De route van de visserhutjes op Ibiza

15 de september de 2019
Motoluis Rent a Car Ibiza

Wij willen dat u het hele jaar door het meeste uit uw huurauto op Ibiza haalt. Daarom stellen we de route voor van de visserhutjes op Ibiza, een route die je zeker in alle seizoenen van het jaar leuk zult vinden, of het nu tijd is om een ​​duik in de zee te nemen of als het tijd is om te wandelen en te genieten van de landschappen van de eiland. Bovendien loopt deze route door een van de beroemdste baaien van Ibiza. Deze zijn niet de enige met visserhutjes, maar deze zijn het meest fotogeniek. Het zal je zeker moeite kosten om niet meer dan één selfi te maken …

Wat zijn visserhutjes?

De kust van Ibiza herbergt tal van visserhutjes , ruimtes bestemd voor de bescherming van het maritieme gereedschap en de llaüt, de traditionele boot van het eiland. Momenteel zijn er meer dan 1500 exemplaren bewaard gebleven en sommige zijn beschermd of cultureel interessant verklaard vanwege hun uitstekende erfgoedwaarde, zoals de visserhutjes in Cala Corral. Een traditioneel vissershutje moet worden gebouwd met inheemse materialen, zoals droge steen en sabina balken , een hout dat zeer vochtbestendig is.

route van de botenhuizen van Ibiza
Droge steen en sabinahout zijn de traditionele materialen die worden gebruikt bij de constructie van de botenhuizen. © visit.santantoni.net

Huur uw auto en volg de route van de visserhutjes op Ibiza

Stap in uw huurauto van Moto Luis en zet de koers in naar onze route van de visserhutjes, deze begint in een mooi baaitje gelegen op maar een paar minuten rijden met de auto van ons kantoor in San Antonio.

Noordelijke route van de visserhutjes

 • Stop #1: Cala Gracioneta

Je kunt deze baai bereiken met de auto of tijdens een aangename wandeling langs de kust die verder gaat dan het einde van de promenade in Caló des Moro.

 • Stop #2: Cala Salada

Dit beroemde strand op Ibiza heeft twee prachtige groepen met visserhutjes gelegen aan de rechterkant en onder de kliffen die Cala Salada van Cala Saladeta scheiden.

Varadero cabines route op Ibiza
Uitzicht op de cabines van Varadero van Cala Salada. © Jose A. Porras / visit.santantoni.net

 • Stop #3: Es Portitxol

Om deze prachtige baai te bereiken, moet je een half uur durende excursie maken over een slecht pad. Het is essentieel om water- en sportschoenen mee te nemen.

 • Stop #4: Benirrás

Nog een reden om dit prachtige strand in het noorden van Ibiza te benaderen is de groep met visserhutjes .

 • Stop #5: Pou des Lleó

Dit is een van de meest unieke haltes op de route van de visserhutjes op Ibiza. Als je hier tijdens lunchtijd bent, zijn hier de restaurants Salvadó en Fonda Pou des Lleó.

botenhuizen op Ibiza
Pou des Lleó heeft een mooie reeks zeeschuren. © NC / Moto Luis

Zuidelijke route van de visserhutjes

 • Stop #6: Porroig

De prachtige baai van Porroig heeft een prachtig aantal vissershutjes, waar u de handdoek kunt neerleggen en een rustig bad kunt nemen tijdens de route.

 • Stop #7: Sa Caleta

Een van de meest fotogenieke plekjes langs de route van de visserhutjes op Ibiza is Sa Caleta, gelegen in een afgelegen hoek naast het strand van Es Bol Nou, uitgeroepen tot cultureel erfgoed. Mis de archeologische overblijfselen van de Fenicische nederzetting niet die langs de klif zijn bewaard.

 • Stop #8: Cala d´Hort

Deze baai is een van de essentiële bezoeken van Ibiza, dus je zult zeker de visserhutjes die aan de zuidkant verschijnen niet willen missen. Als u om 12.00 uur arriveert, probeer dan de rijstgerechten van El Carmen of de strandbar Cala d´Hort.

Varadero cabines route op Ibiza
Varadero-cabines van Cala d’Hort, in het zuiden van Ibiza. © NC / Moto Luis

 • Stop #9: Cala Tarida

In de omgeving van Cala Tarida vindt u de visserhutjes van Es Calonet, in de zuidelijke zone, en de visserhutjes van Es Pujolets, in de noordelijke zone.

 • Stop #10: Cala Corral

Heel dicht bij Cala Tarida vindt je ook visserhutjes die in de weekenden veel bezocht worden door de lokale bevolking. Vanwege het unieke karakter is deze verklaard tot cultureel belang.

 • Stop #11: Punta des Molí

Deze route langs de visserhutjes van Ibiza eindigt in San Antonio, in Punta des Molí, een rustige hoekje zeekust die vanwege zijn erfgoedwaarde cultureel interessant is verklaard.

route van de visserhutjes op Ibiza sant antoni
Cabines in Punta de’s Molí, in Sant Antoni de Portmany

Wil je meer bezienswaardigheden van Ibiza weten?

Stap in je Moto Luis-huurauto en volg de autoroutes door Ibiza die we voorstellen in ons blog, tours die geschikt zijn om zowel te genieten in de zomer als tijdens de winter. En geniet met volle teugen van uw vakantie op Ibiza!

Hoofdfoto: visit.santantoni.net

**

Dit artikel is gepubliceerd in routes in de auto, en gelabeld als routes in de auto|voorjaar|winter,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS