Heeft u een internationaal rijbewijs nodig om te kunnen rijden op Ibiza?

26 de mei de 2019
Motoluis Rent a Car Ibiza

De laatste jaren is Ibiza een van de meest gewenste bestemmingen voor reizigers uit de meest uiteenlopende hoeken van de wereld geworden, dus velen van hen twijfelen eraan of ze een internationale rijvergunning nodig hebben voor het huren van een huurauto op Ibiza. Als dit uw geval is, blijf dit artikel dan lezen en zoek uit of uw rijbewijs geldig is of dat u de internationale rijvergunning moet aanvragen.

Heeft u een internationaal rijbewijs nodig om een ​​auto te huren op Ibiza?

Als uw rijbewijs is afgegeven in een land van de Europese Unie of in IJsland, Liechtenstein en Noorwegen, kunt u uw auto huren op Ibiza en in de rest van Spanje zonder de internationale rijvergunning aan te vragen. Als u uit een ander land komt dan de vorige, moet u een internationale rijbewijs in uw plaats van herkomst aanvragen. Dit moet vergezeld gaan van de relevante vertaling in het Spaans.

internationaal rijbewijs ibiza spanje
Buitenlanders die als toerist in Spanje zijn, moeten een rijbewijs hebben van minimaal 2 jaar oud. © Alberto Paredes / Moto Luis

Welke voorwaarden zijn van toepassing op buitenlanders die een auto op Ibiza willen huren?

Buitenlanders die in Spanje als toerist zijn, moeten een rijbewijs hebben van minimaal 2 jaar oud en ouder dan 21 jaar zijn. In Moto Luis, voor de verhuur van onze luxe of grote voertuigen, verlengen we de minimumleeftijd tot 25 jaar en de leeftijd van het rijbewijs tot een minimum van 5 jaar.

Welke regels moet ik kennen voordat ik in Spanje ga rijden?

Evenzo zijn er een reeks verkeersveiligheidsregels die van essentieel belang zijn om te weten tijdens het rijden op Ibiza en Spanje, omdat ze niet altijd even streng worden toegepast in andere landen. Op deze manier worden niet alleen situaties van gevaar vermeden, maar ook boetes en ongewenste overtredingen.

Speciale aandacht moet worden besteed aan de volgende normen:

– Tijdens het rijden is het verboden om met de mobiele telefoon te spreken, behalve met het handsfree-systeem.

– Het gebruik van een reflecterend vest is verplicht bij het verlaten van het voertuig wanneer je op de vluchtstrook of in de berm staat, evenals het gebruik van signalisatiedriehoeken als het voertuig op de weg of in de berm staat. U vindt beide elementen in de huurauto´s van Moto Luis.

– Het inhalen kan alleen gedaan worden aan de linkerkant van het voertuig dat wordt ingehaald.

– De vastgestelde snelheidslimieten moeten worden gerespecteerd: 120 km / u op snelwegen, 100 km / u op conventionele wegen, 90 km / u op de rest van de wegen en 50 km / u in stedelijke gebieden.

– Het alcoholgehalte mag niet hoger zijn dan 0,5 g / l in het bloed (0,25 mg / l in uitgeademde lucht).

– Het gebruik van de veiligheidsgordel is verplicht voor zowel de bestuurder als de inzittenden van het voertuig, op de voorstoelen en op de achterstoelen.

– Op motorfietsen, fietsen en bromfietsen is het gebruik van een helm verplicht. Deze regel is vooral belangrijk voor Amerikaanse reizigers, die niet de gewoonte hebben om met dit beveiligingssysteem te reizen.

Internationaal rijbewijs om een auto te huren op Ibiza
Haal uw huurauto op Ibiza direct op bij de luchthaven. © Alberto Paredes / Moto Luis

Heeft u een verzekering nodig om een ​​auto te huren op Ibiza?

De autoverhuur van Moto Luis omvat altijd een verplichte verzekering aan derden met eigen risco. Als u zonder eigen risico een auto in Ibiza wilt huren, kunt u onze uitgebreide All in One-verzekering afsluiten, waarvan de dekking wielschade omvat (bij andere bedrijven is dit meestal niet inclusief), glas, 24-uurs wegenassistentie, sloten en blikschade. U kunt meer informatie vinden in ons artikel over het huren van een auto op Ibiza zonder eigen risico.

Meer informatie

Als u na het lezen van dit artikel een onopgeloste kwestie hebt over de internationale rijvergunning voor uw huurauto op Ibiza, neem dan contact met ons op via e-mail, Facebook, WhatsApp (+34 672 077 500) of u kunt ons telefonisch bereiken op ons kantoor (+34 971 340 521 y +34 971 340 765)

levering op maat huurauto villa ibiza
Moto Luis, uw vertrouwde autoverhuurbedrijf op Ibiza. © Alberto Paredes / Moto Luis

 

**

Dit artikel is gepubliceerd in Praktische informatie, tips, en gelabeld als autoverhuur|praktische informatie|tips,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS