Ken alle transportopties van de luchthaven van Ibiza

23 de december de 2019
Motoluis Rent a Car Ibiza

Een van de meest voorkomende twijfels van de reizigers die het eiland voor het eerst bezoeken, is om de transportfaciliteiten van de luchthaven van Ibiza te kennen. Vooral wanneer ze laat op de dag aankomen, reizen met kinderen of verblijven in villa’s of appartementen buiten de belangrijkste toeristische centra. Als u nog steeds niet zeker weet hoe u zich van het vliegveld moet verplaatsen, lees dan ons artikel en bereid uw aankomst op het Witte Eiland voor.

Afstanden en vervoer vanaf de luchthaven van Ibiza

De luchthaven van Ibiza ligt in het zuiden van het eiland, op 7 km van het centrum van de stad Eivissa, op 20 km van Sant Antoni de Portmany, op 22 km van Santa Eulària des Riu, op 28 km van Port Sant Miquel, 35 km van Portinatx en 36 km van Cala Sant Vicent, het toeristische centrum dat het verst van de terminal ligt. Afhankelijk van de bestemming en de gekozen vakantiestijl, is een of ander type transport handiger.

levering autoverhuur ibiza luchthaven parkeren terminal
Het punt van levering en ophalen van auto’s en scooters op de luchthaven van Ibiza bevindt zich in Parking P3 © Alberto Paredes / Moto Luis

Met een huurauto: ga binnen enkele minuten richting uw accommodatie

Reizigers die tijdens hun vakantie het eiland willen verkennen, kiezen meestal voor deze comfortabele optie. Onze klanten profiteren van een bevredigende en snelle bezorgservice van hun huurauto dankzij twee factoren:

– De locatie van ons ontmoetingspunt, gelegen in Parking 3 van de luchthaven, een paar meter van de toegangsdeuren van de vertrekterminal.

– Documentatie opgesteld voor landing waarin alleen nog de handtekening van de klant mist. Doordat op dit ontmoetingspunt geen nieuwe reserveringen worden aangenomen die niet van tevoren zijn bevestigd, voorkomen we vertragingen.

Volgens onze klanttevredenheidsonderzoeken wordt de bezorgservice van Moto Luis op de luchthaven gewaardeerd met een gemiddelde score van 4,54 op een totale score van 5.

Vervoer van Ibiza luchthaven met goedkope huurauto en met aanbeveling
– Onze levering van de huurauto op de luchthaven van Ibiza is gemakkelijk en snel. © Alberto Paredes / Moto Luis

Met de taxi: kijk uit voor het illegale aanbod

Voor de aankomstterminal bevindt zich de taxistandplaats, een zeer eenvoudige en praktische transportoptie vanaf de luchthaven van Ibiza voor reizigers die liever ontspannen vakanties in een hotel hebben of diegenen die hun huurauto willen ophalen zodra ze zijn geïnstalleerd zijn in de accommodatie. We raden aan om de illegale vervoersdiensten niet aan te nemen, zowel op de luchthaven als elders op het eiland. De tarieven van een taxirit naar San Antonio zijn bijvoorbeeld ongeveer € 28; naar Playa d’en Bossa, € 11; en naar Santa Eulària des Riu, € 30.

Vervoer vanaf de luchthaven van Ibiza met de bus
Transport vanaf de luchthaven van Ibiza per bus. © eivissa.tib.org

Met de bus: beter in de zomer

Het vliegveld van Ibiza heeft het hele jaar door een busverbinding met de stad Ibiza; de lijnen die het verbinden met Sant Antoni de Portmany, Playa d’en Bossa, Santa Eulària des Riu en Es Canar blijven echter alleen actief tijdens de zomermaanden. De lijnen zijn als volgt:

Luchthaven van Ibiza – Ibiza (stad, haven en Marina Botafoc): L-10

Luchthaven van Ibiza– Playa d’en Bossa: L-36

Luchthaven van Ibiza – San Antonio: L-9

Luchthaven van Ibiza – Santa Eulària des Riu – Es Canar: L-24

Om de schema’s van elke buslijn en de maanden van werking van de lijnen L-9, L-24 en L-36 te kennen, raden we u aan de Ibiza Bus-website te bezoeken.

**

Als u uw vakantie op het eiland binnen enkele minuten wilt beginnen, lees dan ons artikel over autoverhuur op de luchthaven van Ibiza en boek vandaag nog uw voertuig. We verwelkomen je graag als eerste op het Witte Eiland!

**

Dit artikel is gepubliceerd in Praktische informatie, tips, en gelabeld als luchthaven|praktische informatie|tips,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS