een van deze populaire markten, waarvan sommige worden gehouden alleen op bepaalde dagen van de week. Het eiland staat bekend om zijn sterke bohemien karakter dankzij de hippies, kunstenaars en de vermogende maar zorgeloze reizigers. Die arriveerden op het eiland in de jaren ’60 en ze brachten een vrije en open houding met zich mee. Die hippies vertoonde een bepaalde stijl van kleden, welke elementen bevatten van de mode in India, een populaire reis bestemming in die tijd en gemengd met de westerse stijl. Handgemaakt werk van leer, textiel van zijde, oosterse ontwerpen in sieraden en decoratieve objecten werden populair, zodat deze jongeren gingen improviseren om wat geld te verdienen. Tegenwoordig is het in het hoogseizoen zeer gemakkelijk om dit soort produkten te kopen.

Punta Arabi

Coördinaten: 38.993607, 1.579094

Punta Arabí is de grootste van de Ibiza hippie markten, met honderden kraampjes. U vindt er ook live optredens, activiteiten voor kinderen en kraampjes.je verblijft er uren zonder het te beseffen! Elke woensdag, van 10 uur tot laat in de middag.

Punta Arabi - Hippy Market Ibiza
Punta Arabi – Hippy Market Ibiza

 Las Dalias

Coördinaten: 39.028519, 1.557886

De markt van Las Dalias vindt elke zaterdag van het jaar plaats vanaf 10:00. U vindt er ontwerpen van ambachtslieden uit Ibiza, kleding uit Azië en Marokko, exclusieve lederen tassen, mode uit Formentera, decoratieve objecten, levensmiddelen van het eiland, sieraden, natuurlijke cosmetica ….De markt heeft grote parkeerterreinen, maar die zijn snel vol , ga vroeg in de ochtend om de wachtrijen te voorkomen. In de zomer gaat het zaterdag door tot het donker wordt en is de markt ook open op maandagavond, dinsdag en zondag.

Andere hippiemarkten

Tijdens de zomer kunt u andere kleinere hippie markten vinden in: Cala Llenya -elke zondag vinden vanaf 09: 00h-, in Sant Antoni (elke avond), Santa Eulària des Riu, Ibiza (alle avonden, in de buurt van de haven) en Cala Benirrás (dinsdag, vrijdag en zondag). Bovendien, in Sant Jordi is er elke zaterdag een interessante rommelmarkt in de oude renbaan.

Sant Jordi flea Market - Ibiza
Sant Jordi flea Market – Ibiza

Moto Luis Rent a Car, autoverhuur in Ibiza sinds 1956.

Dit artikel is gepubliceerd in winkelen, en gelabeld als Ibiza essentieel|markten|winkelen,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS