Het kennen van de stranden van Ibiza: Cala Conta – platges de Comte

25 de februari de 2017
Motoluis Rent a Car Ibiza

Zeker weten dat je haar turquoise wateren hebt gezien , zelfs voordat u besloot dat u naar Ibiza wilde komen voor uw vakantie. Platges de Comte – Cala Conta – een afkorting is zonder twijfel een van de beroemdste stranden van Ibiza. Huur uw auto en rijdt naar dit strand!.

De platges de Comte ligt aan de west kust van Ibiza, op ongeveer 10 kilometer rijden van de dorpen van Sant Antoni de Portmany en Sant Josep de sa Talaia. Zoals de naam suggereert, is het niet een enkel strand, maar een aantal kleine baaien die zijn verspreid tussen de plooien van dit deel van de kust. De belangrijkste twee zijn gescheiden door een rotsachtige landtong die ontspringt bij de Sunset Ashram, uit wiens terras u een van de mooiste uitzichten van het eiland heeft De derde is verborgen in een van de uiteinden van de kliffen en meestal verzamelen zich hier nudisten op het kleine stuk zand.

stranden van Ibiza autoverhuur
Platges de Comte – (c) Nuria Cortes

Platges de Comte vindt je mooi als…

1. Je op zoek bent naar wateren met prachtige Turquoise tinten waar je vissen met het bloote oog kunt spotten in haar ondiepe wateren.

2. U wilt genieten van een ongerept strand van stedelijke centra.

3. U geen last heeft van de drukte : het is waar, platges de Comte is zo populair dat het zelfs sinds het einde van de lente al druk is met bezoekers. Niets is perfect in het leven, vind je niet?

4. U gek bent op kleine eilandjes: vanaf de oevers ziet u de Ses Bledes eilandjes en de eilanden van Conillera en S’ s’illa des Bosc.

5. U graag wandelt: u kunt van hieruit namelijk een plezierige wandeling langs de kust maken naar de naburige toren Torre d’en Rovira.

stranden van Ibiza autoverhuur Moto Luis
Platges de Comte – (c) Nuria Cortes

6. U zichzelf een gastronomische hommage wilt geven: op het strand vindt u twee bekende restaurants met rijstgerechten, vis en zeevruchten op het menu. Beide zijn een goede keuze, hoewel als wij moeten kiezen, S”illa des Bosc heeft een beter uitzicht dan SES Roques (deze heeft ook geen slecht uitzicht hoor!)

7. Je een van de beste zonsondergangen in Ibiza niet wilt missen.

8. En als laatste- en niet minder belangrijk – als je niet bang bent voor kwallen. De oriëntatie van Platges de Comte maakt het gevoelig voor de aanwezigheid van kwallen, die meestal door stromingen hier naartoe worden gesleept.

Coördinaten: 38.9422257,1.2393934

**

Wil je een auto huren in Ibiza? Als dat zo is, kijk bij onze aanbiedingen, reserveer  en maak je op om te gaan genieten van uw vakantie in Ibiza.
Moto Luis Rent a Car, autoverhuur in Ibiza sinds 1956.

**

Dit artikel is gepubliceerd in stranden, en gelabeld als het westen van Ibiza|stranden,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS