5 plannen om te genieten van Ibiza met kinderen

15 de februari de 2017
Motoluis Rent a Car Ibiza

Soms lijkt het erop dat Ibiza een bestemming een exclusieve bestemming is voor alleen clubbers; En niets verder van de reaiteit! Het eiland biedt gezinnen een breed scala van plannen aan, zowel voor tieners als voor jongere kinderen. Ontdek onze 5 voorstellen om te genieten van een zeer vermakelijke vakantie op Ibiza.

De grot van smokkelaars en piraten

In het noorden van Ibiza, naast de haven van Sant Miquel, is de meest relevante karst-grot op het eiland. Het bezoek aan het interieur door middel van een rondleiding van 35 minuten laat u prachtige kamers zien waar watererosie stalactieten, stalagmieten en zuilen heeft gemaakt. Kinderen genieten niet alleen van deze kalksteen formaties, maar leren ook meer over de geschiedenis van het eiland die is gekoppeld aan de invasies van piraten en smokkelaars. Lees hier meer over deze grot Can Marça.

grute Can Marça Ibiza met kinderen autoverhuur Ibiza
Can Marça, Ibiza.

Ga naar een ander strand elke dag

Als u een nieuwsgierig gezin bent die niet elke dag naar hetzelfde strand wilt gaan dan heeft u geluk op Ibiza. Het eiland biedt namelijk een grote verscheidenheid aan stranden en baaien, de meesten van hen zeer veilig voor kinderen. Dit is te wijten aan de gebruikelijke rust van haar wateren, met schaarse stromingen die   van land richting zee stromen, en ook aan de ondiepe wateren, waardoor ze bijna op natuurlijke zwembaden lijken. Enkele voorbeelden van perfecte stranden om in familie te genieten, zijn:

  • Noord: Port de Sant Miquel, Portinatx en Cala Sant Vicent (perfect wanneer er geen oosten wind blaast)
  • Oosten: Cala Llenya, Es Figueral, Cala Pada, Cala Llonga of het strand van Santa Eulária des Riu, het enige strand van het eiland wat rook-vrij is (het is niet toegestaan om hier te roken)
  • Zuid: Ses Salines en Niu Blau (ook bekend als Sa Caleta)
  • West: Cala Vedella, Cala Tarida, Cala Bassa , Port des Torrent en Cala Gracio.

strand Ibiza autiverhuur Ibiza met kinderen
Port des Torrent, Ibiza. (c) Nuria Cortes

Bezoek aan een biologische boerderij

Op de boerderij Can Musson beperken ze zich niet alleen tot het verkopen van producten uit de biologische tuin. Ze bieden ook begeleide wandelingen aan op hun grondstuk speciaal voor kinderen om van dichtbij de cultuur van veeteelt en landbouw te kunnen zien. Een bezoek is erg vermakelijk voor het hele gezin. Gelegen in de provincie Santa Eulària des Riu, op deze boerderij worden van tijd tot tijd ook workshops van de Ibicenco keuken georganiseerd.

Ontdek de kust in kajak of paddle surf

Een groot aantal stranden en baaien in Ibiza bieden de mogelijkheid aan om beide sporten te beoefenen langs de kust. Grotten, maagdelijke baaien en rotsformaties van aparte vormen zijn te zien in deze begeleide excursies die georganiseerd worden door professionals en die worden aangepast aan het niveau van de deelnemers. Een perfecte activiteit om te genieten met tieners! Bedrijven die deze activeiten aanbieden zijn o.a. La Otra Ibiza en Ibikayak.

ibiza mit kinderen Autoverhuur Ibiza kajak
(c) La Otra Ibiza

Reis terug in de tijd in de oude stad “Dalt Vila”

Ontdek de geschiedenis van Ibiza en het waardevolle erfgoed wat niet saai hoeft te zijn voor kinderen. Een optie om de historische kern van Ibiza (Dalt Vila) te leren kennen op een grappige manier d.m.v gedramatiseerde bezoeken die georganiseerd worden door het gemeentehuis. Door middel van de uitleg van de gidsen en verschillende Toneelbewerkingen leren deelnemers hoe de Ibiza society van de 16e eeuw was, de gevaren die op de loer lagen en wat er speciaal is aan de Renaissance mudalla die gebouwd werd op dat moment. Deze excursie moet telefonisch worden geboekt + 34 971.399.232 of door het schrijven van een e-mail.

Meer ideeën?

Ook kunt u andere voorstellen van het meer bekende Ibiza op de web van Ibiza Family teruglezen, waar ook informatie over workshops en evenementen wordt gegeven afhankelijk van de maand en tijd van het jaar.

**

Gaat u een auto huren tijdens uw vakantie in Ibiza?

Zoja, zie hier voor onze aanbiedingen, boek met ons en maak je klaar om te genieten van uw reis naar Ibiza.

Moto Luis Rent a car, auto huren in Ibiza sinds 1956.

**

 

Dit artikel is gepubliceerd in kinderen, en gelabeld als kinderen,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS