Drie gastronomische souvenirs van Ibiza die geen ensaimada is

15 de december de 2016
Motoluis Rent a Car Ibiza

We weten dat dit een zeer nuttig geschenk is. Voor moeder, je schoonmoeder en zelfs voor de buren die voor je kat gezorgd hebben. Maar als je deze keer met een iets origineler cadeau wilt komen, neem dan notitie van de volgende voorstellen. Zeker weten dat jij deze gastronomische souvenirs van Ibiza zo leuk vindt dat je uiteindelijk deze zelf behoudt en dat je de magneet weggeeft aan de rest. Of de ensaimada 😉

Ibiza kruidendrankje

Het zal moeilijk zijn om dit traditionele kruiden drankje niet te proeven tijdens uw vakantie op Ibiza, daar in de meeste restaurants op het eiland het gebruikelijk is om een kruidendrankje aan het einde van de maaltijd als een hoffelijkheid aan te bieden. Uitstekend voor de spijsvertering, er zijn zoveel recepten als gezinnen die het produceren, elke familie geeft haar eigen draai aan het recept. Dat wel, in bijna alle drankjes moet je de volgende ingrediënten niet vergeten, twijgen van Jeneferstruiken, dillezaad, salie, citroenverbena, tijm en rozemarijn. Er zijn bars op het eiland beroemd om haar kruidendrankjes, zoals Can Xicu, in Sant Miquel, (Zie onze route door het noorden van Ibiza) of Casa Anita, in Sant Carles (Stop hier tijdens uw route door het oosten van Ibiza). Als je koffers gaat factureren, is ons advies om bij deze laatste bar een fles kruidendrank te kopen, die 100 procent zelfgemaakt is. Zowel bij winkels op het eiland als op de luchthaven vindt u kruidendrankjes van Mari Mayans -een klassieker die uit de 19e eeuw dateert – en die van Companatge.

souvenirs van Ibiza Moto Luis rent a car Ibiza
Verlaat Ibiza niet zonder dat je een kruidendrankje van Ibiza hebt geproeft. © Caib.es

Schapenkaas

Ibiza is geen land van koeien, maar van schapen en geiten, daardoor zijn de traditionele kazen gemaakt van melk van beide, hetzij individueel of gezamenlijk. Deze kunnen zowel vers, semi-droog en droog zijn. Een heerlijk gastronomisch souvenir voor de liefhebbers van dit zuivel product. Het bedrijf Companatge, wiens winkel en restaurant Can Caus in de buurt van Santa Gertrudis gelegen is, bereidt traditionele varianten, bedekt met paprika in het geval van de belegen kazen. Maar ook andere bedekt met specerijen zoals rozemarijn, tijm, peper en komijn en andere kruiden. Je kunt deze kazen ook vinden bij andere winkels op Ibiza en op de luchthaven.

souvenirs van Ibiza moto luis rent a car
De Sobrasada van Ibiza is opmerkelijk voor zijn smaak en zachtheid. © Carnes March

Sobrasada
met dit gastronomische Ibiza souvenir garanderen wij u een heerlijk ontbijt – mocht u de dag met een hartige smaak willen beginnen-, of van lekkere hapjes tot een perfect voorgerecht van geroosterde toast met sobrasada bijvoorbeeld. Op het eiland vindt u twee sobrasadas, een dunne en een dikkere. De eerste is geschikt voor het bakken op de gril – bij voorkeur-, terwijl de dikkere bedoeld is om op je brood te smeren. Maar in beide gevallen zult u zien dat de sobrasada van Ibiza zowel lekker van smaak is als zacht van smaak. Op de luchthaven vindt u bijvoorbeeld de sobrasadas die gemaakt zijn door Companatge, maar we raden u aan deze te kopen rechtstreeks bij één van de slagerijen op het eiland, bijvoorbeeld bij slager Can Ros (Ctra. de Ibiza Sant Josep), Carnes March en de supermarkt Marfil (Carrer Ramón y Cajal 34), deze laatste twee in Sant Antoni.

**

Leer meer over onze aanbiedingen, boek met ons en maak je klaar om te genieten van uw reis naar Ibiza.

**

Dit artikel is gepubliceerd in winkelen, en gelabeld als gastronomie|Ibiza essentieel|winkelen,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS