De beste stranden van Ibiza om met kinderen naar toe te gaan

31 de juli de 2019
Motoluis Rent a Car Ibiza

Het witte eiland is al tientallen jaren een vakantiebestemming voor gezinnen dankzij de veiligheid van de stranden en baaien, sommige zijn net echte natuurlijke zwembaden. Als u uw huurauto al bij Moto Luis tegen de beste prijs heeft geboekt en u nu wilt weten wat de beste stranden van Ibiza zijn om met kinderen naar toe te gaan, let dan op de volgende selectie en geniet van uw vakantie in de Middellandse Zee.

Welke zijn de beste stranden van Ibiza om naar toe te gaan met kinderen?

Stranden in het noorden van Ibiza om naar toe te gaan met kinderen

Wanneer u met uw huurauto het noorden van Ibiza gaat verkennen, hoeft u zich geen zorgen te maken over een duik in de zee: in dit deel van het eiland vindt u genoeg mogelijkheden voor de kleintjes om plezier te hebben in het water. Wij raden aan vanwege de service en de rust van het water zowel het grote strand van Portinatx en het strand van Port de Sant Miquel aan. Cala Benirrás is ook een goede optie, maar bepaalde gedeelten van het strand heeft stenen; en Cala Sant Vicent zul je geweldig vinden als niet de oostenwind blaast.

stranden van Ibiza om met kinderen naar toe te gaan Portinatx
Portinatx, Ibiza. © Moto Luis

Oost-stranden van Ibiza om met kinderen naar toe te gaan

Dit deel van het eiland heeft een sterke traditie van familietoerisme, dus je zult ook hier goede opties vinden. Voor de kinderen vallen Cala Llenya, Cala Llonga en het stedelijke strand van Santa Eulària des Riu op, de enige op de Balearen die vrij van rook is verklaard (roken is niet toegestaan). Als je naar Cala Nova gaat moet je voorzichtig zijn en de badmeester raadplegen, omdat dit strand de neiging heeft stromingen te hebben die van land naar zee gaan.

stranden van Ibiza om met kinderen naar toe te gaan cala llonga
Cala Llonga.

Stranden in het zuiden van Ibiza om met kinderen naar toe te gaan

Het beste strand in het zuiden van Ibiza voor gezinnen is Ses Salines, omdat het water meestal rustig is en de helling erg mild is. Het heeft een aantal plaatsen met rotsen als je het water inloopt, maar een groot deel van zijn bodems zijn zanderig. Het andere ideale strand om met kinderen naar toe te gaan is Cala d’Hort, een van de mooiste baaien van Ibiza; het heeft echter de neiging kwallen te ontvangen, dus bij aankomst is het raadzaam om de badmeester hier naar te vragen. Een andere manier om te weten welke stranden in Ibiza kwallen hebben, is via de App Medusas op Ibiza, een zeer nuttig hulpmiddel, of je nu met kinderen naar het strand gaat of niet.

stranden van Ibiza om met kinderen naar toe te gaan
Cala d’Hort. © NC/Moto Luis

West-stranden van Ibiza om met kinderen naar toe te gaan

Aan de westkust vind je ook enkele van de beste stranden van Ibiza om met kinderen naar toe te gaan. Een van de meest bekende is Cala Bassa, een echt natuurlijk zwembad zonder gevaar van stromingen of steile hellingen. Andere typische familiestranden aan de westkust zijn Cala Tarida, Port des Torrent en Cala Gració.

Gezinsauto huren op Ibiza

Moto Luis heeft een groot aantal voertuigen, waaronder verschillende gezinsmodellen, zoals de Ford Focus-station wagon, de Peugeot-Partner of de automatische Opel Zafira. Bovendien hebben we meestal speciale aanbiedingen voor gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar die 2 of meer aangepaste kinderzitjes nodig hebben. Reserveer vandaag nog uw huurauto op Ibiza en vergeet niet om ons blog te bezoeken en andere aanbevelingen te lezen over wat te doen en te zien tijdens een reisje naar Ibiza als familie.

Hoodfoto: Pixabay

**

Dit artikel is gepubliceerd in kinderen, en gelabeld als kinderen|stranden,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS