10 gratis plannen op Ibiza die je niet wilt missen

10 de augustus de 2019
Motoluis Rent a Car Ibiza

Er is veel te genieten op Ibiza en niet alles kost geld. Huur uw auto of scooter bij Moto Luis voor de beste prijs, neem goede nota van onze aanbevelingen over de gratis plannen waarvan u kunt genieten tijdens uw vakantie op Ibiza en ga op pad.

 Gratis plannen op Ibiza voor actieve reizigers

Santa Eulària des Riu, stap voor stap

Tot halverwege de herfst organiseert de gemeente Santa Eulària des Riu een reeks gratis begeleide wandeltochten waaraan iedereen die wil meedoen kan deelnemen. En als je andere wegen op Ibiza wilt verkennen, bekijk dan de wandelgids van Ibiza Toerisme.

Paddle surf voor het hele gezin

Tot oktober kunt u deelnemen aan de gratis paddle-surfexcursies die op zondag georganiseerd worden in Cala Vedella, met vertrek om 10, 11 en 12 uur ‘s ochtends. U moet boeken op supyogaibiza@gmail.com of 654 013 347.

Volg de stappen van Walking Ibiza

Dit wandelbedrijf biedt wekelijkse gratis tochten aan door verschillende enclaves van Ibiza waaraan je kunt deelnemen. In ruil daarvoor wordt slechts één donatie gevraagd. Je kunt hun gratis rondleidingen op Ibiza bekijken op de kalender van hun website.

Ibiza in februari plannen
Walking Ibiza organiseert rondleidingen en routes het hele jaar door. © Walking Ibiza

Gratis plannen op Ibiza en met veel ritme

Een nacht in het Pikes Hotel

Het Pikes Hotel is een mythische en unieke plek op Ibiza, op slechts drie kilometer van San Antonio en de kantoren van Moto Luis. Dit boetiekhotel biedt ‘s avonds fantastische sessies met disco en housemuziek aan. Om hiervan te genieten, hoeft u geen toegang te betalen: vraag de uitnodiging aan via de website van het hotel.

De sessies van Café del Mar en Café Mambo

Het grote voordeel van beide etablissementen is dat u van hun muziek en hun levendige sfeer kunt genieten door aan de rand van de zee te zitten, of op een van de rotsen die zich uitstrekken voor hun terrassen.

Dans op het ritme van de drums

Op zondagmiddagen in Cala Benirrás beginnen de tribale trommelritmes te klinken die al meer dan twee decennia herhaald worden. Houd er rekening mee dat het vanaf 4 uur ‘s middags verplicht is om de auto boven aan de weg te laten staan en de weg naar het strand te voet of met de bus af te leggen die beide punten met elkaar verbindt.

De sessies van de strandbar Sa Trinxa

Dit rustieke gedeelte aan het noordelijke uiteinde van het strand van Ses Salines staat bekend om de levendige sfeer die zich in de late namiddag concentreert. Een klassieker van het eiland die in de jaren 80 werd geopend en u kunt van deze sessiesg genieten met slechts een handdoek in de buurt.

gratis plannen  op Ibiza
Cala Benirra‡s. © NC/Moto Luis

Andere plannen op Ibiza die geen geld kosten

De zonsondergangen van Ibiza

Er zijn veel hoeken op Ibiza waar je van dit prachtige spektakel kunt genieten zonder een cent uit te geven: het uitkijkpunt Cap Negret, de kliffen van de Puerta del Cielo, in Santa Agnès; de kliffen van Cala Llentia, de kliffen van Cala d’Hort, de golfbrekers van San Antonio; Cala Conta en zijn omgeving, Punta Galera

Rondom Dalt Vila

Een van de meest verbazingwekkende wandelingen op Ibiza is degene die leidt naar de top van Dalt Vila, het historische centrum van Ibiza. Statige paleizen, oude vissershuizen, renaissancistische bastions, Almohad-torens … Bekijk onze route om Dalt Vila te verkennen en genieten van de wandeling.

Musea en galerijen

Het kennen van de Ibizaanse cultuur kost je ook geen geld. We raden u aan om het Puget Museum, het Museum voor Hedendaagse Kunst, het Salinas-schip, het Bronerhuis, het etnografisch museum van Ibiza en de Necropolis van Puig des Molins te bezoeken.

gratis plannen  op Ibiza
Zonsondergang in Sant Antoni © NC/Moto Luis

Moto Luis: de goedkope autoverhuur op Ibiza die je vertrouwen geeft

Als het gaat om het besparen op uw reis, is het belangrijk om het juiste autoverhuurbedrijf op Ibiza te kiezen om ervoor te zorgen dat er geen verborgen extra´s of andere ongewenste kosten bij kunnen komen. In Moto Luis bieden we auto-en motorverhuur met de laagste eigen risico bedragen op Ibiza, evenals goedkope all risk verzekeringen.

Onze eindprijzen verbergen nooit verrassingen en het brandstofbeleid is altijd vol – vol, dus u zult ook voor dit concept geen extra kosten ondervinden (tenzij u de auto niet met een volle tank retourneert zoals wij u deze overhandigden)

 width=
Uitzicht over de zuidkust van Ibiza. Photo © Alberto Paredes / Moto Luis

Main picture: (c) Pixabay

**

Dit artikel is gepubliceerd in tips, en gelabeld als tips|wat te doen,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS