Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren op Ibiza?

25 de februari de 2020
Motoluis Rent a Car Ibiza

Ben je jong of heb je net je rijbewijs gehaald en weet je niet zeker vanaf welke leeftijd je voor je vakantie een auto kunt huren op Ibiza, lees dan ons artikel en ontdek wat de clausules voor jonge bestuurders zijn die grote bedrijven toepassen.

Minimum leeftijd om een ​​auto te huren op Ibiza bij Moto Luis

Moto Luis maakt het mogelijk aan al die chauffeurs die minstens 21 jaar oud zijn om te huren en die minstens twee jaar rijervaring hebben. In tegenstelling tot andere autoverhuurbedrijven, kunnen bij Moto Luis al deze bestuurders die ouder zijn dan deze leeftijd een auto huren voor hun vakantie op Ibiza zonder extra kosten of hoge eigen risicobedragen. Het is niet vreemd om andere verhuurbedrijven in deze sector te vinden die een extra toeslag berekenen voor al die bestuurders die nog niet de leeftijd bereikt hebben van 25 jaar oud.

Wat zijn de zogenaamde “Young” – clausules en waarom passen wij deze niet toe bij Moto Luis?

De zogenaamde “Young driver” of “jonge bestuurder” – clausules zijn bepalingen die de meeste grote autoverhuurbedrijven toepassen op bestuurders met een leeftijd van onder dan 25 jaar of met minder dan 4 jaar rijbewijs. Sommigen bieden zelfs huren aan, aan bestuurders met minder dan een jaar rijbewijs genaamd “Nieuwe bestuurder”. De toeslagen voor bestuurders met een leeftijd tussen de 18 en 25 jaar kunnen variëren van 5 – € 28 per dag extra, afhankelijk van het verhuurbedrijf, soms wordt daarnaast ook nog een extra toeslag berekend wanneer het rijbewijs onder de 4 jaar ligt. Hier bovenop moeten we altijd nog de inhoudingen van het eigen risico bedrag toevoegen, die bij sommige lowcost bedrijven rond de 1.000€ kan liggenwanneer we het over de goedkopere en kleinere automodellen hebben, ongeacht de leeftijd van de bestuurder en het aantal jaren op het rijbewijs.

leeftijd autoverhuur ibiza
De meeste grote autoverhuurbedrijven rekenen een extra vergoeding aan bestuurders onder de 25 jaar. © Christoph Müller / Pixabay

Bij Moto Luis brengen we geen extra kosten in rekening voor jonge bestuurders vanaf 21 jaar en die minimaal twee jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. De minimum leeftijd wordt verhoogd tot 23 of 25 jaar en de minimum rijervaring van 2 naar 3 jaar bij het huren van automodellen met meer PKW of bij duurdere en luxere automodellen, zoals Mercedes, Mini’s, BMW, Range Rover en Jeeps. U kunt bij Moto Luis de volgende automodellen huren indien u jonger dan 23 jaar bent en slechts twee jaar in het bezit bent van het rijbewijs: Fiat Panda, Ford Fiesta categorie, Fiat 500 glazen panoramadak, Fiat 500 Sunroof, Peugeot 208 automaat, Fiat 500 Cabriolet en andere kleine auto´s. En bovendien met een zeer laag eigen risico van slechts 400€ die u kunt opzeggen voor onze allrisk verzekering tegen de beste prijs, indien u de minimum leeftijd van 25 jaar hebt bereikt en 3 jaar in het bezit bent van een geldig rijbewijs.

Minimum leeftijd om een ​​scooter of motor te kunnen huren bij Moto Luis

Wij vragen niet zo zeer naar een minimum leeftijd maar meer dat u goede en recente ervaring met het besturen van een scooter. Dus mocht je in het bezit zijn van een geldig scooter/motor of autorijbewijs en je voldoet aan deze voorwaarde blijf dan verder lezen. U kunt de Piaggio Thyphoon 50CC huren mocht u in het bezit zijn van een scooterrijbewijs of autorijbewijs. Ben je ook in het bezit van een motorrijbewijs (rijbewijs A) dan kun je bijvoorbeeld ook deze scooters boeken: Piaggio Medley 125cc, Vespa 125cc en Kymco Yager/Superdink 300cc. In alle gevallen is ervaring met het besturen van scooters vereist voor de veiligheid van de bestuurder en de passagier.

beste maand om naar Ibiza te reizen en een motor te huren
De zomer is een ideaal moment om Ibiza op Vespa te verkennen. © Moto Luis

Hoofdfoto: Wendi Wei / Pexels

**

Reist u van buiten de Europese Unie? Zo ja, controleer dan of u een internationaal rijbewijs nodig heeft om een ​​auto te kunnen huren op Ibiza en reserveer vandaag nog voor de beste prijs en zonder verborgen kosten.

**

Dit artikel is gepubliceerd in autoverhuur, motorverhuur in ibiza, en gelabeld als autoverhuur|tips,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS