Welke zijn de stranden op Ibiza met een blauwe vlag in 2019?

1 de juli de 2019
Motoluis Rent a Car Ibiza

De stranden op Ibiza met een blauwe vlag in 2019 zijn deze die voldoen aan bepaalde criteria die zijn vastgesteld door de particuliere Europese Stichting voor milieueducatie. Ontdek in dit artikel op welke stranden van het eiland u deze vlag kunt zien wapperen, een zeer nuttige informatie als u bijvoorbeeld met kinderen of ouderen reist.

Wat is een blauwe vlag?

De blauwe vlag is een erkenning die door de particuliere stichting European Foundation for Environmental Education wordt verleend aan al die stranden die voldoen aan bepaalde criteria van waterkwaliteit, veiligheid, algemene dienstverlening en milieubeheer. Het moet duidelijk zijn dat als een strand deze vlag niet heeft, dit niet betekent dat de kwaliteit van het water niet voldoende is, maar dat het strand in het algemeen niet voldoet aan de eisen van één van deze punten, zoals toegangsfaciliteiten voor zwemmers met beperkte mobiliteit, hulppost, serviceaanbod…

Ibiza-stranden met blauwe vlag in 2019
© Naoise Culhane / Blueflag.global

Deze privé stichting kan een blauwe vlag geven, maar vooraf dient de gemeente een verzoek in te dienen voor het controleren van hun stranden. Zo hebben veel stranden van uitstekende kwaliteit van het eiland en andere Spaanse en Europese bestemmingen deze niet ontvangen door uitdrukkelijk verlangen van de plaats. Daarom moet je met het volgende rekening houden :

  1. De blauwe vlag is geen institutioneel kenmerk.
  2. De toekenning ​​biedt alleen een garantie voor de naleving van een pakket met vereisten.
  3. De afwezigheid betekent helemaal geen gebrek aan aanbeveling.

Ibiza-stranden met blauwe vlag in 2019

 

Stranden van Ibiza met een blauwe vlag in 2019

In totaal zijn er deze zomer 9 stranden waar deze vlag wappert. De stranden van Ibiza met Blauwe Vlag in 2019 zijn:

Sant Joan de Labritja: s’Arenal Gros de Portinatx, Cala Benirrás, Cala Sant Vicent en Port de Sant Miquel.

Santa Eularia des Riu: Es Figueral, Cala Llenya, Santa Eulalia, Cala Llonga en Es Canar.

stranden van ibiza cala sant vicent noorden
Cala Sant Vicent, Ibiza. © Pixabay

Veilige stranden op Ibiza voor het zwemmen

Als je wilt weten wat de veiligste stranden zijn voor kinderen, mis dan niet ons artikel De beste stranden op Ibiza om met kinderen naar toe te gaan. En als u reist met iemand met beperkte mobiliteit, raden we u aan naar de stranden van Ses Salines, Cala Gració, Santa Eulària des Riu en Cala Llonga te gaan, allemaal met aangepaste faciliteiten voor het nemen van een bad, gereserveerde gedeeltes met schaduw, houten loopbrug naar de zee en amfibische stoelen. Andere stranden met faciliteiten voor begeleid zwemmen of in aangepaste stoelen zijn Cala Sant Vicent, Cala Tarida en Cala Vedella.

Cala Llonga strand Ibiza
Uitzicht op Cala Llonga, een van de stranden aan de oostkust van Ibiza.

Veilige verhuur op Ibiza met Moto Luis

Garandeer niet alleen veilig zwemmen op het Witte Eiland, maar ook de beste autoverhuur op Ibiza. Met Moto Luis, verhuurbedrijf sinds 1956, zult u geen last-minute verrassingen, verborgen kosten of hoge borgsommen ondervinden. Wij zijn gespecialiseerd in het aanbieden van de beste klantenservice met directe levering op de luchthaven, voertuigen in perfecte staat en een 24-uurs nooddienst. Ken alle voordelen van het huren van uw auto op Ibiza met Moto Luis en boek uw voertuig vandaag nog. De beste stranden van het eiland wachten op u!

levering op maat huurauto villa ibiza
Moto Luis, uw vertrouwde autoverhuurbedrijf op Ibiza. Foto © Alberto Paredes / Moto Luis

Opening foto: © www.blueflag.global

 

Dit artikel is gepubliceerd in stranden, en gelabeld als stranden,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS