Leer onze Ibiza stranden kennen, vandaag: cala Benirrás

1 de februari de 2019
Motoluis Rent a Car Ibiza

Er was een tijd, nog niet zo heel erg lang geleden, dat dit Ibiza strand alleen maar bezocht werd door de vakantiegangers die in het noorden van Ibiza verbleven en maar weinige andere toeristen. De ligging in het noordwesten van het eiland hield het grootste deel van de vakantiegangers weg van dit strand. Zij bleven meestal in de buurt van de meest populaire vakantieresorts.

De populariteit van dit strand is echter in de afgelopen jaren enorm gestegen door de trommelfeesten op zondagen van de hippies. Wilt u weten of u deze baai op uw route met de auto in Ibiza moet opnemen? Wij geven u hierbij 7 redenen:

U zult Benirras leuk vinden als u …

  • Op zoek bent naar een veilig strand voor kinderen: de ligging van deze baai beschermt je tegen de wind, waardoor het zeewater bijna altijd rustig is. Een klein gedeelte van het strand heeft steentjes, maar de zeebodem is voornamelijk van zand. Daarnaast is dit strandje bijna altijd vrij van kwallen.
  • Van baaitjes en maagdelijke stranden houdt omgeven door natuur: rondom cala Benirrás ligt een kust met veel pijnbomen zodat u hier heerlijk kunt wandelen.
  • Als u op zoekt bent naar een breed aanbod van eetgelegenheden: in cala Benirrás vindt je 3 restaurants – twee met een zeevruchtenkeuken -, douches en badmeester service.

Stranden van Ibiza, autoverhuur op Ibiza
Zonsondergang bij cala Benirras. (c) Nuria Cortes

  • Als u van ansichtkaartjes houdt: deze prachtige baai is vanwege de rots Cap Bernat, gelegen in de zee en de vissershutten die rondom deze baai liggen een charmante plaatje
  • Geen last heeft van grote menigten: hoewel het niet meer mogelijk is om in weinig gezelschap te genieten van dit strand , zijn het vooral de zondagen, wanneer het speciaal druk wordt met bezoekers die naar het beroemde trommelfeest gaan. Dit trommelfeest begon als een spontane gebeurtenis daar de hippies op het eiland zich herenigden op volle maanavonden in de zomer, maar door zijn populariteit werd dit uiteindelijk uitgebreid tot de elke zondagavond tijdens de zomermaanden.
  • Van markten houdt:  tijdens de zomer, elke dinsdag, vrijdag en zondag wordt er een markt gehouden naast deze baai waar u handwerk, accesoires en souvenirs van het eiland kunt kopen o.a…
  • U een auto gaat huren: hoewel er boot excursies zijn die naar Benirrás gaan en meerdere punten verbindt op het eiland, is de meest comfortabele optie om deze baai te bereiken met de auto. Als u een auto in Ibiza wilt huren, check dan ook onze modellen en onze aanbiedingen op de data van uw vakantie. U kunt deze informatie raadplegen op onze web of u kunt ons contacteren via email of op Facebook, Twitter en Instagram.
  • Coördinaten: 39.0893235,1.4460045

cala benirras stranden van Ibiza autoverhuur op Ibiza
Drumfestival in Cala Benirrás. (c) Claudio de la Cal

**

Bezoek onze website, bekijk onze aanbiedingen en boek uw huurauto.

**

Dit artikel is gepubliceerd in stranden, en gelabeld als het noorden van Ibiza|kinderen|stranden,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS